search
DC-Comics 'Sandman' krijgt een eigen serie op Netflix
Series / Nieuws

DC-Comics 'Sandman' krijgt een eigen serie op Netflix

Netflix heeft een bijzondere comic te pakken.

Dirk van der Reijden
Al jaren wordt er geprobeerd om de comic Sandman tot leven te brengen. Zo was in een eerder stadium Joseph Gordon-Levitt betrokken bij een filmversie waarin hij de titelrol zou spelen en de film zou regisseren, maar vanwege creatieve meningsverschillen is dat nooit van de grond gekomen. Nu heeft Netflix de rechten gekregen en aangekondigd er een serie van te maken.

Voor degene die Sandman nog niet kennen, het is een 75-delige comicreeks geschreven door Neil Gaiman. De eerste 46 delen werden uitgegeven door DC comics, nummers 47 tot en met 75 kwamen uit onder de vlag van DC/Vertigo.

Sandman vertelt het verhaal van Morpheus, heerser van de droomwereld, die door middel van een occult ritueel gevangen werd en in de eerste verhaallijn na 70 jaar gevangenschap vrijkomt. De strips zitten vol met bestaande personages (dood of levend) alsook onderwerpen en locaties uit de wereldliteratuur en wereldgeschiedenis. Zo komt o.a William Shakespeare erin voor!

Morpheus, ook wel Dream, heerst samen met zijn zussen Death, Delirium, Despair, broers Destruction, Destiny en 'al'-zijdige broer/zus Desire over al wat is binnen de wereld van Sandman. Zij zijn daar echter alleen om de boel draaiende te houden, niet om de wereld hun wil op te leggen.

Productie
De bedenker Gaiman en David S Goyer (The Dark Knight) zullen fungeren als uitvoerend producenten, daar het schrijfwerk verricht zal worden door Allan Heingberg (Scandal). Een releasedatum is nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen