search
Grote hoop voor 'Krypton' en spin-off 'Lobo'!
Series / Nieuws

Grote hoop voor 'Krypton' en spin-off 'Lobo'!

Ja, ze zijn geannuleerd, maar de kans op een revival is groot.

Alhoewel eerder besloten werd door Syfy om een punt achter Krypton en spin-off Lobo te zetten, lijkt het erop dat er nog hoop is voor de serie. Deadline stelt dat Warner Horizon Scripted Television overweegt de serie te verkopen aan een andere zender, zodat de franchise kan blijven bestaan.

Daarbij wordt naar het schijnt eerst gekeken naar DC Universe en de aankomende HBO Max-streamingdienst. Beiden zijn eigendom van Warner Media, dus heel gek is het niet om daar eerst naar te kijken. DC Universe lijkt de beste kandidaat te zijn: daar is ook het eerste seizoen te streamen.

Lees ook: Stekker uit Superman-serie 'Krypton' en spin-off 'Lobo'

Dramatische kijkcijfers
Voor Syfy is het van groot belang om veel kijkers te trekken met Krypton. De serie wordt namelijk gemaakt door een externe studio - Warner Horizon - waardoor er alleen geld te verdienen valt met advertenties. Dat maakt het moeilijk om veel te verdienen met een serie als deze; de licenties zijn duur en de rechten om content op een digitaal platform aan te bieden zijn beperkt. Zo mag Syfy alleen de vijf meest recente afleveringen aanbieden. De kijkcijfers op tv daalden met de helft in het tweede seizoen. Daarom werd de serie dus geannuleerd; het was simpelweg te ingewikkeld om er goed geld aan te verdienen.

Lees ook: Zeer ambitieuze plannen voor 'Krypton'

Maar de kans dat er een tweede leven komt is groot. Eerder annuleerde Syfy The Expanse om dezelfde reden, maar die gaat verder op Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen