search
Jude Law in nieuw HBO drama 'The Third Day'

Jude Law in nieuw HBO drama 'The Third Day'

Wordt deze nieuwe mini-serie ook zo'n topper?

Geoffrey Ketels
HBO en Sky slaan de handen in elkaar voor de productie van een nieuwe mini-serie bestaande uit zes afleveringen. De nieuwe reeks zal zich afspelen op een mysterieus eiland dat zich voor de Britse kust bevindt. Ondanks het feit dat er nog niet zoveel bekend is over de cast duikt nu toch al een eerste mooie naam op. Het gaat hierbij om niemand minder dan acteur 'Jude Law'. Daarmee is meteen ook de hoofdrolspeler van de serie bekend.

Het succes van de mini-serie 'Chernobyl' heeft er voor gezorgd dat HBO en Sky de handen terug in elkaar slaan voor de realisatie van een nieuw project. Deze keert luistert de reeks naar de naam 'The Third Day'. Ze zal zich afspelen op een mysterieus eiland welke zich voor de Britse kust bevindt. De serie vertelt het verhaal van Sam (het personage van Law) welke de vreemde eilandbewoners en hun bijzondere rituelen ontdekt. Fantasie en realiteit komen te vervagen voor Sam waardoor oude trauma's terug naar boven komen. Deze zorgen vervolgens voor verschillende confrontaties met de eilandbewoners.

Te zien in 2020
The Third Day wordt geproduceerd door verschillende partijen waaronder Dennis Kelly (Utopia & Pulling), Plan B Entertainment evenals Punchdrunk International. De reeks zal geregisseerd worden door de bekende BAFTA-winnaar Marc Munden (bekend van onder meer National Treasure evenals Utopia). De productie zal in handen zijn van Adrian Sturges (Chimerica & The Enfield Haunting). Kit de Waal evenals Dean L'Loughlin zijn aangesteld als schrijvers van de reeks.

De opnames voor The Third Day gaan van start in juli van dit jaar. De reeks zal vervolgens volgend jaar worden uitgezonden op Sky Atlantic in Europa. In Noord-Amerika zal de reeks op HBO worden getoond.

Aanbevolen artikelen