Tweede seizoen is laatste voor 'A.P. Bio'

Tweede seizoen is laatste voor 'A.P. Bio'

Geoffrey Ketels, 27 mei 2019 om 14:26

Slecht nieuws voor fans van de serie 'A.P. Bio'. NBC heeft namelijk laten optekenen dat de reeks geen vervolg meer zal krijgen. In de reeks volgt de kijker 'Glenn Howerton' welke in de huid kruipt van een voormalige Harvard professor die nu actief is als 'Advanced Placement Biology' leraar. Het was uiteindelijk de maker van de reeks, namelijk 'Mike O'Brien' die het slechte nieuws heeft gedeeld op diens Twitter.

Niet alleen fans van de reeks, maar ook O'Brien is duidelijk teleurgesteld in de beslissing van NBC. Via social media liet hij niet alleen zijn teleurstelling, maar tegelijkertijd ook zijn dankbaarheid blijken. De sitcom die uitpakt met afleveringen van telkens 30 minuten staat er om bekend over een zeer uitgebreide fanbase te beschikken. Helaas zijn het toch de ratings die NBC niet hebben weten te overtuigen om door te zetten. De kijkcijfers vielen tijdens het tweede seizoen dan ook stevig terug. Ook Patton Oswalt deelde via Twitter zijn gedachten over de serie en de beslissing van NBC. Ook hij sprak zijn dankbaarheid uit richting de fans van de serie.

Trending op Twitter
De fans van de reeks proberen nog alles uit de kast te halen om de serie alsnog een vervolg te schenken. Op Twitter was bijvoorbeeld de hashtag #SaveAPBio enige tijd trending. Dat dergelijke campagnes lang niet altijd in dovemansoren vallen werd recent nog duidelijk met de serie 'Lucifer'. Toen Fox besloot om de reeks naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen was daar plots Netflix die ze alsnog een extra seizoen schonk. Fans van A.P. Bio hopen nu op eenzelfde scenario. Of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn zal de nabije toekomst duidelijk moeten maken.

Lees meer over: AP Bio, serie, NBC

Populair nieuws