search

Ons nieuws van maandag 6 mei 2019

Komt er een derde seizoen van 'S.W.A.T.'?
Series / Nieuws

Komt er een derde seizoen van 'S.W.A.T.'?

Het toegenomen aantal kijkcijfers doet het beste vermoeden...

Geoffrey Ketels
Fans van de serie S.W.A.T. stellen zich inmiddels ernstig de vraag of CBS nog van plan is om door te gaan met de reeks of niet. Het optimisme waarvan sprake was bij de lancering van het eerste seizoen lijkt ondertussen enigszins vervlogen. Met nog slechts enkele afleveringen van het tweede seizoen voor de boeg lijkt het er nog niet meteen naar uit te zien dat CBS een vervolg gaat aankondigen. Verschillende factoren kunnen daar van aan de basis liggen.

Zoals zo vaak het geval is bij series zijn het vooral de kijkcijfers die bepalen of er nog een verdere toekomst voor is weggelegd of niet. Het eerste seizoen was bij haar première in 2017 een absoluut kijkcijferkanon voor CBS. De kijkcijfers wisten meteen in die mate te overtuigen dat CBS bekend maakte dat er een volwaardig seizoen zou verschijnen na slechts drie afleveringen te hebben uitgezonden. Naarmate de reeks vorderde namen het aantal kijkers echter drastisch af. Inmiddels lijkt er toch weer beterschap zichtbaar. In het bijzonder het aantal mensen die uitgesteld kijken is sterk toegenomen. Dat is tegenwoordig voor veel netwerken zo mogelijk nog belangrijker dan het aantal mensen die "live" naar een aflevering kijken.

Geen aankondiging
Wat een duidelijk alarmsignaal kan zijn voor S.W.A.T. is dat CBS er inmiddels reeds voor heeft gekozen om een belangrijk deel van haar line-up bekend te maken. Het heeft dan ook reeds verschillende van haar bekende series verlengd waaronder ook diverse crime dramas. Zo scoorden alle drie de NCIS series reeds een extra seizoen en ook Blue Bloods evenals Criminal Minds fans konden reeds opgelucht ademhalen. Waarom duurt het dan zo lang vooraleer CBS het derde seizoen aankondigt van S.W.A.T.? Een extra rode vlag is terug te vinden in het feit dat CBS vorig jaar wel reeds de aankondiging van een tweede seizoen de wereld had ingestuurd.

Ondanks het feit dat het aantal kijkers van S.W.A.T. dus terug toeneemt lijkt het er naar uit te zien dat fans nog niet helemaal gerust kunnen zijn, in tegendeel. Mocht CBS met een aankondiging naar buiten komen lees je dat uiteraard meteen hier op Serietotaal!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen van 'Lucifer' komt er aan!
Series / Nieuws

Vierde seizoen van 'Lucifer' komt er aan!

En de reeks zal aanvoelen als nooit tevoren...

Geoffrey Ketels
Het zag er even erg slecht uit voor een potentieel vierde seizoen van Lucifer. Dit gezegd zijnde staat ze er wel binnenkort aan te komen! Meer bepaald op 8 mei kunnen kijkers van de populaire streamingdienst Netflix wereldwijd rekenen op de lancering van het volledige vierde seizoen. Je hoort het goed, er wordt geen gebruik gemaakt van wekelijkse afleveringen. Het volledige seizoen zal in één keer te bekijken zijn!

Het vierde seizoen van Lucifer zal bestaan uit 10 afleveringen. Aan de ster van de reeks, namelijk 'Tom Ellis' werd alvast gevraagd wat hij van de nieuwe strategie van Netflix vond. De acteur was er duidelijk erg over te spreken. Hij vergeleek de lancering van het vierde seizoen van Lucifer dan ook met een bom die af zou gaan. Bovendien liet de acteur ook nog optekenen dat hij zeer enthousiast is dat de reeks ook overal op hetzelfde moment zal worden gelanceerd. Er zal dus met andere woorden geen verschil zijn tussen bijvoorbeeld de Amerikaanse en de Europese markt.

Minder afleveringen
Op 11 mei 2018 maakte Fox bekend niet meer verder te willen met Lucifer. De reeks werd gecancelled, maar al vrij snel liet Netflix optekenen dat het wel brood zag in een mogelijk vervolg. De streamingdienst pikte het project inderdaad op en kondigde meteen het vierde seizoen aan. Het spreekt voor zich dat de overname door Netflix enkele veranderingen met zich mee heeft gebracht voor de reeks waarvan de eerste reeds duidelijk werd in de teaser die voor het vierde seizoen werd gelanceerd.

