search

Ons nieuws van donderdag 8 augustus 2019

Eerste seizoen 'The Lord Of The Rings' zal wellicht 20+ afleveringen bevatten
Series / Nieuws

Eerste seizoen 'The Lord Of The Rings' zal wellicht 20+ afleveringen bevatten

Voor een serie van een streamer is dat buitengewoon veel...

Fans van The Lord Of The Rings kunnen al haast niet wachten tot de serie van Amazon te zien zal zijn. In een recent interview heeft 'Tom Shippey' evenwel laten uitschijnen dat, dat best nog wel eens een behoorlijke poos kan duren. De productie van de serie zou bijvoorbeeld pas volgend jaar worden aangevat en daar is een goede reden voor.

Stiekem werd er een beetje gehoopt dat het team achter The Lord Of The Rings dit jaar nog zou starten met de productie van de reeks. Dat lijkt volgens Shippey echter onmogelijk. De reden hiervoor is terug te vinden in de manier waarop de serie zal worden opgenomen. Dit gebeurt immers niet chronologisch, maar wel per locatie. Op deze manier wil men voorkomen dat er teveel moet worden gereisd en dat verschillende locaties meerdere keren moeten worden aangedaan. Dat is logisch, maar het zorgt voor een niet onaanzienlijke vertraging in de productie. De schrijvers zouden op moment van schrijven nog steeds druk in de weer zijn met het uitzetten van de lijnen van de reeks. Het einde zou volgens Shippey dan ook nog helemaal niet bekend zijn.

Lees ook: Verhaallijn 1 miljard kostenende 'Lord of the Rings'-serie bekend?

"Er is voor gekozen om de opnames niet chronologisch te doen, maar wel volgens de locaties waar gebruik van wordt gemaakt. Logischerwijs probeer je altijd om de opnames te bundelen per locatie. Dit werkt veruit het efficiëntst. Dit betekent echter ook dat het volledige verloop van de serie duidelijk moet zijn vooraleer de productie van start kan gaan. Van begin tot eind moet alles duidelijk zijn en dat is op het moment van schrijven nog niet het geval."

20 afleveringen
Bovendien liet Shippey zich eveneens ontglippen dat het eerste seizoen van The Lord Of The Rings naar alle verwachting uit 20 of meer afleveringen zal bestaan. Dat is ongelofelijk veel voor een serie van een streamer. Netflix heeft bijvoorbeeld 13 afleveringen als standaard verheven terwijl andere series het vaak moeten stellen met slechts 8 of 10 afleveringen. 20 is dan ook een aantal welke in de praktijk nagenoeg uitsluitend wordt toegepast bij netwerk series.

Tot slot blijft het een beetje raden naar het precieze moment waarop de productie van start kan gaan. Volgens Shippey is de kans bijzonder klein dat, dat nog dit jaar kan gebeuren. Hij verwacht dan ook dat de productie pas in het volgende jaar zal worden aangevat. Uiteindelijk moet de serie ergens in de loop van het jaar 2021 verschijnen.

Lees ook: Eerste teaser 'Lord of the Rings'-serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weinig duidelijkheid rondom een 'Modern Family' spin-off
Series / Nieuws

Weinig duidelijkheid rondom een 'Modern Family' spin-off

De bal zou vooral in het kamp liggen van co-creator Steven Levitan...

In een tijd waarin zowat elke populaire serie een spin-off krijgt is het enigszins opvallend dat dit nog niet geldt voor de serie Modern Family. Nu het elfde en laatste seizoen wordt opgenomen is het onderwerp relevanter en actueler dan ooit. Ook ABC Entertainment President 'Karey Burke' lijkt gewonnen te zijn voor het idee. Al lijkt een spin-off nog lang niet voor direct te zijn...

In een recent interview werd de ABC Entertainment President 'Karey Burke' gevraagd naar het mogelijks verschijnen van een Modern Family spin-off. Burke reageerde daar enigszins verrassend op door te stellen dat ze daar zelf reeds gedurende enige tijd vragende partij voor is. Goed nieuws voor de fans? Toch niet. Burke benadrukte namelijk ook meteen dat co-creator 'Steven Levitan' heel wat minder enthousiast is:

"Telkens wanneer ik het idee van een Modern Family spin-off aan wil kaarten bij 'Steve Levitan' word ik teruggefloten. Op basis van deze ervaring heb ik dan ook besloten om mij momenteel maar een beetje rustig te houden. Men is net begonnen met de productie van het elfde en laatste seizoen. Ik was vorige week bij de eerste tafellezing en die was ronduit fantastisch. Ik ga het team zich dan ook volledig laten focussen op het afronden van deze mooie serie."

Lees ook: Jammer: 'Modern Family' verdwijnt van Netflix

Haley Dunphy storyline
Toch bleek verder uit het interview dat er door de ABC Entertainment President reeds goed is nagedacht over een mogelijke verhaallijn voor een spin-off. Zo liet de dame zich ontglippen dat de Haley Dunphy verhaallijn daarvoor een prima keuze zou kunnen zijn. Dit gezegd zijnde werd wel nog verschillende keren extra benadrukt dat een spin-off momenteel niet aan de orde is. Men wil eerst de reguliere serie een mooi einde geven vooraleer een spin-off op tafel kan worden gelegd. Het spreekt voor zich dat deze strategie ook het meest logisch is.

Dat er voorlopig geen spin-off van Modern Family zal verschijnen is slecht nieuws voor de fans, maar hoeft helemaal niet onoverkomelijk te zijn. Co-creator 'Christopher Lloyd' heeft namelijk in het verleden al aangegeven dat hij de komst van een spin-off zeker niet uitsluit. Wordt dus wellicht alsnog vervolgd!

Lees ook: Elfde seizoen is laatste voor 'Modern Family'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-makers sluiten megadeal met Netflix van 200 miljoen dollar!
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-makers sluiten megadeal met Netflix van 200 miljoen dollar!

Naar verluidt gaat er meer dan 200 miljoen dollar in de deal zitten.

Game of Thrones-makers D.B. Weiss en David Benioff hebben een megadeal gesloten met Netflix. Volgens Deadline gaan ze exclusief aan de slag voor de streamingdienst en zullen ze nieuwe films en series schrijven, produceren en regisseren.

"We zijn dolblij om de meestervertellers David Benioff en Dan Weiss bij Netflix te mogen verwelkomen," aldus COO Ted Sarandos in een statement. "Ze vormen een creatieve macht en hebben het publiek wereldwijd vermaakt met hun epische verhalen. We kunnen niet wachten om te zien wat hun voorstellingsvermogen onze leden zal brengen."

Fantastische match
Het duo laat in een statement weten dankbaar te zijn voor de kansen die ze bij HBO hebben gekregen. "De afgelopen maanden hebben we vele uren gesproken met Cindy Holland en Peter Friedlander, maar ook met Ted Sarandos en Scott Stuber. We kunnen ons dezelfde shots van films uit de jaren tachtig herinneren, houden van dezelfde boeken en houden van dezelfde verhalen. Netflix heeft iets unieks opgebouwd en wij zijn blij dat we daaraan mogen bijdragen."

Naar het schijnt zochten Benioff en Weiss een deal die 200 miljoen dollar waard was.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Callie Torres terug in 'Grey's Anatomy'?
Series / Nieuws

Keert Callie Torres terug in 'Grey's Anatomy'?

De actrice houdt het voor bekeken als series regular in de serie 'Madam Secretary'...

Goed en slecht nieuws voor de fans van actrice 'Sara Ramirez'. In eerste instantie is bekend gemaakt dat de actrice niet langer te zien zal zijn als een series regular in Madam Secretary. Dat opent uiteraard wel de nodige perspectieven voor fans van Grey's Anatomy. Zit er een terugkeer in voor het geliefde personage 'Callie Torres'? Het zou zomaar kunnen!.

