search
Geen series van Fox en ABC op Disney+: "Nadruk ligt bij Disney+ op kwaliteit niet kwantiteit"
Series / Streaming-diensten

Geen series van Fox en ABC op Disney+: "Nadruk ligt bij Disney+ op kwaliteit niet kwantiteit"

De streamingdienst moet ook honderd procent kindvriendelijk zijn...

Kevin Mayer, de baas van Disney+ heeft op de Disneyfandag D23 een aantal bekendmakingen gedaan met betrekking tot het aankomende, nieuwe streamingplatform Disney+. Zo maakte de baas van de gloednieuwe streamingdienst meteen duidelijk dat de nadruk niet zal komen te liggen op kwantiteit, maar wel op kwaliteit.

In eerste instantie benadrukte Mayer aldus dat het niet de bedoeling is om het grootste aanbod van de markt aan te gaan bieden. Hij gaf daarbij aan dat er uitsluitend content op de streamingdienst Disney+ zal verschijnen welke afkomstig is van Disney, Pixel, Marvel, StarWars evenals National Geographic. Zowel films als series van met name ABC, Fox en 21th Century zullen beschikbaar worden gesteld via de streamingdienst Hulu. Disney is tevens eigenaar van deze streamingservice. Minpunt voor Europese kijkers, het platform is op moment van schrijven nog slechts uitsluitend beschikbaar in de Verenigde Staten.

Komt Hulu ook naar Europa?
Toch lijkt het absoluut niet uitgesloten te zijn dat Hulu in de toekomst ook in andere landen zal worden gelanceerd. Mayer heeft dit zelfs tijdens zijn interview op de Disneyfandag D23 min of meer bevestigd. Of hij daarmee bedoelt dat de streamingdienst naar Europa komt is echter nog maar de vraag. Mocht dat uiteindelijk wel het geval zijn betekent dit uiteraard dat er opnieuw een extra abonnement zal moeten worden afgesloten om naar series van onder meer ABC en Fox te kunnen kijken.

Tot slot gaf Mayer ook nog mee dat de nadruk bij Disney+ op het kindvriendelijke aspect zal komen te liggen.

Aanbevolen artikelen