search
Carla Gugino mogelijk terug voor vervolg op 'The Haunting of Hill House'
Series / Nieuws

Carla Gugino mogelijk terug voor vervolg op 'The Haunting of Hill House'

#TheHauntingOfHillHouse was een daverend succes voor Netflix. Ondanks dat het verhaal op zichzelf stond, komt er toch een vervolg, mét een geheel nieuwe cast. #CarlaGugino, een van de hoofdrolspelers van het eerste seizoen, zal mogelijk opnieuw een (andere) rol spelen.

Netflix-serie The Haunting of Hill House was gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson en liet zien hoe een groep kinderen opgroeit in een door geesten geteisterd landhuis. Na een tragische gebeurtenis moeten ze als volwassenen terugkeren naar de plaats des onheils. Dit verhaal werd in de laatste aflevering netjes afgerond, dus je zou zeggen dat er geen vervolg komt. Niks lijkt echter minder waar.

Bedenker/regisseur Mike Flanagan heeft eerder al aangegeven dat hij graag terugkeert voor meer Haunting, maar dat het verhaal over de familie Crain is afgerond. Eerder dit jaar liet Netflix daarop weten dat de serie wel degelijk wordt voortgezet, maar dan wel als een anthology-serie. De titel van het tweede seizoen luidt The Haunting of Bly Manor en is gebaseerd op het verhaal The Turn of the Screw van Henry James, dat een geheel nieuwe set van personages bevat. Tijdens een gesprek met The Wrap, heeft actrice Carla Gugino (die Olivia Crain speelde) echter laten doorschemeren dat ze uitvoerige gesprekken heeft gevoerd met Flanagan over een terugkeer. Het zou zomaar kunnen dat dit als een geheel ander personage is. Aldus Gugino:

"Ik kan er momenteel niks definitiefs over kwijt, maar wel zeggen dat Mike en ik heel graag samenwerken. Het zou dan ook een eer zijn als ik mee kan doen. Ik ben in elk geval zeer verheugd over de plannen die Mike heeft voor seizoen 2."

The Haunting of Bly Manor zal ergens in 2020 te streamen zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen