Uitbreiding 'Star Trek'-franchise gaat door!

Het wordt steeds groter en groter.

Jim Pedd, 07-08-2019 07:07

Het leek gedaan met Star Trek, maar sinds 2017 groeit de franchise weer als nooit tevoren. De mogelijkheden lijken nu grenzeloos, zo vertelt Julie McNamara, het hoofd original programming van CBS All Acces.
"We hebben het gevoel dat elke serie die we in de franchise maken een unieke plek inneemt," begon McNamara tijdens het CBS-panel op de TCA Press Tour. "Elke serie moet dus goed passen binnen de wereld van Star Trek en enorm goed gemaakt zijn. Maar we houden van de franchise en hebben het gevoel dat de interesse hierin grenzeloos is." Alex Kurtzman, die de franchise moet leiden, heeft dan ook een meerjarenplan en werkt aan meerdere series.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' breidt het canon uit

Heel veel nieuws
De komende tijd staat er heel wat interessants aan te komen in de franchise. CBS werkt nu aan een derde seizoen voor Star Trek: Discovery en een eerste van Star Trek: Picard. Die laatste is eind dit jaar nog te zien en wordt gevolgd door het derde seizoen van Discovery. Maar er is meer op komst.

Zo is het de bedoeling om volgend jaar animatieserie Star Trek: Lower Decks uit te brengen. Ook werkt men aan een serie rond Section 31, meer Short Treks en een animatieserie voor Nickelodeon. En alsof dat niet genoeg is, werkt men ook aan een spin-off rond Captain Pike.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' blijft in de verre toekomst

Bron: Variety

Lees meer over: Star Trek, Franchise, Alex Kurtzman

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix