Netflix voert prijsverhoging door in Spanje: gaat Nederland volgen?

Netflix voert nieuwe prijsverhoging door in Spanje

De prijzen van een Netflix-abonnement stijgen in Spanje met tussen de 9 en 14 procent...

Geoffrey Ketels, 22 augustus 2019 om 14:25

Opmerkelijk nieuws vandaag uit het zonnige Spanje. Streaminggigant Netflix heeft namelijk een nieuwe prijsstijging doorgevoerd voor haar verschillende abonnementen in het land. Alle abonnementen worden duurder met als enige uitzondering het basisabonnement. Deze blijft haar huidige prijs van 7,99 euro behouden.
De nieuwe prijsverhoging die Netflix in Spanje doorvoert is eigenlijk reeds ingegaan op 20 juni. Vanaf dat ogenblik moesten nieuwe klanten van de streamingdienst reeds meer gaan betalen voor het abonnement van hun keuze. Vanaf september zullen ook de bestaande abonnees meer gaan betalen. In een reactie op de prijsverhoging heeft Netflix laten optekenen dat ze de prijsstijging nodig acht omwille van de hoge kosten die de eigen producties met zich meebrengen. Ook het steeds uitgebreider wordende kwaliteitsaanbod zou volgens de streamingdienst aan de basis liggen van de doorgevoerde prijsverhogingen.

Aanzienlijke prijsstijging
Het standaard abonnement om Netflix te kijken in Spanje wordt 1 euro duurder per maand. Daarmee komt de prijs op 10,99 euro te liggen in plaats van 9,99 euro. Voor het premium-abonnement is de prijsstijging nog groter. Deze wordt namelijk per maand 2 euro duurder. Daarmee stijgt de prijs voor het abonnement van 13,99 naar 15,99 euro. Op moment van schrijven is er in Spanje sprake van om en bij de 3 miljoen abonnees. Zij konden alleen dit jaar al genieten van zomaar even zeventien nieuwe, Spaanstalige producties.

Ondertussen neemt de vrees voor een nieuwe prijsstijging in andere (Europese) landen eveneens toe. Eerder dit jaar koos Netflix er reeds voor om haar tarieven in de Verenigde Staten aanzienlijk te verhogen. Ook toen werd er door de streamingdienst verwezen naar de toegenomen kosten die het gevolg waren van meer eigen producties. Moeten we ons ook in Nederland en België klaar gaan houden voor een nieuwe prijsverhoging? De (nabije) toekomst zal het duidelijk moeten maken...

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingplatform, streamingservice

Populair nieuws