search

Ons nieuws van donderdag 22 augustus 2019

HBO kondigt derde seizoen aan van haar populaire dramareeks 'Succession'
Series / Nieuws

HBO kondigt derde seizoen aan van haar populaire dramareeks 'Succession'

De aankondiging komt er erg snel na de lancering van het tweede seizoen...

Succession moet op moment van schrijven zowat de beste serie zijn van HBO. Niet voor niets wist de reeks dan ook zomaar even vijf Emmy nominaties in de wacht te slepen. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat HBO bekend heeft gemaakt dat er met zekerheid ook een derde seizoen komt.

Ondanks bovenstaande komt de aankondiging van het derde seizoen behoorlijk snel. Het tweede deel van de dramareeks ging namelijk nog maar net op 11 augustus van start. Het was de uitvoerend vicepresident van HBO's drama programming 'Francesca Orsi' welke de volgende reactie de wereld heeft ingestuurd naar aanleiding van de aankondiging van het derde seizoen:

"We zijn bijzonder tevreden met het feit dat Succession evenals diens verkenning van rijkdom, macht en familie zo krachtig heeft geresoneerd bij de kijkers. We kunnen dan ook niet wachten om te zien hoe de door 'Jesse Armstrong' gecreëerde personages het verder in het derde seizoen zullen doen.

Lees ook: Holly Hunter in tweede seizoen van 'Succession'

Ongelofelijk populair
Zowel in de Verenigde Staten als daarbuiten geniet Succession een ongelofelijke populariteit. Voor HBO moet ze in zekere zin de leegte zien op te vullen die onder meer Game of Thrones heeft achtergelaten. Tot dusver blijkt de reeks daar ook zeer goed in te slagen. Ondanks het feit dat haar populariteit uiteraard niet kan tippen aan die van Game of Thrones is het wel zo dat de reeks zowel door de critics als door de kijkers uitstekend wordt onthaald.

Op moment van schrijven wordt dus nog het tweede seizoen van de reeks uitgezonden. Het derde seizoen wordt ergens in de zomer van volgend jaar verwacht. Succession is in Nederland onder meer te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voert prijsverhoging door in Spanje: gaat Nederland volgen?
Series / Nieuws

Netflix voert prijsverhoging door in Spanje: gaat Nederland volgen?

De prijzen van een Netflix-abonnement stijgen in Spanje met tussen de 9 en 14 procent...

Opmerkelijk nieuws vandaag uit het zonnige Spanje. Streaminggigant Netflix heeft namelijk een nieuwe prijsstijging doorgevoerd voor haar verschillende abonnementen in het land. Alle abonnementen worden duurder met als enige uitzondering het basisabonnement. Deze blijft haar huidige prijs van 7,99 euro behouden.

De nieuwe prijsverhoging die Netflix in Spanje doorvoert is eigenlijk reeds ingegaan op 20 juni. Vanaf dat ogenblik moesten nieuwe klanten van de streamingdienst reeds meer gaan betalen voor het abonnement van hun keuze. Vanaf september zullen ook de bestaande abonnees meer gaan betalen. In een reactie op de prijsverhoging heeft Netflix laten optekenen dat ze de prijsstijging nodig acht omwille van de hoge kosten die de eigen producties met zich meebrengen. Ook het steeds uitgebreider wordende kwaliteitsaanbod zou volgens de streamingdienst aan de basis liggen van de doorgevoerde prijsverhogingen.

Aanzienlijke prijsstijging
Het standaard abonnement om Netflix te kijken in Spanje wordt 1 euro duurder per maand. Daarmee komt de prijs op 10,99 euro te liggen in plaats van 9,99 euro. Voor het premium-abonnement is de prijsstijging nog groter. Deze wordt namelijk per maand 2 euro duurder. Daarmee stijgt de prijs voor het abonnement van 13,99 naar 15,99 euro. Op moment van schrijven is er in Spanje sprake van om en bij de 3 miljoen abonnees. Zij konden alleen dit jaar al genieten van zomaar even zeventien nieuwe, Spaanstalige producties.

Ondertussen neemt de vrees voor een nieuwe prijsstijging in andere (Europese) landen eveneens toe. Eerder dit jaar koos Netflix er reeds voor om haar tarieven in de Verenigde Staten aanzienlijk te verhogen. Ook toen werd er door de streamingdienst verwezen naar de toegenomen kosten die het gevolg waren van meer eigen producties. Moeten we ons ook in Nederland en België klaar gaan houden voor een nieuwe prijsverhoging? De (nabije) toekomst zal het duidelijk moeten maken...
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ steekt stokje voor het delen van abonnement met vrienden
Series / Streaming-diensten

Disney+ steekt stokje voor het delen van abonnement met vrienden

Met één account op verschillende schermen kijken wordt wel mogelijk...

Het is reeds geruime tijd een doorn in het oog van de populaire streamingdienst Netflix. We hebben het hierbij dan uiteraard over het delen van het abonnement met bevriende huishoudens. Tot dusver heeft Netflix nooit echt actie ondernomen om dit tegen te gaan, maar Disney+ steekt hier van bij de lancering een stokje voor.

Op moment van schrijven is het mogelijk om voor een prijs van 13,99 euro per maand op hetzelfde tijdstip op vier verschillende schermen naar Netflix te kijken. In eerste instantie had Netflix de bedoeling om hiermee te mikken op meerdere personen binnen hetzelfde huishouden (dus ouders en hun kinderen). In de praktijk heeft dit er echter vooral voor gezorgd dat de kosten van het Netflix-abonnement worden gedeeld over verschillende gezinnen. Op deze manier kan elk gezin Netflix kijken voor een prijs van slechts 3,50 euro per maand. Wie van plan was om hetzelfde trucje toe te gaan passen bij Disney+ zal helaas bedrogen uitkomen.

"Te duur om te negeren"
Bij monde van een medewerker die betrokken is bij het Disney+ streamingplatform werd aangegeven dat "het delen van paswoorden te duur is om te negeren". The Walt Disney Company heeft reeds aangegeven in de Verenigde Staten een samenwerkingsverband te hebben afgesloten met Charter Communications. De beide bedrijven willen de handen in elkaar slaan om samen piraterij aan te pakken. In het bijzonder werkt men aan een mogelijkheid om het delen van paswoorden onmogelijk te maken. Hoe ze dat precies gaan doen is op moment van schrijven onduidelijk. Verdere details werden ook niet bekend gemaakt. The Walt Disney Company heeft wel benadrukt dat het delen van een account met andere leden van het gezin wel gewoon mogelijk wordt.

De techniek waar The Walt Disney Company op doelt is niet nieuw, in tegendeel. Zowel Netflix, Amazon als Hulu maken voor hun streamingplatform reeds gebruik van dezelfde technologie. In de praktijk gebeurt het evenwel maar zelden dat gebruikers daadwerkelijk uit hun account worden gegooid voor het overtreden van de voorwaarden. Disney zal dus een stevig tandje bij moeten zetten wil men echt voorkomen dat mensen hun account gaan delen met derden.

The Walt Disney Company heeft tot slot nog laten optekenen spoedig met meer informatie te komen met betrekking tot de abonnementen die het gaat aanbieden evenals de voorwaarden die er aan verbonden zullen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer een probleem voor FX-serie 'Y'
Series / Nieuws

Weer een probleem voor FX-serie 'Y'

Waarom ook niet nog een tegenslag?

Dierenrechtenorganisatie PETA is niet te spreken over FX-serie Y. Deze verfilming van de Y: The Last Man-comics heeft weer te maken met een tegenslag, nadat onder andere showrunners opstapten en de pilot volledig opnieuw gemaakt moest worden.

De serie haalt zijn inspiratie uit een comic van Brian K. Vaughan en Pia Guerra die tussen 2002 en 2008 uitkwam. Centraal staat de man Yorick Brown en zijn aapje Ampersand. De twee zijn de laatste mannelijke wezens op de Aarde. Het aapje wordt ' gespeeld' door een appje genaamd Katie, dat eerder te zien was als Marcel in Friends. Maar PETA vindt dat maar niks.

Lees ook: 'Y: The Last Man' ziet er beter uit dan ooit!

Niet OK
"We vinden het schokkend om te zien dat er een echt appje gebruikt wordt in Y. Zoals PETA FX, en de producenten van Y en de showrunners al waarschuwde, druist het gebruik van een aapje als prop in een televisieserie in tegen pogingen de soorten te bewaren en stimuleert het mensen om exotische dieren te houden. In dit geval worden babyaapjes op jonge leeftijd van hun moeders gestolen en in slechte omstandigheden opgevoed. In een tijdperk waarin Aladdin en Dumbo aapjes op realistische wijze met computers tot leven hebben gebracht, zien wij geen reden waarom Y een levend aapje de set op moet slepen."

Lees ook: Eerste foto 'Y: The Last Man'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' heeft nog een LHBTI-personage
Series / Nieuws

'Stranger Things' heeft nog een LHBTI-personage

De Netflix-serie heeft er eentje die iedereen wel kent!

Het lijkt erop dat Stranger Things stiekem al eerder dan het derde seizoen een homoseksueel personage introduceerde. In het derde seizoen onthulde Maya Hawke's Robin dat ze een lesbienne is. Maar nu blijkt dat Will Byers vermoedelijk al langer homoseksueel is.

De site Screen Rant stelt dat de Duffer-broers in hun pitch onthulden dat Will zich afvraagt wat hij nu eigenlijk is. In hun pitch stelden ze het volgende:
WILL BYERS, twaalf, is een lief, gevoelig kind dat worstelt met zijn seksuele identiteit. Pas net is hij erachter gekomen dat hij niet in de definitie van 'normaal' van de jaren tachtig past. Zijn onschuldige keuzes, zoals zijn kleurrijke kleren, blijken een constante bron van pesterij. Net als Mike, ontsnapt Will daaraan door fantasyspellen, waarin hij zichzelf kan zijn. Hij heeft een nauwe band met zijn moeder, Joyce. Zijn broer, Jonathan, helpt haar bij de opvoeding, want hun vader heeft hen vier jaar geleden achtergelaten.
Eerder al hoorden we van acteur Noah Schnapp dat Will mogelijk homoseksueel zou zijn. Bevestigd werd het tot nu toe niet, maar nu lijkt het toch wel zeker.

Lees ook: Hysterische 'Stranger Things'-fans krijgen grote verrassing van Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe poster 'Titans' onthult de helden en schurken!
Series / Posters

Nieuwe poster 'Titans' onthult de helden en schurken!

We krijgen nu een duidelijke blik op Deathstroke!

Het tweede seizoen van DC-serie Titans zit straks vol met nieuwe helden. Dat zien we op een gloedje nieuwe poster voor de serie, want die laat onder meer Deathstroke zien. Verder krijgen we meer nieuwe DC-helden te zien in de serie, zoals onderstaande poster toont.

DC Universe kent een enigszins ingewikkelde start. De streamingdienst debuteerde groots, maar lijkt buiten Titans moeite te hebben zijn richting te vinden. Zo werd Swamp Thing al na een seizoen stopgezet. Gespeculeerd wordt dat de streamingdienst straks samengevoegd wordt met HBO Max. Dat kan, want beide diensten zijn eigendom van Warner Bros.



In dit tweede seizoen van de serie, dat vanaf 6 september te zien zal zijn op DC Universe en daarna vermoedelijk op Netflix in Nederland, heeft rollen voor onder meer Bruce Wayne. Die is voor het eerst te zien in de tv-serie en wordt onder meer vergezeld door Aqualad, die samen met Deathstroke zijn intrede maakt in het universum.

Lees ook: 'Titans' seizoen 2 trailer: de DC-helden zijn terug!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.