search

Ons nieuws van zondag 22 september 2019

Netflix betaalt monsterbedrag voor Seinfeld rechten
Series / Nieuws

Netflix betaalt monsterbedrag voor Seinfeld rechten

Viacom heeft ondertussen de gewone uitzendrechten in handen gekregen...

Eerder raakte reeds bekend dat Netflix hoopt om het verdwijnen van onder meer de serie Friends op te kunnen vangen met de komst van Seinfeld. Nu is duidelijk geworden dat de streaminggigant niet alleen veel moeite, maar ook behoorlijk veel geld heeft moeten betalen om de prestigieuze reeks naar haar platform te halen.

Sony TV heeft bekend gemaakt dat Netflix een bedrag van in totaal meer dan 500 miljoen dollar heeft betaald voor de rechten op Seinfeld. Voor dit bedrag krijgt de streaminggigant wereldwijd de exclusieve streamingrechten in handen. Dit betekent uiteraard niet dat de reeks niet meer via andere kanalen te bekijken zal zijn. Eerder heeft Sony TV namelijk ook bekend gemaakt dat het de gewone kabelrechten voor de reeks heeft verkocht aan Viacom, één van 's werelds grootste mediaconglomeraten.

Lees ook: Netflix vervangt 'Friends' door een andere legendarische serie

oktober 2021
Ook de deal die Sony TV heeft afgesloten met Viacom gaat van start in oktober 2021. Viacom heeft reeds laten optekenen dat het vanaf dan zal beginnen met het uitzenden van de 180 afleveringen via haar verschillende kanalen. De portefeuille van Viacom bestaat niet alleen uit namen als TV Land en Comedy Central, maar ook uit onder meer Paramount Network. Sony TV benadrukt dat de overeenkomst met Viacom het eveneens mogelijk maakt om afleveringen on-demand te bestellen.

Hoeveel Viacom voor de uitzendrechten heeft moeten betalen werd door Sony TV niet bekend gemaakt. Dat Netflix behoorlijk stevig in de buidel heeft moeten tasten voor deze populaire komedie mag inmiddels echter wel duidelijk zijn. Of ze dit bedrag ook daadwerkelijk waard zal zijn zal de toekomst uiteraard moeten uitwijzen.

Lees ook: Terugkeer 'Seinfeld' is mogelijk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische Netflix-serie 'The Sandman' blijft trouw aan de graphic novels
Series / Nieuws

Epische Netflix-serie 'The Sandman' blijft trouw aan de graphic novels

Bedenker Neil Gaiman heeft alle vertrouwen in de verfilming van zijn meesterwerk.

Sinds de aankondiging van afgelopen juli, zijn de verwachtingen rondom de verfilming van graphic novel-reeks Sandman hooggespannen. Netflix zal de epische reeks over het Vertigo-personage proberen op waardige manier te verfilmen. Bedenker Neil Gaiman heeft nu tijdens een interview beloofd dat zijn team er hard aan werkt om de avonturen van Sandman zo getrouw mogelijk in serievorm te gieten.

Lees ook: Aantal afleveringen 'Sandman' seizoen 1 bekend!

Tijdens een zogenaamde AMA-sessie op Reddit, stelde de auteur fans gerust door aan te geven dat de verfilming zo veel mogelijk trouw zal blijven aan het bronmateriaal. Hij gaf daarbij aan dat dezelfde plotpunten gevolgd zullen worden en nagenoeg alle verhaallijnen terug zullen komen in de serie.

Een ambitieuze stripreeks
De 75-delige stripreeks Sandman gaat over Dream (alias Morpheus), de heerser van de droomwereld die al 70 jaar gevangen wordt gehouden wegens een occult ritueel. Na te zijn ontsnapt, komt hij erachter dat zijn koninkrijk in verval is geraakt in zijn afwezigheid. Aan Dream nu de taak om dit recht te zetten.

Het is nog onbekend wanneer The Sandman Netflix moet bereiken. Allan Heinberg (Wonder Woman) zal dienst doen als showrunner van de serie, terwijl Gaiman en David Goyer produceren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer over soulmates Daryl en Carol in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Meer over soulmates Daryl en Carol in 'The Walking Dead'

De soulmates keren weer terug in seizoen 10.

Over een paar weken start het tiende seizoen van The Walking Dead en naast meerdere nieuwe vaste hoofdrolspelers keren uiteraard ook heel wat gezichten terug die de serie al jaren dragen. Het duo Daryl en Carol behoort daar zeker toe.

De personages Daryl Dixon en Carol Peletier van respectievelijk Norman Reedus en Melissa McBride krijgen een belangrijke verhaallijn in de serie. Dit meldde showrunner Angela Kang tegenover TVLine: "Ze hebben samen een heel grote verhaallijn."

Lees ook: AMC: "Er komt nog heel wat meer van 'The Walking Dead' aan!"

Parallelle sporen
Seizoen tien wordt flink bekeken door de ogen van het duo. "Door de ogen van het duo zien we veel van de Whisperers in conflict raken. Dit doordat ze zich soms op parallelle sporen bevinden," aldus Kang.

Kang: "Ze zijn beste vrienden. Ik denk dat ze soulmates zijn, ongeacht of hun relatie ooit romantisch wordt. Ze zijn met elkaar verbonden in deze wereld doordat ze samen enorm veel hebben meegemaakt." Vanaf 6 oktober start AMC met seizoen 10 van de zombieserie.

Lees ook: Reden vertrek Michonne uit 'The Walking Dead' nu duidelijk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische poster laatste reeks 'Arrow'
Series / Posters

Epische poster laatste reeks 'Arrow'

Neem maar afscheid van Oliver Queen.

The CW heeft een poster vrijgegeven voor het laatste seizoen van Arrow. Op de poster zien we tweemaal Oliver Queen, eenmaal van voren en eenmaal heel episch en zoals het een superheld betaamt, van achteren.

De poster heeft ook een interessante tagline: heroes fall, legends rise. Dat zal de speculatie alleen maar voeden, namelijk dat Oliver Queen het einde niet levend redt. De aankomende megacrossover Crisis on Infinite Earths zou zomaar eens het moment kunnen zijn voor Oliver om zichzelf op te offeren voor het voortbestaan van zo'n beetje alle Aardes die er in het multiversum zijn. Afijn, hieronder de poster:



Elke aflevering van dit laatste seizoen, dat er maar tien heeft, kijkt terug naar de vorige seizoenen. "Aflevering 1 is net als seizoen 1, aflevering 2 draait om een erg specifiek gedeelte van seizoen 3," vertelde acteur Stephen Amell die straks afscheid neemt van het naar zijn personage vernoemde Arrowverse. "Aflevering 3 draait om een specifiek deel van de laatste helft van seizoen 3. Elke aflevering voelt als een event. Het voelt als een limited series."

Lees ook: Epische en ingewikkelde finale voor 'Arrow' gepland
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michonne staat epische shit te wachten in laatste reeks 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Michonne staat epische shit te wachten in laatste reeks 'The Walking Dead'

Het gaat helemaal goedkomen met haar laatste seizoen.

Ook al neemt actrice Danai Gurira dit tiende seizoen van AMC-serie The Walking Dead afscheid van haar personage, Michonne, dat wil niet zeggen dat ze er heel makkelijk van af komt. Showrunner Angela Kang vertelt dat er nog heel wat "epische shit" gepland staat voor de heldin.

"Ik kan er niet al te veel over vertellen. Je moet maar gewoon kijken," vertelde Kang tijdens een interview met Entertainment Weekly. "We weten dat dit het laatste seizoen van Daian is. En er zit wat heel coole, epische shit in. Dat kan ik je in elk geval wel vertellen."

Lees ook: Nieuwe hoofdrolspelers 'The Walking Dead' seizoen 10 bekend

Achtste seizoen
Het tiende seizoen is het achtste voor Gurira als de zombiedoder met een katana. Een emotionele Gurira bevestigde afgelopen juli tijdens de San Diego Comic-Con dat ze de "erg moeilijke" beslissing gemaakt had om ermee te stoppen. Kang moest er daarmee weer mee aan de slag om afscheid te nemen van een van de hoofdpersonen van de serie, die zij op dit moment als showrunner mag leiden en die een frissere invalshoek heeft gevonden en zijn draai weer lijkt te hebben.

Lees ook: AMC: "Er komt nog heel wat meer van 'The Walking Dead' aan!"

Mogelijk is dit overigens niet het laatste wat we zien van Michonne. De kans is aanwezig dat ze net als Rick te zien is in een van de drie films. Franchiserunner Scott Gimple vertelde in een interview dat "we nog niet helemaal klaar zijn met haar. We zijn niet helemaal klaar met iemand die vertrekt uit de serie. Ze heeft nog heel wat behoorlijk gave dingen voor zich in het verschiet."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.