Eerste seizoen 'The Lord Of The Rings' zal wellicht 20+ afleveringen bevatten

1e seizoen 'Lord Of The Rings' 20+ afleveringen?

Voor een serie van een streamer is dat buitengewoon veel...

Geoffrey Ketels, 8 augustus 2019 om 21:47

Fans van The Lord Of The Rings kunnen al haast niet wachten tot de serie van Amazon te zien zal zijn. In een recent interview heeft 'Tom Shippey' evenwel laten uitschijnen dat, dat best nog wel eens een behoorlijke poos kan duren. De productie van de serie zou bijvoorbeeld pas volgend jaar worden aangevat en daar is een goede reden voor.
Stiekem werd er een beetje gehoopt dat het team achter The Lord Of The Rings dit jaar nog zou starten met de productie van de reeks. Dat lijkt volgens Shippey echter onmogelijk. De reden hiervoor is terug te vinden in de manier waarop de serie zal worden opgenomen. Dit gebeurt immers niet chronologisch, maar wel per locatie. Op deze manier wil men voorkomen dat er teveel moet worden gereisd en dat verschillende locaties meerdere keren moeten worden aangedaan. Dat is logisch, maar het zorgt voor een niet onaanzienlijke vertraging in de productie. De schrijvers zouden op moment van schrijven nog steeds druk in de weer zijn met het uitzetten van de lijnen van de reeks. Het einde zou volgens Shippey dan ook nog helemaal niet bekend zijn.

Lees ook: Verhaallijn 1 miljard kostenende 'Lord of the Rings'-serie bekend?

"Er is voor gekozen om de opnames niet chronologisch te doen, maar wel volgens de locaties waar gebruik van wordt gemaakt. Logischerwijs probeer je altijd om de opnames te bundelen per locatie. Dit werkt veruit het efficiëntst. Dit betekent echter ook dat het volledige verloop van de serie duidelijk moet zijn vooraleer de productie van start kan gaan. Van begin tot eind moet alles duidelijk zijn en dat is op het moment van schrijven nog niet het geval."

20 afleveringen
Bovendien liet Shippey zich eveneens ontglippen dat het eerste seizoen van The Lord Of The Rings naar alle verwachting uit 20 of meer afleveringen zal bestaan. Dat is ongelofelijk veel voor een serie van een streamer. Netflix heeft bijvoorbeeld 13 afleveringen als standaard verheven terwijl andere series het vaak moeten stellen met slechts 8 of 10 afleveringen. 20 is dan ook een aantal welke in de praktijk nagenoeg uitsluitend wordt toegepast bij netwerk series.

Tot slot blijft het een beetje raden naar het precieze moment waarop de productie van start kan gaan. Volgens Shippey is de kans bijzonder klein dat, dat nog dit jaar kan gebeuren. Hij verwacht dan ook dat de productie pas in het volgende jaar zal worden aangevat. Uiteindelijk moet de serie ergens in de loop van het jaar 2021 verschijnen.

Lees ook: Eerste teaser 'Lord of the Rings'-serie!

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Lord Of The Rings, Amazon, serie

Populair nieuws