Dan toch geen vervolg voor HBO-serie 'Chernobyl'?

De maker van de reeks lijkt een vervolg toch niet meer te zien zitten...

Geoffrey Ketels, 24 september 2019 20:25

Craig Mazin, de maker van de razend populaire HBO-serie Chernobyl had eerder in een interview aangegeven een soort van vervolg wel te zien zitten. Uiteraard zou het vervolg dan vooral de nasleep van 's werelds grootste nucleaire ramp belichten waardoor het een compleet ander seizoen zou worden dan het eerste. Het lijkt er echter naar uit te zien dat fans hun hoop op een vervolg inmiddels moeten opbergen.
Op de 71ste Primetime Emmy Awards vielen zowel Mazin als zijn project Chernobyl verschillende malen in de prijzen. Mazin zelf sleepte de Emmy in de wacht voor "Outstanding writing for a Limited Series" terwijl Chernobyl op haar beurt aan de haal ging met de award voor "Outstanding Limited Series". In de nasleep van zijn overwinning ging Mazin backstage praten met enkele leden van de verzamelde pers. Het interview dat hij toen gaf maakt meteen duidelijk dat er zeker geen vervolg op de reeks meer zal komen:

"Dat gaan we niet doen. We hebben een verhaal verteld over een bepaalde plaats op een bepaald moment in de geschiedenis en we zijn daar uitstekend in geslaagd. Nu moeten we beginnen met nadenken over andere verhalen die moeten worden verteld over andere plaatsen en andere gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan. Of het daarbij nu zal gaan om fictie of niet, het verhaal dat we aan onze kijkers zullen voorschotelen zal altijd relevant zijn aan de beproevingen waar we op vandaag mee te maken krijgen."

Lees ook: 'Chernobyl'-ster Jared Harris: "Ga niet naar het rampgebied voor je Instagram!"

Opvallend
Dat Mazin nu op een dergelijke manier reageert wanneer er een vraag wordt gesteld over een mogelijk vervolg op de serie Chernobyl is opvallend. Hij mag dan wel laten uitschijnen dat er nooit sprake is geweest van een mogelijk vervolg, dat is niet helemaal correct. In het verleden heeft Mazin op verschillende momenten openlijk de vraag gesteld of er geen mogelijkheden zouden zijn om een vervolg te breien aan de succesvolle miniserie.

Ondanks het feit dat bovenstaand nieuws wellicht als een teleurstelling zal komen voor de fans moet het gezegd dat Chernobyl ook zonder een tweede seizoen de geschiedenisboeken in zal gaan als één van de meest beklijvende series die HBO ooit heeft gemaakt.

Lees ook: Successerie 'Chernobyl' krijgt Russische tegenhanger

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Chernobyl, serie, HBO, Craig Mazin

Populair nieuws