search

Ons nieuws van dinsdag 2 juli 2019

DC-Comics 'Sandman' krijgt een eigen serie op Netflix
Series / Nieuws

DC-Comics 'Sandman' krijgt een eigen serie op Netflix

Netflix heeft een bijzondere comic te pakken.

Dirk van der Reijden
Al jaren wordt er geprobeerd om de comic Sandman tot leven te brengen. Zo was in een eerder stadium Joseph Gordon-Levitt betrokken bij een filmversie waarin hij de titelrol zou spelen en de film zou regisseren, maar vanwege creatieve meningsverschillen is dat nooit van de grond gekomen. Nu heeft Netflix de rechten gekregen en aangekondigd er een serie van te maken.

Voor degene die Sandman nog niet kennen, het is een 75-delige comicreeks geschreven door Neil Gaiman. De eerste 46 delen werden uitgegeven door DC comics, nummers 47 tot en met 75 kwamen uit onder de vlag van DC/Vertigo.

Sandman vertelt het verhaal van Morpheus, heerser van de droomwereld, die door middel van een occult ritueel gevangen werd en in de eerste verhaallijn na 70 jaar gevangenschap vrijkomt. De strips zitten vol met bestaande personages (dood of levend) alsook onderwerpen en locaties uit de wereldliteratuur en wereldgeschiedenis. Zo komt o.a William Shakespeare erin voor!

Morpheus, ook wel Dream, heerst samen met zijn zussen Death, Delirium, Despair, broers Destruction, Destiny en 'al'-zijdige broer/zus Desire over al wat is binnen de wereld van Sandman. Zij zijn daar echter alleen om de boel draaiende te houden, niet om de wereld hun wil op te leggen.

Productie
De bedenker Gaiman en David S Goyer (The Dark Knight) zullen fungeren als uitvoerend producenten, daar het schrijfwerk verricht zal worden door Allan Heingberg (Scandal). Een releasedatum is nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Comicreeks 'The Walking Dead' stopt ermee na 193 delen
Series / Nieuws

Comicreeks 'The Walking Dead' stopt ermee na 193 delen

De comics waarop de tv-serie is gebaseerd houdt ermee op.

Image Comics publiceerde in 2003 de eerste editie van de comic 'The Walking Dead', van schrijver Robert Kirkman en tekenaar Tony Moore - vanaf deel zeven werd dat Charlie Adlard. In 2007 en 2010 won de comicreeks de Eisner Award en in 2010 verscheen ook de eerste aflevering van de bekende tv-serie van AMC.

Nu is bekend geworden dat de geliefde comicreeks ermee stopt. Via Bleeding Cool wordt duidelijk dat 'The Walking Dead #193' het laatste deel is in de reeks, opnieuw gemaakt door Robert Kirkman en Charlie Adlard. Het wordt een 71-pagina tellend slotavontuur.

#193: The Farmhouse
Het nieuws is bevestigd door Kirkman en Image Comics-uitgever Eric Stephenson. Het 193e deel in de reeks krijgt de titel 'The Farmhouse' en is vanaf morgen te koop in de States, voor zo'n 4 dollar. Kirkman plaatste gisteren al onderstaande tweet.



Tv-series & -films
De serie The Walking Dead van AMC is voorlopig nog niet toe om te stoppen, ondanks dat de kijkcijfers flink zijn teruggevallen. Na de latere spin-off Fear the Walking Dead moeten er ook nog drie tv-films en een nieuwe tv-serie verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-baas Kevin Fiege over toekomst Netflix-serie 'The Defenders'
Series / Nieuws

Marvel-baas Kevin Fiege over toekomst Netflix-serie 'The Defenders'

Dare Devil en co.? Keren ze misschien terug?

Recent debuteerde het derde en laatste seizoen van Jessica Jones op Netflix. Dit is het laatste wat we zien van de groep Marvel-superhelden op Netflix. Maar wil Marvel Studios mogelijk verder met (bepaalde van) deze shows of personages, op bijvoorbeeld Disney+?

In gesprek met BET gaf Marvel Studios-baas Kevin Feige een reactie op de situatie dat Walt Disney / Marvel Entertainment de personages twee jaar lang niet mag gebruiken in series en films. "Ik weet het niet, er waren veel geweldige personages in die Netflix-series, en ik denk dat het nog een tijdje zal duren voordat we een van hen kunnen gebruiken, gezien de lopende contracten. Dus ik weet het niet zeker," aldus Feige.

Spoiler
Feige vervolgt, "en zelfs als we het zouden doen, dan zou het beantwoorden van die vraag een spoiler zijn. Maar er zijn enkele geweldige Marvel-personages." En hiermee zorgt Feige er weer voor dat er volop gespeculeerd zal worden over een mogelijke toekomst van de personages.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mega populaire en controversiële animeserie 'Attack on Titan' stopt na seizoen 4
Series / Nieuws

Mega populaire en controversiële animeserie 'Attack on Titan' stopt na seizoen 4

De makers willen de serie eindigen op zijn hoogtepunt.

Haijme Isayama's gevierde, doch controversiële (en mega populaire) animeserie Attack on Titan komt volgend jaar ten einde met het vierde en laatste seizoen. Het eerste seizoen begon in 2013, gevolgd door een tweede en derde seizoen, dat momenteel wordt uitgezonden.

De aankondiging over het eindigen van de serie werd gemaakt in een korte eerste teaser voor het vierde seizoen. Die beelden kun je hieronder bekijken. Het Japanse kanaal NHK Entertainment zal echter pas in het najaar van 2020 worden uitgezonden.

Een uitermate populaire anime
Attack on Titan was in eerste instantie vooral populair in Japan, maar werd niet lang erna ook een enorme hit in de westerse wereld. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het de populairste animeserie is sinds de verschillende Dragon Ball-series. En hoewel die populariteit langzaam maar zeker afneemt, wordt de serie ook nog steeds behoorlijk goed gekeken in de Verenigde Staten, waar het derde seizoen net is afgelopen. Er wordt overigens ook gesproken over een grootse Hollywood-film over de personages van de film.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.