Netflix-serie 'She's Gotta Have It' krijgt geen vervolg meer

'She's Gotta Have It' krijgt geen vervolg meer

Maar betekent dit ook het daadwerkelijke einde voor de reeks?

Geoffrey Ketels, 18 juli 2019 om 14:41

Netflix heeft bekend gemaakt dat het niet verder gaat met de serie She's Gotta Have It. Dat is niet naar de zin van Spike Lee welke houder is van de rechten op het project. Hij heeft dan ook meteen aangegeven de serie aan te zullen bieden bij andere partijen. Om welke partijen het dan precies zou gaan is vooralsnog niet bekend.
In een reactie op het cancellen van de reeks liet Netflix chief content officer 'Ted Sarandos' het volgende optekenen; "Spike Lee is één van de grootste filmmakers aller tijden. We zijn dan ook bijzonder blij met het feit dat hij er voor heeft gekozen om She's Gotta Have It naar Netflix te brengen. Ondanks het feit dat er geen nieuw seizoen meer zal verschijnen onder de vleugels van Netflix zijn we ongelofelijk blij met het feit dat de reeks nog voor vele jaren op ons platform te zien zal zijn. Bovendien betekent dit niet het einde van de samenwerking tussen Spike en Netflix. Op moment van schrijven zijn we dan ook onder meer bezig met de productie van de Netflix film Da 5 Bloods.

Opvallende verandering
Het is duidelijk dat er intern bij Netflix door de jaren heen het één en ander is veranderd. Series moeten immers niet langer aanslaan bij hun vaste fanbase. Vooraleer een serie een extra seizoen krijgt wordt er bij Netflix bepaald in welke mate zij bijvoorbeeld nieuwe abonnees naar het streamingplatform zou kunnen brengen. Is die kans eerder klein? Dan heeft dat als gevolg dat de kansen op een vervolg meteen aanzienlijk slinken. Dit was ook de belangrijkste reden waarom One Day at a Time naar de eeuwige jachtvelden werd verwezen.

Sowieso heeft Netflix er voor gekozen om heel wat projecten te schrappen uit haar planning. Het gaat hierbij niet alleen om She's Gotta Have it en One Day at a Time, maar ook om Santa Clara Diet en natuurlijk Friends from College, American Vandal en Between. Ook andere projecten mogen vrezen voor de toekomst. Indien Netflix haar huidige strategie vol weet te houden lijkt ook een vervolg voor bijvoorbeeld Designated Survivor steeds onwaarschijnlijker.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Netflix, serie, Shes Gotta Have It, One Day at a Time, Santa Clara Diet, Designated Survivor

Informatie over de serie: She's Gotta Have It

Populair nieuws