Na 'The Vampire Diaries' stopt ook 'The Originals' (Dvd)

Na 'Vampire Diaries' eindigt 'The Originals' (Dvd)

Verhaal rond Half vampier/weerwolf Klaus Mikaelson is voorbij.

Bram de Groot, 29-09-2019 12:09

Bedenker: Julie Plec | Cast: Joseph Morgan (Klaus Mikaelson), Daniel Gillies (Elijah Mikaelson), Phoebe Tonkin (Hayley), Charles Michael Davis (Marcel Gerard), Leah Pipes (Camille O'Connell), e.a. | Uitzending serie: 2015 - 2018 | Tv-release: The CW
In 2017 werd er na acht seizoenen een punt gezet achter The Vampire Diaries, maar de spin-off The Originals bleef nog even bestaan. Maar ook deze serie had geen lang leven meer. In 2018 kwam de serie rond de half vampier/weerwolf Klaus Mikaelson, gespeeld door Joseph Morgan, tot een einde. Na vijf seizoenen.

Onlangs verscheen seizoen 5 van The Originals op Dvd, inclusief wat bonusmateriaal. Check de details hieronder, met als eerste de trailer en de synopsis.


In Seizoen 5 krijgt Klaus een bericht dat er iemand in New Orleans iets plant dat een bedreiging vormt, gaat hij samen met zijn broer en zus op onderzoek uit. Dit is de eerste keer dat ze weer in New Orleans zijn sinds 1919. Ze hebben de stad in feite opgebouwd, maar ze moesten vluchten vanwege hun wraakzuchtige vader. In hun afwezigheid heeft Marcel, Klaus' protegé, de controle over de stad genomen inclusief de heksen en de weerwolven.Serie: The Originals - Seizoen 5 | Release: augustus 2019 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232682 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het vijfde seizoen van The Originals zitten vastgeklikt in een standaard doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de keepcase staan de titels van de afzonderlijke afleveringen, inclusief het overzicht van de extra's.

Beeld en geluid
De dertien afleveringen staan verspreid over drie schijven en dat zou voldoende moeten zijn voor een nette beeldweergave. Jammer genoeg is de beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave niet beter dan de eerdere uitgaven van de serie. Het beeld is veel te donker en er zijn nog wel wat meer technische onvolkomenheden. Zo is er veel blokvorming te zien en is de kleur te onnatuurlijk. De transfer had sowieso een scherper beeld mogen opleveren.

De geluidstrack is zoals altijd Dolby Digital 5.1 en dat is ruim voldoende voor deze snelle productie die een nog hoger soapgehalte heeft dan de eerdere seizoenen.

Aantal extra's
De extra's op de schijven zijn redelijk basic en beperkt. Er zijn twee korte, aardig ingestoken video's The Originals: Come Visit Georgia van allebei zo'n vijf minuten. Verder is er een registratie van de Comic-Con San Diego-panel uit 2018, een gag reel en enkele verwijderde scènes. Niet heel veel dus voor dit laatste seizoen.

Lees ook: Dvd review 'The Originals' (S4) - de spin-off van 'The Vampire Diaries'

Lees meer over: Dvd, Review, Recensie, The Originals, The Vampire Diaries, Seizoen 5

Informatie over de serie: The Originals

Populair nieuws