search
Jackie Tohn over 'GLOW' seizoen 3: "persoonlijk en emotioneel"
Series / Interview

Jackie Tohn over 'GLOW' seizoen 3: "persoonlijk en emotioneel"

'GLOW'-actrice Jackie Tohn onthuld het persoonlijke verhaal achter emotionele aflevering S3

De Netflix-serie GLOW is ruim voorzien van humor, toch is er altijd plek voor serieuze onderwerpen. Jackie Tohn (Melanie Rosen) vertelt in een interview met Entertainment Weekly over de emotionele en persoonlijke zesde aflevering, "Outward Bound" van het derde seizoen.

In het onderstaande artikel staan spoilers over S3 van GLOW.

Het heeft misschien tweeëneenhalf seizoenen geduurd, maar Melrose (Jackie Tohn) leert een aantal waardevolle lessen over racisme en komedie wanneer de dames van GLOW eindelijk goed kijken naar de racistische personages die ze gebruiken als hun worstelende alter ego's.

In een interview met Entertainment Weekly, onthult Tohn dat ze een uiterst persoonlijke band met die scène heeft. "Veel van onze verhaallijnen komen uit ons echte leven", zegt ze. "De ouders van Ellen, die Jenny speelt, zijn overlevenden van de Cambodjaanse genocide. Mijn moeder is een overlevende van de eerste generatie Holocaust. Ellen en ik waren bij een Seder en we hadden het over de Cambodjaanse genocide en de holocaust."

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'GLOW' seizoen 3!

Dat gesprek inspireerde Tohn en Wong om de GLOW-schrijvers te benaderen en te vragen om hun verschillende familiegeschiedenissen dit seizoen in de show op te nemen. "Het was gewoon zo gek dat een Jood uit New York en een Cambodjaans meisje uit Canada zoveel gemeen hebben," zegt Tohn.

"Onze personages spelen beste vrienden in de show, en hier hebben we deze intense, gekke gesprekken over wat zeer schokkend soortgelijke dingen zijn die onze zeer verschillende families moesten doorstaan. En ze schreven het meteen in de show."

Tohn hoopt dat met name deze scène een licht werpt op zware kwesties waarover gesproken moet worden.

Het derde seizoen over de buitenbeentjes van de Gorgeous Ladies of Wrestling is nu te zien op Netflix.

Lees ook: Netflix stopte bijna met 'GLOW'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen