Weer een probleem voor FX-serie 'Y'

Weer een probleem voor FX-serie 'Y'

Waarom ook niet nog een tegenslag?

Jim Pedd, 22 augustus 2019 om 08:11

Dierenrechtenorganisatie PETA is niet te spreken over FX-serie Y. Deze verfilming van de Y: The Last Man-comics heeft weer te maken met een tegenslag, nadat onder andere showrunners opstapten en de pilot volledig opnieuw gemaakt moest worden.
De serie haalt zijn inspiratie uit een comic van Brian K. Vaughan en Pia Guerra die tussen 2002 en 2008 uitkwam. Centraal staat de man Yorick Brown en zijn aapje Ampersand. De twee zijn de laatste mannelijke wezens op de Aarde. Het aapje wordt ‘ gespeeld’ door een appje genaamd Katie, dat eerder te zien was als Marcel in Friends. Maar PETA vindt dat maar niks.

Lees ook: 'Y: The Last Man' ziet er beter uit dan ooit!

Niet OK
“We vinden het schokkend om te zien dat er een echt appje gebruikt wordt in Y. Zoals PETA FX, en de producenten van Y en de showrunners al waarschuwde, druist het gebruik van een aapje als prop in een televisieserie in tegen pogingen de soorten te bewaren en stimuleert het mensen om exotische dieren te houden. In dit geval worden babyaapjes op jonge leeftijd van hun moeders gestolen en in slechte omstandigheden opgevoed. In een tijdperk waarin Aladdin en Dumbo aapjes op realistische wijze met computers tot leven hebben gebracht, zien wij geen reden waarom Y een levend aapje de set op moet slepen.”

Lees ook: Eerste foto 'Y: The Last Man'!

Lees meer over: Y The Last Man, FX, Ampersand, PETA

Populair nieuws