search
Eerste Belgische Netflix-serie 'Into the Night' aangekondigd!
Series / Nieuws

Eerste Belgische Netflix-serie 'Into the Night' aangekondigd!

Netflix maakt Belgische serie over een kosmische ramp.

Nadat Nederland eerder al een eigen Nederlandstalige Netflix-serie kreeg, is nu België aan de beurt. In deze eerste Belgische Netflix-serie staat de volgende vraag centraal: Hoe overleven we wanneer biologisch leven niet langer levensvatbaar is?

Met een internationale cast uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije kijken we hoe de mensheid zichzelf tracht te behouden na een kosmische ramp. Het verhaal speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. Aan boord bevindt zich een stel 'gelukkige' passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om te overleven. Op welke manier dan ook.

High-concept thriller
"We zijn heel blij om onze eerste Belgische Original-serie Into the Night aan te kondigen. We kijken enorm uit naar de samenwerking met dit geweldige internationale team van schrijvers, producenten, regisseurs en cast om dit unieke verhaal tot leven te brengen," aldus Jason George, showrunner en schrijver. "In deze high-concept thriller stelt Into the Night een steeds vaker terugkerende vraag: kunnen mensen zich nog verenigen voor het algemeen belang of zal eigenbelang ons verscheuren?"

Inti Calfat en Dirk Verheye
De eerste Belgische Netflix Original-serie ooit wordt geregisseerd door het Belgische duo Inti Calfat en Dirk Verheye en bestaat uit zes afleveringen. De thriller is gebaseerd op de succesvolle roman 'The Old Axolotl' van schrijver Jacek Dukaj.

In 2020 moet de serie wereldwijd te zien zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen