Terugkeer in 'Star Trek: Picard' viel Jonathan Frakes zwaar

Terugkeer in Picard viel Jonathan Frakes zwaar

Het is niet niks om ineens weer te acteren.

Jim Pedd, 3 september 2019 om 08:07

Acteur Jonathan Frakes vond een terugkeer naar Star Trek helemaal niet zo eenvoudig als je zou verwachten. Waar hij zonder schroom afleveringen van de serie Discovery regisseerde, viel het acteren als Will Riker wat tegen.
Dat is niet omdat hij het vervelend vond, maar wel omdat het heel onwennig voelde. “Ik had echt al lang, lang, lang niet meer geacteerd,” aldus de acteur. “Ik heb Riker al 18 jaar niet meer gespeeld en ben gelukkig heel druk geweest met regisseren. Ik ben kort in een film in Winnipeg te zien geweest, ongeveer tien jaar later. En ik kreeg een grote paniekaanval, omdat ik niet meer wist hoe ik moest acteren. Ik was even niet heel prettig om bij te zijn, maar uiteindelijk ging het gelukkig goed.”

Lees ook: Opnames 'Star Trek: Picard' dan eindelijk rond!

Moeizame start
“Ik had net twee afleveringen van Picard met Sir Patrick gemaakt en zei hem dat hij lekker in vorm was. En Marina [Sirtis] was net klaar met haar werk aan een toneelstuk in West End in Londen. Dus ik wist dat zij ook in vorm zou zijn. Maar ik was een nerveus wrak. Uiteindelijk ging het gelukkig goed. Maar laat niemand je vertellen dat het net als fietsen is. Dat is bullshit.”

Lees ook: Seven of Nine is geheel anders in 'Star Trek: Picard'

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek Picard, Star Trek, Jonathan Frakes

Populair nieuws