Van het zesde seizoen van Madam Secretar is bekend dat ze uit 10 afleveringen zal bestaan. Voor het finale seizoen wordt een sprong in de tijd gemaakt van twee jaar. Ondanks het feit dat het perfect mogelijk is dat Ramirez terug zal keren voor een gastoptreden vormt ze niet langer een series regular. Ondanks het feit dat fans van deze serie dit nieuws niet graag zullen horen opent het wel de deur voor een terugkeer van Callie Torres in Grey's Anatomy.

Lees ook: Jesse Williams keert terug naar Grey's Anatomy

Verrassing
Bovenstaande betekent nog niet dat een terugkeer honderd procent zeker is, in tegendeel. Er kan immers worden aangenomen dat de extra tijd die Ramirez nu ter beschikking heeft als een verrassing komt voor het team achter Grey's Anatomy. Bovendien is het ook nog eens zo dat Callie in principe zelfs niet meer in Seattle is. Dit gezegd zijnde heeft Shonda Rimes in het verleden reeds aangegeven dat ze graag Sara Ramirez terug had gehaald voor Arizona's laatste aflevering. Daar heeft CBS echter een stokje voor gestoken.

Ramirez maakte haar opwachting in Grey's Anatomy in het jaar 2006. Dit gebeurde meer bepaald in het tweede seizoen van de reeks. Uiteindelijk bleef ze een vaste waarde van de cast tot ze in de finale van het twaalfde seizoen afscheid nam. In tegenstelling tot bij het afscheid van enkele andere sterren uit de reeks waaronder 'Patrick Dempsey' en 'Katherine Heigl' was er bij Ramirez geen sprake van kwaad bloed. Ramirez heeft dan ook na haar afscheid meermaals benadrukt met alle plezier deel te hebben uitgemaakt van de Shondaland familie.

Lees ook: ABC kondigt nu al 17de seizoen van Grey's Anatomy aan!

Inmiddels heeft ABC bekend gemaakt dat er met zekerheid ook een zeventiende seizoen van de populaire ziekenhuisserie komt. Mocht er dus geen mogelijkheid bestaan om Ramirez in het zestiende deel van de reeks te laten verschijnen kan dat nog steeds in het zeventiende seizoen gebeuren. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'GLOW' seizoen 3!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'GLOW' seizoen 3!

In het derde seizoen trekken onze buitenbeentjes naar Las Vegas...

Goed nieuws voor de fans van de serie GLOW! Het derde seizoen van de reeks staat op de populaire streamingdienst Netflix! In het derde seizoen verplaatsen onze buitenbeentjes zich naar de gokhoofdstad van de wereld 'Las Vegas'. Dit gaat (vaak letterlijk) met vallen en opstaan.

GLOW is een Amerikaanse komische dramaserie welke afkomstig is van de hand van 'Liz Flahive' en 'Carly Mensch'. Het eerste seizoen van de reeks verscheen in première op Netflix op 23 juni 2017. De serie speelt zich af in het Los Angeles van het jaar 1985. 'Ruth Wilder' heeft de ambitie om uit te groeien tot een bekende actrice, maar dat verloopt niet bepaald van een leien dakje. De beste rollen worden steeds toegekend aan mannen terwijl de casting directors haar niet ernstig blijken te nemen. Ondanks alle tegenslagen blijft acteren haar grote passie en laat ze zich niet zomaar uit de weg ruimen.

Lees ook: Netflix stopte bijna met 'GLOW'

Om haar passie alsnog na te kunnen jagen besluit ze om net als tientallen andere actrices deel te nemen aan een auditie voor 'Gorgeous Ladies of Wrestling'. Zowel de audities als de trainingen worden geleid door een aan lager wal geraakte regisseur welke in het verleden verantwoordelijk was voor enkele weinig indrukwekkende B-films. Sam is duidelijk geen grote fan van Ruth en heeft vooral een stevige voorkeur voor diens beste vriendin 'Debbie Eagan'.

Prima onthaal
Sinds de lancering van het eerste seizoen van GLOW is de serie uitgegroeid tot de absolute favoriet van menig aantal kijkers. Op verschillende gespecialiseerde websites kan ze dan ook rekenen op prima cijfers. Op IMDB wist de serie tot dusver een score te behalen van 8/10. Op Rotten Tomatoes bedraagt de actuele score zomaar even 94 procent!

Lees ook: Netflix onthult premièredatum en eerste foto's 'GLOW' seizoen 3

Ben jij ook zo'n grote fan van de serie GLOW en kijk je dan ook als geen ander uit naar de lancering van het derde seizoen? Het wachten is bijna voorbij! Morgen staat ze namelijk op Netflix. Wil je alvast een voorproefje? Daar kan de onderstaande trailer voor zorgen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Muziek, drugs en religie in misdaad-serie 'Sintonia' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Muziek, drugs en religie in misdaad-serie 'Sintonia' seizoen 1

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen...

De wereld kan vanaf morgen kennismaken met het uit Zuid-Amerika afkomstige drama Sintonia. De serie zal het verhaal vertellen van drie tieners die uit dezelfde favela komen in São Paulo. Zij doen er alles aan om niet alleen hun dromen na te jagen, maar ook hun vriendschap te behouden in een wereld die wordt gedomineerd door muziek, drugs en religie.

Sintonia vertelt het verhaal van een aantal jongeren uit de Braziliaanse favela's. Van deze favela's is bekend dat drugs en geweld er deel uitmaken van de orde van de dag. Nu reeds gaan er vergelijkingen op met de filmklassieker City of God. Dit legt de lat voor de serie natuurlijk meteen torenhoog. In Sintonia maken we onder meer kennis met Nando (gespeeld door 'Christian Malheiros'), Doni ('MC Jottapê') en Rita ('Bruna Mascarenhas'). Zij zijn drie jeugdvrienden die zijn opgegroeid in de sloppenwijken van São Paulo. Nu ze wat ouder zijn geworden trachten ze hun dromen na te jagen, maar dat verloopt niet bepaald van een leien dakje.

KondZilla
Bij menig aantal mensen zal ook de bedenker van deze nieuwe serie een belletje doen rinkelen. Ze komt namelijk van de hand van 'KondZilla'. Dit is een regisseur van voornamelijk muziekvideo's welke op YouTube maar liefst 30 miljoen volgers heeft. Het productiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de realisatie van de reeks is dat van actrice 'Alice Braga'. Het eerste seizoen van Sintonia is vanaf morgen, 9 augustus 2019 te zien op Netflix en telt in totaal 10 afleveringen.

Zou je alvast graag een voorsmaakje willen hebben van wat Sintonia allemaal voor jou in petto zal hebben? Dan is het zeker de moeite waard om even de hieronder terug te vinden trailer te bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The OA'-acteur Jason Isaacs vindt schrappen serie een slechte zaak
Series / Celebrity

'The OA'-acteur Jason Isaacs vindt schrappen serie een slechte zaak

Jason Isaacs, die in de Netflix-serie 'The OA' is te zien als Dr. Percy, deelt via Twitter een emotioneel eerbetoon na de annulering van de show.

Jason Isaacs, die in de Netflix-serie The OA is te zien als Dr. Percy, betreurt het dat de reeks voortijdig ten einde komt. Dat schrijft de acteur in een uitgebreid bericht dat hij woensdag via Twitter deelt.

Isaacs bedankt in zijn bericht de makers en fans van de serie. Ook vertelt hij hoe makers Zal Batmanglij en Brit Marling nog voor het begin "een groot doolhof van vijf seizoenen" in hun hoofd hadden zitten.

"Onder de vele dingen die er te betreuren zijn, is het grootste verlies misschien wel het feit dat jullie allemaal niet zullen weten hoe bevredigend, opwindend, aangrijpend en simpelweg briljant de andere hoofdstukken zouden zijn geweest", schrijft de acteur.

Lees ook: Netflix-serie 'The OA' gaat geschrapt worden

The OA draait om de geadopteerde jonge vrouw Prairie Johnson, die zeven jaar na haar verdwijning plotseling terugkeert. Ook is ze opeens niet meer blind. Ze verzamelt een aantal lokale outcasts om zich heen en deelt het verhaal over haar ontvoering door dokter Hunter Aloysius Percy, een klassieke dokter Frankenstein. Dokter Percy probeert de grens tussen leven en dood op te rekken.

Eerder deze week werd bekend dat The OA stopt na het tweede seizoen dat dit jaar is verschenen. Fans lieten al blijken teleurgesteld te zijn in het open einde van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na de Oscars hebben ook de Emmy's dit jaar geen gastheer meer
Series / Nieuws

Na de Oscars hebben ook de Emmy's dit jaar geen gastheer meer

Na het grote succes van de Oscars, zullen de Emmy Awards dit jaar ook geen gastheer hebben om de prijsuitreiking aan elkaar te praten.

Fox CEO Charlie Collier heeft aangekondigd dat net als de Oscars, de Emmy Awards dit jaar geen gastheer zal hebben om de prijsuitreiking aan elkaar te praten.

De Oscars waren duidelijk een succes, en ontving lovende kritieken. Kevin Hart moest op het laatste moment afhaken vanwege controverse over een aantal oudere grappen. Een criticus vroeg CEO Collier of de beoordelingen van de Academy Awards Fox inspireerden om dit jaar ook geen gastheer bij de Emmy's te hebben: "Uiteraard heeft dat bijgedragen" zei hij.

"Er zal amusement zijn. Er zal een openingsnummer zijn. Als je naar een show als de Emmy's kijkt, is het vaak een afweging tussen de openingsacts en het gebruik van de tijd ergens anders. Er zullen veel verrassingen zijn. Het wordt leuk."

Dit is de eerste keer dat de Emmy geen gastheer heeft sinds 2003, het jaar waarin de ceremonie ook op Fox werd uitgezonden. Deze wisselt elk jaar tussen ABC, CBS, Fox en NBC.

Eerder deze week vertelde voormalig Oscars-presentator Jimmy Kimmel verslaggevers dat hij dacht dat de reden voor de positieve beoordeling eerder te wijten was aan de relatieve beknoptheid van de uitzending dan aan het gebrek aan gastheer.

"Het is een no-win situatie," zei Kimmel over het hosten van de prijzen. "Het is een heel moeilijke taak. Zelfs als je denkt dat het geweldig is gegaan, ga je naar huis en realiseer je je dat iedereen wel een mening heeft."

De Emmy's waren vorig jaar op NBC met Michael Che en Colin Jost als gastheren, en het duo ontving nogal gemengde beoordelingen. De 71e Primetime Emmy Awards worden gehouden op 22 september.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seven of Nine is geheel anders in 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Seven of Nine is geheel anders in 'Star Trek: Picard'

Actrice Jeri Ryan was doodsbang voor de terugkeer.

Actrice Jeri Ryan geeft toe dat ze doodsbang was om weer Seven of Nine te spelen in Star Trek: Picard. Vorige maand werd bevestigd dat de 51-jarige actrice terugkeert als de bekende voormalig Borg. Dat was een grote verrassing uit de trailer van de serie.

Maar de terugkeer was voor Ryan bepaald niet makkelijk. "Eerlijk gezegd was het enorm angstaanjagend en daar kunnen [Jonathan Frakes en Jonathan Del Arco] over meepraten! Ze hebben me echt gered, want ik was doodsbang."

Lees ook: Oude bekende uit 'Voyager' terug in 'Star Trek: Picard'?

Heel nieuw personage
"Ze had in die vier jaar op Voyager een heel specifiek karakter," begon Ryan over haar personage. "Er was heel veel groei te zien, want ze begon als een machine, maar leerde mens te zijn. Vooral de manier waarop ze bewoog en haar stem gebruikte, is iets waar ik veel tijd in stak."

Volgens TrekMovie veranderde die stem nauwelijks in Voyager, "ze behield die hele formele, gestileerde manier van spreken. Maar toen ik het script kreeg, zag ik dat dit een nieuwe Seven is. Ze is veel menselijker en is al lange tijd op Aarde en heeft heel veel meegemaakt. En dat heeft haar veranderd. Dus dat maakte me bang."

Lees ook: Ook Troi en Riker terug in 'Star Trek: Picard'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Television gaat tóch series maken voor Disney+
Series / Nieuws

Marvel Television gaat tóch series maken voor Disney+

Daar twijfelden we de laatste tijd heel erg aan.

Opvallend nieuws vanuit Disney Plus. Waar Marvel Studios momenteel series als Loki en WandaVision ontwikkelt, komen er ook series vanuit Marvel Television. Dat is een onafhankelijke tak binnen Disney, die los van Marvel Studios materiaal ontwikkelt.

Disney wil graag dat Marvel-fans een abonnement nemen op Disney Plus. Daarom komen er vier series voor de streamingdienst, elk met zes tot tien afleveringen en met acteurs uit de films. Maar waar het erop leek dat Marvel Television daardoor naar Hulu gedelegeerd werd, blijkt dat niet te kloppen.

Marvel Television op Disney Plus
Karim Reik, die binnen Marvel Television verantwoordelijk is voor nieuwe programma's, bevestigt dat Disney Plus een prioriteit is voor alle dochters binnen Disney. "We gaan ook content voor ze maken. Het is een ander platform. Disney Plus is, zoals je weet, gericht op het gezin, dus daar gaan we materiaal voor maken. Ik denk niet dat ze interesse zullen hebben in wat rauwer materiaal."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verhaal peperdure 'Lord of the Rings'-serie bekend?
Series / Nieuws

Verhaal peperdure 'Lord of the Rings'-serie bekend?

En hoeveel afleveringen komen er?

Amazon geeft maar liefst 1 miljard dollar uit aan een serie rond de Lord of the Rings. Het bedrijf wil zoveel mogelijk Midden-Aarde krijgen voor dat geld. Een Tolkien-expert die meewerkt aan de serie laat dan ook weten dat er vermoedelijk een traditioneel aantal afleveringen komt.

Tom Shippy is een Tolkien-consulent bij de serie van Aamzon en vertelt dat Amazon het moeilijk heeft met de serie. "Er zouden 20 afleveringen moeten komen in het eerste seizoen. Dus tot ze besloten hebben wat het einde wordt, kunnen ze niet beginnen met de opnames."

Lees ook: Eerste teaser 'Lord of the Rings'-serie!

Tweede era
De serie speelt zich af in de tweede era van Midden-Aarde, die bijna vier decennia duurt. Dat allemaal voordat Isildur Sauron doodt door de Ring van zijn vinger te snijden. Alhoewel er heel wat gebeurt in de era, zijn er nog veel zaken onbekend en daar zal Amazon op inspelen. "De Tolkien Estate staat erop dat de vorm van de tweede era ongeveer hetzelfde blijft. Sauron valt Eriador binnen, wordt teruggedrongen door een expeditie van Numenor en keert daarnaar terug. Hij corrumpeert hen en verleidt hen om het juk van de Valar af te werpen. Die gebeurtenissen moeten hetzelfde blijven."

"Maar je kan nieuwe personages toevoegen en vragen stellen als, 'Wat heeft Sauron in de tussentijd gedaan?' en 'Waar was hij nadat Morgoth verslagen werd?' In theorie kan Amazon de antwoorden op die vragen verzinnen, aangezien Tolkien het niet uitlegt. Maar afwijken van het canon mag daarbij niet. Het is onmogelijk om de grenzen die Tolkien gelegd heeft te verleggen."

Lees ook: Bekende regisseur gevonden voor 'The Lord of the Rings'-serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.