Jason Mamoa's zware training als blinde krijger: "waarschijnlijk mijn beste werk"

Momoa over zijn training als blinde krijger

Jason Mamoa speelt een blinde krijger in de nieuwe post-apocalyptische serie 'See': "Stel je voor dat Khal Drogo voortleeft"

Emma Nota, 18 september 2019 13:31

Een virus zorgt ervoor dat iedereen op de wereld blind wordt. Dan wordt er een tweeling geboren die kan zien. Dat is het uitgangspunt van nieuwe serie van Apple TV+ onder leiding van GOT-ster Jason Momoa: "waarschijnlijk mijn beste werk".
Mamoa vertelt in een interview met Entertainment weekly: "Stel je voor dat Khal Drogo voortleeft. Hij is nooit vader geworden. Hoewel hij een krijger is, is hij een man die zijn gezin bij elkaar probeert te houden. Ik heb nog nooit een vaderrol gespeeld."

Lees ook: Eerste trailer Apple TV+ serie 'See' met Jason Momoa!

Schrijver Steven Knight en Hunger Games-franchise directeur Francis Lawrence hebben veel moeite gedaan om een ​​geloofwaardige post-apocalyptische wereld neer te zetten waarin de mensheid zich op allerlei slimme manieren geleidelijk heeft aangepast aan haar gebrek aan zicht.

"We hebben weken doorgebracht met een survivalisten, wetenschappers en antropologen, en deze wereld samengesteld. We wilden kijken naar welke technologie zou overleven en wat niet."

Om zich voor te bereiden op de rol, trainde Momoa met een bewegingscoach en een blinde vecht-coach. De acteur droeg een blinddoek voor oefeningen en probeerde zelfs echolocatie. Dat is een navigatietechniek waarbij je geluiden maakt en luistert naar hoe het geluid weerkaatst zoals sonar.

Om het personage emotioneel goed neer te zetten en de uitdagingen van het spelen van een blinde krijger, noemt de acteur de rol: "het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan als acteur en daar ben ik erg trots op".

Bekijk hier de trailer:


Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Jason Mamoa, Game of Thrones, See

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws