Disney+ steekt stokje voor het delen van abonnement met vrienden

Disney+ abonnement niet te delen met vrienden

Met één account op verschillende schermen kijken wordt wel mogelijk...

Geoffrey Ketels, 22 augustus 2019 om 13:24

Het is reeds geruime tijd een doorn in het oog van de populaire streamingdienst Netflix. We hebben het hierbij dan uiteraard over het delen van het abonnement met bevriende huishoudens. Tot dusver heeft Netflix nooit echt actie ondernomen om dit tegen te gaan, maar Disney+ steekt hier van bij de lancering een stokje voor.
Op moment van schrijven is het mogelijk om voor een prijs van 13,99 euro per maand op hetzelfde tijdstip op vier verschillende schermen naar Netflix te kijken. In eerste instantie had Netflix de bedoeling om hiermee te mikken op meerdere personen binnen hetzelfde huishouden (dus ouders en hun kinderen). In de praktijk heeft dit er echter vooral voor gezorgd dat de kosten van het Netflix-abonnement worden gedeeld over verschillende gezinnen. Op deze manier kan elk gezin Netflix kijken voor een prijs van slechts 3,50 euro per maand. Wie van plan was om hetzelfde trucje toe te gaan passen bij Disney+ zal helaas bedrogen uitkomen.

"Te duur om te negeren"
Bij monde van een medewerker die betrokken is bij het Disney+ streamingplatform werd aangegeven dat "het delen van paswoorden te duur is om te negeren". The Walt Disney Company heeft reeds aangegeven in de Verenigde Staten een samenwerkingsverband te hebben afgesloten met Charter Communications. De beide bedrijven willen de handen in elkaar slaan om samen piraterij aan te pakken. In het bijzonder werkt men aan een mogelijkheid om het delen van paswoorden onmogelijk te maken. Hoe ze dat precies gaan doen is op moment van schrijven onduidelijk. Verdere details werden ook niet bekend gemaakt. The Walt Disney Company heeft wel benadrukt dat het delen van een account met andere leden van het gezin wel gewoon mogelijk wordt.

De techniek waar The Walt Disney Company op doelt is niet nieuw, in tegendeel. Zowel Netflix, Amazon als Hulu maken voor hun streamingplatform reeds gebruik van dezelfde technologie. In de praktijk gebeurt het evenwel maar zelden dat gebruikers daadwerkelijk uit hun account worden gegooid voor het overtreden van de voorwaarden. Disney zal dus een stevig tandje bij moeten zetten wil men echt voorkomen dat mensen hun account gaan delen met derden.

The Walt Disney Company heeft tot slot nog laten optekenen spoedig met meer informatie te komen met betrekking tot de abonnementen die het gaat aanbieden evenals de voorwaarden die er aan verbonden zullen zijn.

Bron: Wired.com

Lees meer over: Disney, Netflix, Amazon, Hulu, streamingdienst, Disney streamingdienst, streamingplatform

Populair nieuws