search
Netflix gaat fors minder geld uitgeven aan content om zo winst te maken
Series / Streaming-diensten

Netflix gaat fors minder geld uitgeven aan content om zo winst te maken

Van een streamingdienst die overal ja op zei naar eentje die beter nadenkt.

De afgelopen jaren was het elke keer weer hetzelfde verhaal: Netflix gaf meer geld dan ooit uit aan originele content. Maar dat verhaal is voorbij. Netflix gaat minder geld uitgeven en zich meer richten op efficiëntie.

The Information schrijft dat Netflix-baas Ted Sarandos in gesprek ging met een grote groep film- en tv-producenten. De bedoeling is om uitgaven meer te richten op kosteneffectiviteit en dus minder op simpelweg overal ja op zeggen. Netflix stond dus ooit wel zo bekend, maar gaat anders verder.

Negatieve cashflow
Jarenlang was Netflix het bedrijf waar je heen kon met welk idee dan ook en altijd groen licht kreeg. In het eerste kwartaal van dit jaar verloor Netflix 380 miljoen dollar, meer dan de 100 miljoen dollar van een jaar geleden. Netflix verliest dus geld en snel. Daar gaat nu verandering in komen.

Netflix zal gewoon grote projecten blijven maken, maar zich vooral richten op de projecten die ook veel kijkers aantrekken. Denk aan The Chronicles of Narnia, een groot serieproject. Maar films als Triple Frontier, die 115 miljoen dollar kostte komen er minder snel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen