Is 'Euphoria' de meest verontrustende jongerenserie ooit gemaakt?

Eigenlijk is het vooral een enerverend portret van een generatie...

Geoffrey Ketels, 07-08-2019 16:44

De HBO-serie Euphoria wordt door verschillende bronnen afgeschilderd als één van de meest verontrustende jongerenseries die er bestaan. Sommige bronnen gaan zelfs nog een stapje verder en noemen ze de meest verontrustende jongerenserie ooit gemaakt. Een artikel welke verscheen op de website NRC.nl benadert de reeks vanuit een compleet ander perspectief. Zij beschouwt ze dan ook als een enerverend portret van een generatie welke eveneens populair is bij jonge kijkers.
Er zijn maar weinig series die nog voor de lancering van het eerste seizoen zo vaak over de tongen gaan als bij Euphoria het geval was. Nog vooraleer de eerste uitzending te zien was stond het internet al in rep en roer. De HBO-serie, welke het verhaal vertelt van een groep losgeslagen tieners zou op z'n zachtst gezegd zeer verontrustend zijn. Ze bestaat dan ook uit een opeenstapeling van seks, drugs en feestjes waar je liever je zoon of dochter niet op aan wil treffen. Ook de enorme hoeveelheid (mannelijk) naakt zorgde voor opvallende debatten.

Lees ook: Confronterende HBO tiener-hitserie 'Euphoria' krijgt tweede seizoen

Enerverend portret
In eerste instantie werd er door heel wat kijkers benadrukt dat Euphoria een serie is welke leeft van de schokeffecten. Zoals ook NRC.nl terecht aanhaalt heeft de reeks echter heel wat meer te bieden dan dat. Zij omschrijft het dan ook zeer toepasselijk als "een enerverend portret van een generatie welke niet alleen is opgegroeid met social media (en de druk die dit met zich meebrengt), maar ook online porno en frequent voorkomende nieuwsberichten over schietpartijen op scholen". De cynische en vaak ook gemene trekjes van deze generatie worden nauwgezet in beeld gebracht.

De vele berichten die over Euphoria zijn verschenen hebben er in principe alleen maar voor gezorgd dat de reeks kan rekenen op een nog grotere populariteit. Ere wie ere toekomt, een groot deel van de kwaliteit van de serie is ook te danken aan het prachtige acteerwerk van superster in wording 'Zendaya'. De uitzendingen van Euphoria mogen dan inmiddels ten einde zijn gekomen, ze kunnen nog steeds worden opgevraagd via de verschillende on-demand kanalen.

Bron: NRC.nl

Lees meer over: Euphoria, serie, HBO

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader