Weinig duidelijkheid rondom een 'Modern Family' spin-off

Geen duidelijkheid rondom 'Modern Family' spin-off

De bal zou vooral in het kamp liggen van co-creator Steven Levitan...

Geoffrey Ketels, 8 augustus 2019 om 21:36

In een tijd waarin zowat elke populaire serie een spin-off krijgt is het enigszins opvallend dat dit nog niet geldt voor de serie Modern Family. Nu het elfde en laatste seizoen wordt opgenomen is het onderwerp relevanter en actueler dan ooit. Ook ABC Entertainment President 'Karey Burke' lijkt gewonnen te zijn voor het idee. Al lijkt een spin-off nog lang niet voor direct te zijn...
In een recent interview werd de ABC Entertainment President 'Karey Burke' gevraagd naar het mogelijks verschijnen van een Modern Family spin-off. Burke reageerde daar enigszins verrassend op door te stellen dat ze daar zelf reeds gedurende enige tijd vragende partij voor is. Goed nieuws voor de fans? Toch niet. Burke benadrukte namelijk ook meteen dat co-creator 'Steven Levitan' heel wat minder enthousiast is:

"Telkens wanneer ik het idee van een Modern Family spin-off aan wil kaarten bij 'Steve Levitan' word ik teruggefloten. Op basis van deze ervaring heb ik dan ook besloten om mij momenteel maar een beetje rustig te houden. Men is net begonnen met de productie van het elfde en laatste seizoen. Ik was vorige week bij de eerste tafellezing en die was ronduit fantastisch. Ik ga het team zich dan ook volledig laten focussen op het afronden van deze mooie serie."

Lees ook: Jammer: 'Modern Family' verdwijnt van Netflix

Haley Dunphy storyline
Toch bleek verder uit het interview dat er door de ABC Entertainment President reeds goed is nagedacht over een mogelijke verhaallijn voor een spin-off. Zo liet de dame zich ontglippen dat de Haley Dunphy verhaallijn daarvoor een prima keuze zou kunnen zijn. Dit gezegd zijnde werd wel nog verschillende keren extra benadrukt dat een spin-off momenteel niet aan de orde is. Men wil eerst de reguliere serie een mooi einde geven vooraleer een spin-off op tafel kan worden gelegd. Het spreekt voor zich dat deze strategie ook het meest logisch is.

Dat er voorlopig geen spin-off van Modern Family zal verschijnen is slecht nieuws voor de fans, maar hoeft helemaal niet onoverkomelijk te zijn. Co-creator 'Christopher Lloyd' heeft namelijk in het verleden al aangegeven dat hij de komst van een spin-off zeker niet uitsluit. Wordt dus wellicht alsnog vervolgd!

Lees ook: Elfde seizoen is laatste voor 'Modern Family'

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Modern Family, spinoff, serie, ABC

Informatie over de serie: Modern Family

Populair nieuws