Meer Max Verstappen! Spectaculaire Formule 1-documentaire 'Drive to Survive' krijgt tweede seizoen

'Drive To Survive' krijgt tweede seizoen in 2020

Het succes van het eerste seizoen ging niet onopgemerkt voorbij!

Geoffrey Ketels, 29-07-2019 14:26

Het eerste deel van de Formule 1-documentaire Drive to Survive welke in maart van dit jaar is verschenen heeft meteen indruk gemaakt. De documentaire biedt dan ook een bijzondere kijk achter de deuren van één van 's werelds populairste en meest spectaculaire (auto)sporten. Het eerste deel wist meteen zo te overtuigen dat Netflix ook direct een vervolg heeft aangekondigd. Het tweede seizoen van Drive to Survive moet ergens in 2020 verschijnen.
Een eerste seizoen van een documentaire-reeks maken is altijd lastig. Vraag dat maar aan Netflix. Verschillende grote teams weigerden bijvoorbeeld prompt hun medewerking aan de documentaire. Het ging hierbij in het bijzonder om de teams van Mercedes en Ferrari. Opvallend is dat deze teams nu wel aanwezig zullen zijn in het tweede deel van de serie. In eerste instantie kregen zowel Mercedes als Ferrari de wind van voren omdat ze hun deelname hadden geweigerd. Toch is dit niet geheel opmerkelijk te noemen.

Achterdocht
Dat er in eerste instantie sprake was van de nodige achterdocht bij beide teams hoeft eigenlijk niet te verbazen. Drive to Survive werpt immers een stevige blik achter de schermen van de Formule 1 wereld. Ze schroomt daarbij niet om ook bijvoorbeeld de blunders van mecaniciens of rivaliserende ploeggenoten die elkaar van de baan proberen af te rijden in beeld te brengen. Wellicht hadden beide teams ook niet gedacht dat de serie zo'n groot succes zou worden. Wellicht zagen ze nu geen andere mogelijkheid meer dan alsnog mee te gaan in het (succes)verhaal.

Het eerste seizoen van Drive to Survive was goed voor in totaal 10 afleveringen. Het tweede seizoen zal het moeten stellen met één aflevering minder. Hierdoor zal de teller op 9 afleveringen uitkomen. Het tweede deel van de documentaire wordt ergens in de loop van volgend jaar verwacht. Wellicht dat dit terug in het voorjaar zal zijn.

Bron: Netflix.com

Lees meer over: Drive to Survive, serie, Netflix

Populair nieuws