search

Ons nieuws van maandag 30 juni 2014

Derde seizoen voor 'Danni Lowinski'
Series / Nieuws

Derde seizoen voor 'Danni Lowinski'

Marlijn Weerdenburg keert wederom terug als de kapster die bijklust als advocate.

We mogen uitkijken naar een derde seizoen van de Nederlandse tv-serie Danni Lowinski. SBS6 heeft bekendgemaakt dat de opnames in september van start gaan en dat we dan in januari 2015 nieuwe afleveringen kunnen verwachten.

Danni Lowinski (Marlijn Weerdenburg) is een kapster van begin dertig die naast haar werk een opleiding tot advocaat succesvol heeft afgerond. Alleen voldoet Danni allesbehalve aan het stereotype beeld van een advocate. Door haar nogal volkse uiterlijk en brutale mond raakt ze dan ook niet aan de bak bij de grote advocatenkantoren. Daarom besluit ze een eigen 'praktijk' te beginnen midden in een winkelcentrum. Ze verleent de gewone man juridische bijstand voor slechts een euro per minuut en dat concept blijkt verrassend goed aan te slaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner over spin-off 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Showrunner over spin-off 'The Walking Dead'

En wat wordt de structuur van het vijfde seizoen?

The Walking Dead is de populairste serie van het moment. Niet gek dus dat er gewerkt wordt aan een vijfde seizoen én een spin-off, waarvan televisiezender AMC hoopt dat deze minstens net zo populair wordt. In een interview met Collider vertelde de showrunner van de serie, Scott Gimple, over de structuur van het vijfde seizoen en over de geplande spin-off.

Allereerst echter over het aankomende vijfde seizoen. "Het zal het vorige seizoen niet compleet spiegelen," vertelde hij. "De uitdaging van de serie is dat, elke acht afleveringen, het een compleet nieuwe serie is. Ik kan zeggen dat er wat bekende structurele elementen in voorkomen, maar voor de rest zullen we gloednieuwe versies van de comic zien verschijnen."

Vervolgens vertelde Gimple over de aankomende spin-off. "Ik werk daar niet aan mee, dus ik kan er niet veel over vertellen. Maar wat ik weet, is dat het zich afspeelt in de wereld van The Walking Dead. Maar volgt dan niet bijvoorbeeld Daryls neef of zoiets. Maar een crossover zou gewoon kunnen, want als ik kijker van de series was, zou ik dat geweldig vinden. Uiteindelijk maken we echter onze eigen serie. En ik denk dat een crossover moeilijk is, omdat de serie het verhaal van de comics volgt. We zullen zien. Als we een complete oorlog beginnen, wie weet waar het verhaal dan heen gaat? We voegen misschien wel een nieuwe factie toe. Dan zie je de Saviors en de Hilltop en de 'spin-offers'."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Constantine' mag niet roken in de serie
Series / Nieuws

'Constantine' mag niet roken in de serie

Terwijl hij in de comics een kettingroker is.

Niet eens zo heel lang geleden vertelde producent David S. Goyer nog dat de door Matt Ryan gespeelde Constantine zo trouw mogelijk aan het oorspronkelijke personage zou zijn. Onderdeel daarvan was dat het personage ook zou roken, maar nu blijkt dat dit niet gaat gebeuren. In een interview onthulde de regisseur van de pilot Neil Marshall, dat het niet mag van NBC.

"Op het netwerk is er één ding dat je niet mag en dat is roken," vertelde Marshall. "Maar dat is één van zijn karaktertrekjes. Dus daar werken we omheen en we proberen zoveel mogelijk aspecten daarvan te vangen. We zullen zien."

Op andere gebieden zullen er geen compromissen gesloten worden, beloofde Marshall. "Hannibal is bijvoorbeeld op NBC te zien en is erg duister en angstaanjagend. Welke regels je ook hebt, je kunt zo duister en angstaanjagend zijn als je wil en die richting slaan we ook in. De intentie is om zo duister en angstaanjagend als mogelijk te zijn met de serie. En dat is ons hele plan ook, om de serie eng te maken. Maar het roken is frustrerend. Wie weet waar het heengaat. Waar het verhaal heen zal gaan en het personage. Er zijn zoveel verschillende meningen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slechts één hoofdpersoon tweede seizoen 'True Detective'?
Series / Nieuws

Slechts één hoofdpersoon tweede seizoen 'True Detective'?

Volgens The Wrap heeft Nic Pizzolatto het scenario ingeleverd voor de eerste aflevering.

HBO's duistere misdaadserie True Detective bleek een heuse sensatie. Niet gek dus dat showrunner Nic Pizzolatto al druk werkt aan een vervolg, in de vorm van een tweede seizoen. Hoofdrolspelers Matthew McConaughey en Woody Harrelson keren verder niet terug voor dat seizoen en dus komt er een geheel nieuwe cast.

Eerder was er het gerucht dat die cast geleid zou worden door twee of drie personages, maar nu lijkt het erop dat er maar één hoofdrolspeler komt. Op Twitter meldt The Wrap dat het scenario van de eerste aflevering ingeleverd is bij HBO en dat daar slechts één hoofdrolspeler in zit. Verder wordt dat personage bijgestaan door meerdere mannen en vrouwen.

Mocht het bericht kloppen, dan is dat enigszins verrassend. We weten namelijk dat Pizzolatto eerder over het tweede seizoen vertelde drie hoofdpersonen te hebben. En hij hield enorm van elk van hen. Mogelijk klopt het bericht van The Wrap dan ook niet. Totdat we een cast hebben, zou alles echter kunnen kloppen en kan dit voorlopig in de geruchten-kast blijven staan…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.