Alyssa Milano: "zonder mijn 2 abortussen had ik geen carrière gehad"

Alyssa Milano:

De actrice vindt het nog steeds de beste keuze die ze kon maken...

Door redactie, 21 augustus 2019 14:07

Actrice 'Alyssa Milano', inmiddels 46, heeft in de laatste aflevering van haar podcast de voorbije week aangegeven dat ze in het verleden de verschrikkelijke beslissing heeft moeten nemen om twee abortussen te laten uitvoeren. Ze moest de abortussen ondergaan terwijl ze in een vaste relatie zat in het jaar 1993. De jonge actrice voelde zich toen echter nog helemaal niet klaar om al moeder te worden.
Toen Milano voor het eerst zwanger bleek te zijn had ze net haar opdracht voor Who's the Boss tot een goed einde gebracht. De actrice was toen nog in haar vroege twintiger jaren en voelde zich nog veel te jong voor de verantwoordelijkheid die bij het moederschap komt kijken. "Ik heb die keuze gemaakt. Het was ook mijn keuze om te maken. Sorry, maar toch ook niet sorry. Het was absoluut de juiste keuze voor mij om op dat ogenblik te maken."

Voorbehoedsmiddelen
De actrice wou wel nadrukkelijk laten optekenen dat ze bij het vaststellen van beide zwangerschappen steeds gebruik had gemaakt van voorbehoedsmiddelen. "Het was geen eenvoudige keuze om te maken. Het was helemaal niets dat ik had gewild, maar het was wel iets waarvan ik vond dat ik er nood aan had. Eigenlijk een beetje zoals alle gezondheidszorg waar een mens op een zeker ogenblik nood aan heeft. Het was geen leuke ervaring en het was zeker geen fijne periode uit mijn leven, in tegendeel. Ik ben katholiek opgevoed en plots moest ik een beslissing gaan nemen die volledig in strijd was met mijn geloofsovertuiging."

Milano gaf bovendien eveneens aan dat ze slechts enkele maanden na de eerste abortus reeds opnieuw zwanger bleek te zijn. "Ik had alles gedaan wat ik kon om niet opnieuw zwanger te worden. Ik heb de voorbehoedsmiddelen gebruikt zoals het hoorde, maar toch werd ik geconfronteerd met een nieuwe zwangerschap. Vervolgens heb ik (terug) de beslissing moeten nemen om een abortus uit te laten voeren". Nu de actrice terugblikt op het verleden geeft ze aan geen spijt te hebben van de beslissingen die ze heeft genomen:

"Ik zou niet de prachtige kinderen hebben die ik vandaag heb (een meisje 'Elizabeth' van 4 jaar en een zoontje 'Milo' van 7 jaar). Bovendien heb ik mijn kinderen kunnen geven waar zij recht op hebben, namelijk een moeder die volledig klaar was voor het moederschap en er altijd voor hen is geweest. Bovendien had ik nooit mijn prachtige man, David, ontmoet en had ik ook alleen maar kunnen dromen van de carrière die ik nu wel heb".

Milano staat eveneens bekend als een hevige en gedreven activiste tegen de onderdrukking van de vrouw. Zo kwam ze de voorbije lente nog in het nieuws toen ze een oproep deed voor een Hollywood boycot en ze vrouwen in Georgia opriep om in "seks staking" te gaan.

Bron: Foxnews.com

Lees meer over: Alyssa Milano

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws