Vijf gave feiten over de 'Game of Thrones' spin-off!!

Vijf feiten over de Game of Thrones spin-off!!

Dit kan nog wel eens heel gaaf worden, als we het zo horen.

Jim Pedd, 9 juli 2019 om 21:36

Het gaat nog even duren voordat we de eerste afleveringen gaan zien van de spin-off van Game of Thrones, maar dat weerhoudt schrijver en uitvoerend producent George R.R. Martin er niet van al wat te vertellen over de pilot van showrunner Jane Goldman. De serie speelt zich 5.000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af, in een heel ander Westeros. Dat en meer feiten in deze special!
Feit #1: Niks Seven Kingdoms
We kennen Westeros natuurlijk als het continent met zeven koninkrijken. Maar dat is nu heel anders. “We hebben het altijd over de Seven Kingdoms rond de tijd van Aegon’s Conquest. Maar als je verder terug in de tijd gaat, zijn er negen koninkrijken en daarvoor twaalf. Als je nog verder terug in de tijd reist, zijn er honderd koninkrijken. Kleine koninkrijken. Maar dat hoort bij de era waarin dit zich afspeelt.” Waar de zeven koninkrijken nog voor orde zochten, gaat dat nu heel anders zijn en is Westeros vermoedelijk heel chaotisch en wetteloos.

#Feit #2: Er zijn Starks en Direwolfs
In deze serie zien we de eerste Starks. “De Starks zijn er absoluut al.” En hoewel we veel hebben gehoord over het feit dat de prequel zich afspeelt in de tijd voor de draken, wil dat niet zeggen dat er geen andere fantasywezens in zitten. “Natuurlijk zijn de White Walkers er al. Of, zoals ze in mijn boek heten, de Others. En er zijn Direwolfs en mammoeten.”

Feit #3: Er zijn geen Lannisters
Tenminste, aan het begin van de serie. De show speelt zich af voordat de Lannisters er zijn. “De Lannisters zijn er nog niet, maar Casterly Rock is er wel al. Het is als de rots van Gibraltar. En die is bezet door de Casterlys, naar wie het vernoemd is in Game of Thrones.” Mogelijk krijgt we wel Lann the Clever, die als basis van het huis dient, te zien.

Feit #4: Er is een ensemble
Volgens George R.R. Martin is de serie er een zonder hoofdrolspelers. “Zoals je weet, hebben we bij Game of Thrones tot recentelijk nooit een castlid benoemd tot hoofdrolspeler. Het ging altijd om bijrollen, omdat de serie zo leunt op een ensemble. Die vlieger gaat ook op voor deze serie. We hebben geen hoofdrolspelers in deze grote cast.”

Feit #5: Een iets andere titel
Het lijkt erop dat de serie nog een andere titel krijgt. In het verleden hoorden we van Martin dat de serie The Long Night zou heten. Vervolgens kwam Bloodmoon voorbij. En nu horen we dat er nog een variant mogelijk is. “Ik hoorde de variant dat het The Longest Night gaat heten. Dat vind ik een prima plan.”

Bron: EW

Lees meer over: Game of Thrones, George RR Martin, The Long Night

Populair nieuws