Ryan Murphy (Glee, American Horror Story) werkt aan bijzondere serie voor Netflix

Ryan Murphy werkt aan 'Hollywood' voor Netflix

De televisiemaker is duidelijk druk in de weer voor de streaminggigant!

Geoffrey Ketels, 4 september 2019 om 22:15

De bekende televisiemaker 'Ryan Murphy' heeft bekend gemaakt dat hij werkt aan een nieuwe miniserie voor Netflix. De nieuwe miniserie zou gebaseerd zijn op de Broadwayproductie A Chorus Line. Dat Murphy druk in de weer is voor Netflix blijkt ook uit het nieuws dat hij werkt aan een project over mode-ontwerper Halston. In deze reeks wordt de hoofdrol geclaimd door 'Ewan McGregor'.
Ryan Murphy is natuurlijk absoluut geen onbekende naam in de filmwereld. In het verleden was hij dan ook reeds verantwoordelijk voor series als Glee, American Horror Story en American Crime Story. In het jaar 2018 koos Murphy er uiteindelijk voor om een contract te ondertekenen bij de streaminggigant Netflix. De streamingdienst moest voor het contract met Murphy wel diep in de buidel tasten. Bronnen hebben gemeld dat er met de overgang dan ook een slordige 300 miljoen dollar gepaard ging. Het contract heeft een looptijd van 5 jaar.

Hollywood
In een interview dat Murphy heeft gegeven op dinsdag met Time heeft hij enkele van zijn plannen bij Netflix duidelijk(er) gemaakt. Zo liet hij onder meer optekenen dat hij er in is geslaagd om 'Patti LuPone' te strikken voor de serie Hollywood. Murphy beschreef de nieuwe serie als "een liefdesbrief aan de gouden tijd in Tinseltown". Eerder verscheen reeds het nieuws dat ook 'Holland Taylor' (bekend van onder meer Two And A Half Men in de reeks te zien zal zijn.

Naast bovenstaande heeft Murphy eveneens laten optekenen plannen te hebben voor een film of serie welke zal draaien rond 'Marlene Dietrich'. De televisiemaker liet evenwel nog fijntjes optekenen dat hij momenteel helemaal geen tijd heeft voor het project. De eerste reeks die Murphy zal lanceren op Netflix is uiteraard Politician. Deze moet als het goed is aan het einde van deze maand verschijnen. De hoofdrollen in die reeks zijn weggelegd voor 'Gwyneth Paltrow' en 'Ben Platt'.

Bron: Rtlnieuws.nl

Lees meer over: Ryan Murphy, Netflix, Netflix serie, serie

Populair nieuws