Netflix baalt nog steeds van hoger bod Amazon voor serie 'Fleabag'

Netflix verloor biedingsoorlog om serie 'Fleabag'

Het ligt duidelijk nog gevoelig bij Netflix baas Reed Hastings...

Geoffrey Ketels, 20 september 2019 om 18:21

Komt er een derde seizoen van de serie Fleabag of komt ze er niet? Het is een vraag die menig aantal fans zich op moment van schrijven nog steeds stellen. Als ze er komt verschijnt ze alvast niet op Netflix, want die moest aanvaarden dat het Amazon was welke met een hoger bod uitpakte.
In een recent interview heeft Netflix baas 'Reed Hastings' zijn licht laten schijnen op een aantal facetten van de streamingmarkt en het aanbod van Netflix in het algemeen. In eerste instantie liet de Netflix baas zich ontglippen dat men de komst van enkele belangrijke concurrenten op de streamingmarkt reeds heeft voorbereid van in het jaar 2012. Hastings gaf bovendien ook nog fijntjes mee dat hij verbaasd is dat het zolang heeft geduurd vooraleer andere grote partijen er voor hebben gekozen om de markt te betreden.

Lees ook: Alle hoop voor derde seizoen 'Fleabag' lijkt vervlogen

Biedingsoorlogen
De komst van nieuwe concurrerende platformen zoals Disney+ en Apple TV+ zal er volgens Hastings vooral voor zorgen dat producers de tijd van hun leven zullen beleven. De baas van 's werelds grootste streamingplatform gaf namelijk aan dat hij er zeker van is dat er heel wat biedingsoorlogen zullen ontstaan in de jaren die komen. Elk platform zal er dan ook gegarandeerd alles aan doen om nieuwe, prestigieuze projecten binnen te halen. Ook Netflix heeft in het verleden door middel van een biedingsoorlog getracht om enkele grote namen naar haar platform te halen. Dat liep vaak goed, maar regelmatig ook slecht af.

Een voorbeeld van een biedingsoorlog met een negatieve afloop voor Netflix welke duidelijk nog steeds steekt bij Hastings is deze om de serie Fleabag. Hastings gaf aan dat op het laatste moment Amazon nog met een aanzienlijk hoger bod uitpakte waardoor de reeks uiteindelijk niet op Netflix is verschenen.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Fleabag, serie, Netflix, Amazon

Populair nieuws