George R.R. Martin: Einde 'Game of Thrones' heeft geen invloed op het vervolg

Einde 'Game of Thrones' heeft geen invloed vervolg

George R.R. Martin stelt fans gerust!

Bram de Groot, 19-08-2019 17:47

Nog altijd werkt George R.R. Martin aan een vervolg van zijn Game of Thrones-boekenreeks. In 2011 verscheen met 'A Dance with Dragons' het laatste deel en de schrijver kondigde al de boeken A Dance with Dragons, The Winds of Winter en A Dream of Spring aan. Nu heeft Martin de fans mogelijk enigszins gerustgesteld.
In gesprek met The Guardian / The Observer heeft Martin aangegeven dat de wisselend ontvangen finale van de tv-serie Game of Thrones geen invloed hebben op zijn boeken. Hij gaf aan dat de tv-serie hem heeft afgeremd bij het schrijven van de boeken en dat "je niet iedereen tevreden kunt stellen, waardoor je jezelf tevreden moet stellen."

Lees ook: Nathalie Emmanuel over laatste seizoen 'Game of Thrones': "Natuurlijk mag je het niks vinden"

Druk op zijn schouders
De boeken van Martin zijn altijd populair geweest, maar door de serie is die populariteit alleen maar toegenomen. Hij noemde de druk die daarbij gepaard gaat "verschrikkelijk". Martin: "Mijn god, ik moet het boek afmaken. Ik heb maar vier pagina's geschreven terwijl ik er 40 had moeten schrijven."

Martin werkt ook mee aan de spin-off prequelserie waarvan waarschijnlijk volgend jaar of 2021 de pilot moet verschijnen.

Bron: The Guardian

Lees meer over: Game of Thrones, Nikolaj Coster Waldau, Seizoen 8, Conleth Hill, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws