search

Ons nieuws van maandag 26 augustus 2019

Netflix maakt Australische thriller-serie 'Clickbait'
Series / Nieuws

Netflix maakt Australische thriller-serie 'Clickbait'

David Heyman (Harry Potter, Gravity) zal de spannende serie produceren.

NBCUniversal International Studios werkt samen met Glitch- en The Slap-bedenker Tony Ayres, scenarist Christian White en megaproducent David Heyman (Harry Potter) aan de achtdelige miniseries Clickbait voor Netflix.

Het verhaal van de serie gaat over de manier waarop onze meest gevaarlijke en ongecontroleerde impulsen worden gevoed door social media en de meest vagere grens tussen het virtuele en echte leven. Ayres is de bedenker, showrunner en uitvoerend producent van de serie, die gefilmd zal worden in Melbourne. Brad Anderson (The Sinner) is de voornaamste regisseur.

De tweede Australische serie op Netflix
Clickbait is de tweede Australische serie op Netlfix, in navolging op het onlangs beschikbaar gestelde Tidelands. Het budget van de serie bedraagt meer dan 36 miljoen dollar en bezorgt meer dan 540 Australiërs werk. De serie zal ergens in 2020 wereldwijd beschikbaar worden gesteld via de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple investeert ruim 6 miljard in eigen series en films
Series / Streaming-diensten

Apple investeert ruim 6 miljard in eigen series en films

Dat is 4 miljard meer dan het budget dat oorspronkelijk werd voorzien...

Het is algemeen bekend dat Apple reeds verschillende jaren haar intrede in de televisiewereld sterk aan het voorbereiden is. Dat ze daar ook het nodige budget voor opzij heeft gezet werd duidelijk toen 'Jamie Erlicht' en 'Zack Van Amburg' werden weggeplukt bij Sony Pictures Television. Het budget dat Apple nu opzij heeft gezet voor de productie van eigen content zal menig aantal concurrenten wellicht ook met verstomming slaan.

In eerste instantie werd aan zowel Erlicht als Van Amburg meegedeeld dat ze elk 1 miljard dollar ter beschikking kregen voor het maken van eigen content. Dit budget werd zowel beschikbaar gesteld voor het produceren van eigen films als series en zou uitsluitend gelden voor het eerste jaar. Inmiddels heeft de Britse zakenkrant 'Financial Times' echter ontdekt dat dit budget aanzienlijk is opgetrokken. In totaal zou Apple dan ook zomaar even 6 miljard dollar hebben uitgetrokken voor het creëren van eigen content.

Dure producties
Dat er door Apple extra budget moest worden voorzien werd eigenlijk meteen duidelijk nadat The Morning Show was aangekondigd. Deze reeks met ronkende namen zoals 'Jennifer Aniston', 'Reese Witherspoon' en 'Steve Carell' alleen al is namelijk reeds goed voor een kostprijs van 300 miljoen dollar voor de eerste twee seizoenen. Om even duidelijk te maken hoe duur deze reeks precies zal zijn, dit is per aflevering zomaar even meer dan het slotseizoen van de hitserie Game of Thrones. The Morning Show is niet de enige productie van Apple die heel wat budget vereist. Hetzelfde geldt ook voor de sciencefictionserie See met 'Jason Momoa'.

15 miljard
Ondanks het feit dat 6 miljard dollar voorzien in één jaar tijd voor de realisatie van eigen content een meer dan aanzienlijk budget te noemen is verbleekt het toch nog altijd bij het budget dat Netflix uittrekt voor haar eigen series en films. Dat budget lag dit jaar dan ook op een indrukwekkende 15 miljard dollar. Netflix heeft evenwel reeds verschillende keren aangegeven dat het aanzienlijke budget dat ze moet investeren in eigen producties één van de belangrijkste redenen is voor de verschillende prijsverhogingen die de voorbije jaren zijn doorgevoerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verliest langzaam leidende positie in online videodiensten markt
Series / Streaming-diensten

Netflix verliest langzaam leidende positie in online videodiensten markt

En dat terwijl er later dit jaar nog enkele belangrijke concurrenten bijkomen...

Het wordt hoe langer hoe meer duidelijk dat het marktaandeel van Netflix binnen de markt voor online videodiensten afneemt. In het bijzonder Amazon Prime en in de Verenigde Staten ook Hulu zouden stevig aan het marktaandeel van Netflix knagen. Dat is slecht nieuws voor de streamingservice, want met Apple TV+ en Disney+ verschijnen er later dit jaar nog twee extra te duchten concurrenten.

Wanneer we even terug gaan in de tijd naar het jaar 2014 kan er worden vastgesteld dat Netflix op dat ogenblik kon rekenen op een marktaandeel van zo'n 90 procent. Op vandaag is daar nog 87 procent van over. Het verschil lijkt klein te zijn, maar dat is het niet. De totale markt voor online videodiensten dikt namelijk nog steeds verder aan. In totaal zouden bijvoorbeeld alleen al in de Verenigde Staten dit jaar 182 miljoen Amerikaanse huishoudens over ten minste één abonnement op een online videodienst beschikken. Dit staat gelijk aan een slordige 53,3 procent van de volledige, Amerikaanse bevolking.

Amerika blijft belangrijkste markt
De markt in de Verenigde Staten blijft voor Netflix de belangrijkste. Dit ondanks het feit dat de streamingdienst haar aantal abonnees in het land in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst in tien jaar tijd zag afnemen. De algemene verwachting is wel dat het aantal Amerikaanse Netflix gebruikers over het jaar 2019 nog steeds met 7,6 procent zal zijn toegenomen. Dit is onder meer te danken aan de populariteit van series zoals Orange Is the New Black en Stranger Things.

Toch moet Netflix ook op de Amerikaanse markt rekening houden met de toenemende concurrentie van met name Hulu. Deze bedient op moment van schrijven reeds ruim 75 miljoen Amerikanen. Ook Prime Video van Amazon beschikt reeds over een degelijk marktaandeel met bijna 100 miljoen kijkers.

Tot slot zal de concurrentie binnen de markt voor online videodiensten de komende maanden en jaren alleen nog maar verder toenemen. Niet alleen zijn er de streamingdiensten van Apple en Disney waar veel van wordt verwacht, wat ook te denken van de platformen die door NBCUniversal en WarnerMedia gelanceerd zullen worden? Eén ding staat in ieder geval vast, Netflix zal zich moeten wapenen om de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan met de andere streamingdiensten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook een 'Star Trek'-serie rond Worf op komst?
Series / Nieuws

Ook een 'Star Trek'-serie rond Worf op komst?

Er is zoveel op dit moment, dus dit zou ook kunnen.

Acteur Michael Dorn heeft goede hoop dat zijn idee voor een nieuwe Star Trek-serie gerealiseerd wordt. De acteur was dit weekend aanwezig tijdens de Keystone Comic-Con en vertelde tijdens een panel dat hij probeert een pilot geregeld te krijgen rond het persoange Worf.

"Ik probeer de Worf-pilot gemaakt te krijgen," vertelde Dorn, die de rol al in twee series mocht spelen. "Ik schreef 'm in 2012, 2013, en sindsdien gaat het ongeveer zo: er is gigantisch veel belangstelling, helemaal geen belangstelling, gigantisch veel belangstelling, geen belangstelling. Een man die produceerde, kwam ooit naar me toe en vertelde dat dat mijn personage uiterst veel voor hem betekende. En dat het goed past binnen dit nieuwe Star Trek-universum."

Een mogelijkheid
Het zou zomaar kunnen dat er nog een serie rond de franchise aan zit te komen. Star Trek: Discovery is op weg naar zijn derde seizoen, Star Trek: Picard begint eind dit jaar met zijn eerste en dan zijn er nog andere series in de maak. Zo komt er een spin-off rond Section 31 en animatieserie Lower Decks. En er wordt gekeken naar de mogelijkheid om een serie rond Spock en Pike te maken. Daar kan een serie rond de bekende Klingon Worf ook best bij.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen series van Fox en ABC op Disney+: "Nadruk ligt bij Disney+ op kwaliteit niet kwantiteit"
Series / Streaming-diensten

Geen series van Fox en ABC op Disney+: "Nadruk ligt bij Disney+ op kwaliteit niet kwantiteit"

De streamingdienst moet ook honderd procent kindvriendelijk zijn...

Kevin Mayer, de baas van Disney+ heeft op de Disneyfandag D23 een aantal bekendmakingen gedaan met betrekking tot het aankomende, nieuwe streamingplatform Disney+. Zo maakte de baas van de gloednieuwe streamingdienst meteen duidelijk dat de nadruk niet zal komen te liggen op kwantiteit, maar wel op kwaliteit.

In eerste instantie benadrukte Mayer aldus dat het niet de bedoeling is om het grootste aanbod van de markt aan te gaan bieden. Hij gaf daarbij aan dat er uitsluitend content op de streamingdienst Disney+ zal verschijnen welke afkomstig is van Disney, Pixel, Marvel, StarWars evenals National Geographic. Zowel films als series van met name ABC, Fox en 21th Century zullen beschikbaar worden gesteld via de streamingdienst Hulu. Disney is tevens eigenaar van deze streamingservice. Minpunt voor Europese kijkers, het platform is op moment van schrijven nog slechts uitsluitend beschikbaar in de Verenigde Staten.

Komt Hulu ook naar Europa?
Toch lijkt het absoluut niet uitgesloten te zijn dat Hulu in de toekomst ook in andere landen zal worden gelanceerd. Mayer heeft dit zelfs tijdens zijn interview op de Disneyfandag D23 min of meer bevestigd. Of hij daarmee bedoelt dat de streamingdienst naar Europa komt is echter nog maar de vraag. Mocht dat uiteindelijk wel het geval zijn betekent dit uiteraard dat er opnieuw een extra abonnement zal moeten worden afgesloten om naar series van onder meer ABC en Fox te kunnen kijken.

Tot slot gaf Mayer ook nog mee dat de nadruk bij Disney+ op het kindvriendelijke aspect zal komen te liggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster 'Falcon and The Winter Soldier'!
Series / Posters

Poster 'Falcon and The Winter Soldier'!

Marvel geeft eerste blik op Sam en Bucky.

Tijdens D23 Expo heeft Walt Disney een gave eerste poster onthuld voor de serie Falcon and the Winter Soldier die eind 2020 op Disney+ verschijnt. In die serie zien we hoe de personages verder gaan na het slot van de film Avengers: Endgame.

Op de poster zien we nog niet het schild van Captain America, maar die zal Anthony Mackie's Sam Wilson ongetwijfeld hanteren tijdens de serie die zes afleveringen duurt. Zijn pak is in ieder geval al Amerikaans getint! Sebastian Stans Bucky ziet er weer een stuk meer basic uit.



Lees ook: Eerste foto's Marvels 'The Falcon and The Winter Soldier'

Andere Marvel-gezichten!
Naast Falcon en de Winter Soldier keren er meer gezichten terug. Ondertussen zijn ook Emily VanCamp (Sharon Carter / Agent 13), Daniel Brühl (Baron Helmut Zemo) en Wyatt Russell (John Walker / U.S. Agent) bevestigd. Vanaf eind 2020 dus op Disney+!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Girl and Devil Dinosaur' in 2020 te zien
Series / Nieuws

'Moon Girl and Devil Dinosaur' in 2020 te zien

Een gave serie die Marvel en Laurence Fishburn maken.

Hoeveel aankondigingen van Marvel TV kan je hebben in een weekend? Nou, heel veel. Vandaag is ook bekend gemaakt dat Marvel TV werkt aan Moon Girl and Devil Dinosaur, een serie die gemaakt wordt voor Disney Channel en uiteindelijk dus ook streamingdienst Disney+.

De serie wordt gemaakt in samenwerking tussen Disney en Cinema Gypsy Productions en moet in 2020 te zien zijn. Deze wordt gebaseerd op de comicserie van Marvel uit 2016 die draait om Moon Girl, een van de slimste mensen van de wereld. In het alledaagse leven staat ze bekend als de 13-jarige Lunella Lafayette, en haar beste vriendje Devil Dinosaur neemt ze altijd met zich mee.

Serie op komst
De serie wordt geproduceerd door niemand minder dan Laurence Fishburne, die erg uitkijkt naar de serie. "Als groot liefhebber van comics, ben ik dolblij mee te mogen werken aan Marvels Moon Gril and Devil Dinosaur," aldus de producent en acteur. "Disney Channel is het perfecte platform om deze piepkleine Afrikaans-Amerikaanse superheld te bekijken en ik kan niet wachten tot het publiek haar avonturen kan zien."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Muppets komen in 2020 naar Disney+!
Series / Nieuws

De Muppets komen in 2020 naar Disney+!

Goed nieuws als je fan bent van Kermit en zijn bende.

De Muppets krijgen weer een nieuwe serie. Disney+ zal ruimte bieden aan de franchise met een volledig nieuwe serie: Muppets Now. Deze unscripted serie zal straks gaan bestaan uit korte afleveringen met een hele reeks beroemdheden die als gastster langskomen.

Dat meldt niemand minder dan Kermit de Kikker zelf op zijn Twitter-account. "Ik ben zo […] om aan te kondigen dat de Muppets een gloednieuwe, unscripted, korte […] serie krijgen. Muppets Now is in 2020 op Disney+ te zien! Het wordt […]! En het beste van alles? Er komen beroemde gaststerren als […]! We zijn zo […] om met jullie te delen dat […]! Dank aan alle lovers, dromers en jou!"



Het is onduidelijk os dit dezelfde serie is dit van Josh Gad, Adam Horowitz en Edward Kitsis komt. Zij werken namelijk ook aan een Muppets-serie, die in de loop van 2020 te zien zal zijn. Het project heet Muppets Live Another Day en speelt zich direct af na The Muppets Take Manhattan en zou draaien om Kermit die de bende uit elkaar laat vallen, waarna Rowlf verdwijnt en de gang toch weer samen moet werken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zit Boba Fett in 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Zit Boba Fett in 'The Mandalorian'?

Het lijkt heel goed mogelijk!

Is Boba Fett te zien in Star Wars-serie The Mandalorian? Daar ging showrunner Jon Favreau op in tijdens een nieuw interview in televisieprogramma Goodbye America. Maar echt ingaan op die vraag deed hij eigenlijk niet.

Als op 12 november Disney+ live gaat, is ook meteen de eerste aflevering van The Mandalorian te streamen. Er zal eens per week een nieuwe aflevering online verschijnen. De vraag van fans is nu of het personage straks vergezeld wordt door de bekendste Mandalorian van allemaal: Boba Fett.

Lees ook: 'The Mandalorian' moet een soort 'Star Wars/Mad Max'-mix worden

Wel of niet?
Jon Favreau vertelde er het volgende over: "Boba Fett is niet een van de volledig nieuwe originele personages. Er is nog zo'n 30 jaar aan tijd die niet verkend is, alleen in het extended universe." Daarmee lijkt het er niet op dat de beroemde premiejager naar de serie komt, maar helemaal uitgesloten lijkt het niet te zijn.

In de serie volgen we The Mandalorian, een premiejager die in de eerste dagen na het einde van het Keizerrijk moet proberen te overleven in de Outer Rim.

Lees ook: Star Wars-serie 'The Mandalorian' seizoen 2 bevestigd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Live-action Ahsoka Tano gewoon mogelijk
Series / Nieuws

Live-action Ahsoka Tano gewoon mogelijk

Wie weet is ze wel te zien in een van de Star Wars-series!

Een live-action Ahsoka Tano. Het is iets waar fans van de Star Wars-franchise al jaren om vragen. Het personage werd bedacht door Dave Filoni en George Lucas voor de film Star Wars: The Clone Wars als leerlinge van Anakin Skywalker. Maar waar het personage nooit in live-action te zien was, is dat in de toekomst mogelijk.

Ahsoka is een van de meest populaire personages in de animatieversie van de franchise. Ahsoka begon als Padawan, maar werd al snel commandant in het leger van de republiek. Ze werd echter van moord beschuldigd, bewees haar onschuld en besloot uit de Jedi Council te stappen.

Lees ook: 'Star Wars: The Clone Wars' eindigt in februari 2020

Zeg nooit nooit
Volgens Dave Filoni, die sprak met IGN, zou het zomaar kunnen dat er een live-action Ahsoka komt. "Nou ja, je weet wat ze zeggen: zeg nooit nooit." Of het kan is dus nog de vraag, maar het zou zomaar mogelijk kunnen zijn. Dat zou ook mooi zijn, want Ahsoka's verhaal is bepaald niet afgerond.

Lees ook: Gave trailer 'The Clone Wars' S7
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Obi-Wan Kenobi-serie al in 2021 te zien?
Series / Nieuws

Obi-Wan Kenobi-serie al in 2021 te zien?

We hoeven mogelijk niet eens zo heel lang te wachten.

Nu we zeker weten dat Ewan McGregor terugkeert als Obi-Wan Kenobi in het Marvel Cinematic Universe, horen we ook iets meer over de geplande serie. Daarvan horen we nu dat de scenario's al klaar liggen en dat de opnames ergens begin volgend jaar kunnen starten. Dat betekent ook dat de Jedi mogelijk al zo vroeg als 2021 op Disney+ te zien is.

Kathleen Kennedy beklom het podium tijdens de D23 Expo en vertelde dat Lucasfilm werkt aan een nieuwe serie in de franchise. Veel details wilde ze niet verklappen, al onthulde de invloedrijke vrouw wel al dat de scripts zo goed als klaar zijn. De opnames kunnen op zijn vroegst in 2020 beginnen.

Lees ook: 'Obi-Wan Kenobi'-serie speelt zich af ten tijde van 'Solo'

Nieuwe verhalen
De serie rond Obi-Wan Kenobi speelt zich af tussen de films Revenge of the Sith en A New Hope, in het tijdperk waarin Obi-Wan op de planeet Tatooine woont en daar een oogje in het zeil houdt bij de jonge Luke Skywalker. Maar hij beleeft er ook bepaalde avonturen en die zullen we zien.

Lees ook: Terugkeer Ewan McGregor in Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi' officieel!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Werewolf by Night komt naar MCU
Series / Nieuws

Gerucht: Werewolf by Night komt naar MCU

Hij zou verschijnen in een van de series op Disney+.

Het Marvel Cinematic Universe wordt steeds enger. GWW meldt dat niemand minder dan Jack Russell, a.k.a. Werewolf by Night, een rol krijgt. Het personage zou naar een van de series op Disney+ komen en krijgt naar verluidt nog geen eigen serie.

GWW meldt niet welke vorm de weerwolf precies krijgt in het MCU en in welke serie hij speelt. Jack Russell heeft in het verleden wel eens samengewerkt met Moon Knight, die nu een eigen serie krijgt in het MCU. Die serie is te zien op Disney+ en mogelijk is Werewolf by Night ook daarin te zien.

Of in Blade?
Een andere optie lijkt te zijn dat Werewolf by Night te zien is in Blade, de film die tijdens de San Diego Comic-Con aangekondigd werd. Een weerwolf zou prima naast vampieren te zien kunnen zijn, zoals we eigenlijk uit zo'n beetje elke vorm van mythologie ook wel gewend zijn.

Moon Night heeft nog geen releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.