Bekende regisseur gevonden voor 'The Lord of the Rings'-serie!

Regisseur voor 'The Lord of the Rings'-serie

Eerste twee afleveringen zijn voor J.A. Bayona.

Bram de Groot, 4 juli 2019 om 06:00

Deadline meldt dat niemand minder dan regisseur J.A. Bayona de regie op zich neemt van de eerste twee afleveringen van de The Lord of the Rings tv-serie van Amazon Studios. Bayona is vooral bekend van de regie van de blockbuster Jurassic World: Fallen Kingdom uit 2018.
De tv-serie The Lord of the Rings vertelt een verhaal dat zich afspeelt voorafgaand aan The Fellowship of the Ring. Het blijft ook niet bij één seizoen. Amazon heeft namelijk een enorme deel gesloten met de Tolkien-estate, de erfgenamen die de rechten bezitten van schrijver J.R.R. Tolkien.

Kenners zagen de serie niet aankomen
Slechts een enkeling had verwacht dat dit ooit mogelijk zou zijn, aangezien de Tolkien-estate doorlopend aangaf na de LOTR- en Hobbit-filmtrilogieën niet open te staan voor nieuwe projecten. In 2017 werd de serie toch aangekondigd na een negen cijferige deal.

Reactie van Bayona
Een officiële reactie van Bayona, ook bekend van films als A Monster Calls (2016) en Lo imposible (2012): "J.R.R. Tolkien creëerde een van de meest indrukwekkende en inspirerende verhalen aller tijden. Als een levenslange fan is het een eer om lid te worden van dit geweldige team. Ik kan niet wachten om het publiek over de hele wereld naar de Midden-aarde te brengen en hen de wonderen van de Second Age te laten ontdekken, met een nooit eerder vertoond verhaal."

JD Payne en Patrick McKay zijn de showrunners. Een verschijningsdatum is onbekend.

Bron: Deadline

Lees meer over: Lord of the Rings, hobbit, Peter Jackson, Amazon, J A Bayona

Populair nieuws