search
Netflix koopt Nederlandse serie 'Toon' over van KPN
Series / Nieuws

Netflix koopt Nederlandse serie 'Toon' over van KPN

Hierdoor wordt een veel grotere doelgroep aangesproken...

Geoffrey Ketels
Er zijn heel wat series die het verdienen om even stevig in de kijker te worden geplaatst. Helaas blijven veel van deze projecten doorgaans onder de (internationale) radar. Dit geldt ook voor de Nederlandse Toon. Daar blijkt nu echter verandering in te komen. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat het de rechten op de serie heeft overgenomen van KPN.

De komedie Toon werd gelanceerd in het jaar 2016. De reeks vertelt het verhaal van een weinig sociale jingle componist welke in één klap beroemd wordt. Deze bekendheid heeft hij te danken aan een video die hij post welke meteen razend populair wordt. De cast van Toon bestaat onder meer uit Loulou Hameleers, Amy van der Weerden, Joep Vermolen en Arend Brandligt. Gezien het succes van het eerste seizoen verscheen er een jaar later ook een vervolg. Ook deze wist te overtuigen waardoor de reeks op IMDB toch een mooie score weet neer te zetten van 8,1/10.

Wereldwijde rechten
In eerste instantie was het uitsluitend mogelijk voor abonnees van het KPN TV platform om de reeks te bekijken. De 2 miljoen abonnees van die service staan uiteraard in schril contrast met het enorme aantal Netflix abonnee's. Dat Netflix er voor kiest om de wereldwijde rechten van een Nederlandse serie aan te kopen is niet uniek, maar wel zeldzaam. Wanneer de serie te zien zal zijn op Netflix is vooralsnog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen