Scarlett Johansson: 'Mijn interview is bewerkt voor clickbait'

Scarlett Johansson: mijn interview is clickbait

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson staat centraal in een discussie over politieke correctheid van Hollywood, "Mijn interview is bewerkt is voor clickbait".

Door redactie, 15 juli 2019 18:03

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson komt terug op de kritiek die ze eerder leverde op de politieke correctheid van Hollywood. Na wat opschudding rond een interview van Scarlett in As If magazine, heeft ze een bericht geplaatst op Entertainment Weekly dat haar interview bewerkt is voor clickbait.
In het As If magazine zei Johansson: "Weet je, als actrice zou ik elk persoon, elke boom en ieder dier mogen spelen, puur omdat het mijn werk is en het erbij hoort."

In Entertainment Weekly zegt ze nu dat in een ideale wereld, zou iedere acteur wie dan ook mogen spelen en dat kunst, in al haar vormen, immuun moet zijn voor politieke correctheid. Dat punt probeerde ik te maken, maar dat kwam niet helemaal goed over.

In 2018 trok de Amerikaanse actrice zich terug uit de film Rub & Tug, waarin ze een transgenderman zou spelen. In een verklaring zei ze toen af te zien van de rol nadat er ethische vragen zijn gesteld na haar casting. Dit is niet het eerste relletje. In de film Ghost in the Shell speelde de actrice een Aziatisch personage en beschuldigde critici haar van white whashing. Als blanke vrouw zou ze een voorkeursbehandeling krijgen in het casting proces.

Diversiteit in Hollywood
Over diversiteit in Hollywood schrijft Scarlett Johansson: "Niet iedere acteur heeft dezelfde mogelijkheden geboden gekregen, terwijl ik dat geluk wel had. Ik blijf daarom achter diversiteit in de industrie staan en blijf vechten voor projecten waar iedereen aan mee zou mogen doen."

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Scarlett Johansson, Rub and Tug, Ghost in the Shell, diversiteit, Entertainment weekly, as if magazine

Populair nieuws