Ondanks het feit dat Netflix dus wel duidelijk nog brood ziet in een vervolg voor Lucifer is het wel zo dat het vierde seizoen het moet stellen met minder afleveringen. Het eerste seizoen telde 13 afleveringen, het tweede seizoen was goed voor 18 afleveringen en het derde en laatste seizoen op Fox telde zomaar even 26 afleveringen. Het vierde seizoen dat Netflix lanceert heeft er slechts 10. Ze zijn zoals aangegeven wel alle 10 in één keer te bekijken... dat is dan weer een extra voordeel voor de fans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De opvallende stuntdubbel van Maisie Williams (Arya) in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

De opvallende stuntdubbel van Maisie Williams (Arya) in 'Game of Thrones'

De jonge actrice kan niet alles zelf.

Acteurs en actrices doen hun stuns zeker niet altijd. Niet iedereen heet Tom Cruise. Ook actrice Maisie Williams heeft een stuntdubbel voor haar actiescènes in Game of Thrones. Hieronder zie je hoe zij eruit ziet!

In Game of Thrones speelt Williams uiteraard de rol van Arya Stark, het derde kind van Lord Eddard Stark en zijn vrouw Lady Catelyn Stark. In de HBO-hitserie heeft zij een belangrijke verhaallijn en uiteraard heeft ze ook in het huidige achtste seizoen een belangrijke rol in steeds groter wordende strijd om de ijzeren troon.

Kristina Baskett (let op: spoilers voor seizoen 6 & 7))
De 22-jarige Britse actrice Williams krijgt bij haar stunts hulp van de 31-jarige Kristina Baskett. Zij is eigenlijk een professioneel turnster, die door de groten der aarde getraind is. Je ziet haar onder meer in actie tijdens seizoen 6 als Arya ontsnapt uit The House of Faces en over de straten van Braavos vlucht. Ook het gevecht met Brienne of Tarth in seizoen 7 werd deels verricht door Baskett, in plaats van Williams.

Bekijk op instagram

Zie hieronder een training van achter de schermen; erg gaaf om te zien natuurlijk!

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie spin-offs 'Game of Thrones' nog in de maak
Series / Nieuws

Drie spin-offs 'Game of Thrones' nog in de maak

Het werk vordert mooi!

Alhoewel Game of Thrones bijna voorbij is, doet HBO het rustig aan met de ontwikkeling van een spin-off. Sterker nog: er zijn nog drie series in ontwikkeling. Van eentje vinden straks de opnames plaats als prequel, The Long Night en zal na de pilot een beslissing genomen worden.

Bedenker George R.R. Martin laat weten op zijn blog dat er nog drie spin-off in ontwikkeling zijn. Vijf waren er oorspronkelijk in de maak en van een daarvan is zeker dat die niet doorgaat. Maar volgens Martin vordert het werk aan drie series netjes.

Spin-offs of prequels
Martin wilde in zijn blog niet te veel vertellen. "The Long Night zal later dit jaar opgenomen worden en twee andere series bevinden zich in het scenariostadium. Waar ze over gaan kan ik niet zeggen, maar misschien moet je een exemplaar van FIRE & BLOOD kopen en je eigen theorieën bedenken." Hintte de schrijver dus heel mooi…

Hoe dan ook weten we dat The Long Night zich duizenden jaren voor GoT afspeelt en het ontstaan van de White Walkers toont.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen andere TNG-personages in Picard-serie
Series / Nieuws

Geen andere TNG-personages in Picard-serie

Dat hadden we ergens wel gehoopt.

Het lijkt erop dat de terugkeer van Patrick Stewart als Jean-Luc Picard niet leidt tot een reünie met meerdere castleden van Star Trek: The Next Generation. Tijdens de Awesome Con 2019 bleek dat andere castleden niet benaderd zijn voor een terugkeer.

Meerdere voormalig castleden die aanwezig waren bij de Awesome Con vertelden dat ze vrijwel niets over de serie weten. Ze keren daarmee vermoedelijk niet terug in de serie rond Jean-Luc Picard op een later moment van zijn leven.

Na Nemesis
De serie speelt zich straks af na de gebeurtenissen in de door velen vervloekte film Star Trek: Nemesis. Dat betekent dat de planeet Romulus vernietigd is en dat Picard om moet zien te gaan met de consequenties daarvan.

Ook zullen we de beroemde kapitein twintig jaar na de gebeurtenissen in die film ontmoeten, wat betekent dat hij een heel ander personage is. Waar zijn nieuwe serie precies om draait is niet zeker, al weten we dat hij vermoedelijk op een queeste moet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.