HBO Europe bestelt Spaanse komedie serie 'Whatever'

HBO Europe bestelt Spaanse komedie 'Whatever'

Geoffrey Ketels, 23 mei 2019 om 14:31

Het lijkt er naar uit te zien dat steeds meer netwerken & streamingdiensten een grotere interesse vertonen in Spaanse televisieseries. HBO Europe heeft bijvoorbeeld bekend gemaakt dat het een nieuwe Spaanse komedie serie heeft besteld bestaande uit 10 afleveringen. Elke aflevering zal ongeveer een half uur duren. De nieuwe komedie heeft de werktitel 'Whatever' gekregen. De productie van de reeks zou inmiddels zijn begonnen in de Spaanse hoofdstad Madrid.

De productie van de nieuwe serie 'Whatever' is in handen van Lacoproductora en Globomedia. Het betreft hier een bedrijf van de 'Mediapro Studio'. De productie gebeurt evenwel in opdracht van HBO Europe. De reeks is geschreven en geregisseerd door Manuela Burlo Moreno. Ze zal bovendien gebaseerd zijn op de populaire Spaanse film 'Pipas'. Burlo Moreno was in het verleden reeds goed voor projecten als Rumbos evenals Como Sobrevivir a una despedida.

Veel Spaanse content
Niet alleen de streamingdienst Netflix heeft eerder bekend gemaakt op uitgebreidere schaal in te gaan zetten op Spaanse series. Ook HBO Europe heeft duidelijk de Spaanse kaart getrokken. Het aanbod aan Spaanstalige content bestaat op moment van schrijven dan ook uit niet alleen 'Foodie Love' en '30 Coins', maar ook uit 'Patria'. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de non-fictie serie 'The Pioneer'.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Whatever, HBO Europe, serie, Netflix

Populair nieuws