search

Ons nieuws van zondag 29 september 2019

Oude bekende terug voor derde 'Walking Dead'-serie
Series / Nieuws

Oude bekende terug voor derde 'Walking Dead'-serie

Michael Cudlitz gaat weer regisseren!

Acteur Michael Cudlitz, die te zien was als Abraham Ford in The Walking Dead, keert terug naar de franchise. Nadat hij in het negende seizoen van de serie debuteerde als regisseur, gaat hij nu ook afleveringen van de tweede spin-off serie regisseren.

Dat bevestigt Chief Content Officer Scott Gimple tijdens een interview met vakblad Variety. Cudlitz debuteerde als regisseur met de aflevering Stradivarius in het negende seizoen van The Walking Dead en mag dat ook in het tiende seizoen doen. Daarnaast gaat hij aan de slag voor de spin-off die nu in de maak is.

Monument
De derde serie in de franchise is deze zomer begonnen met de opnames. Veel is er nog niet bekend, al is het uitgangspunt wel al duidelijk. De boel draait om een stel tieners die opgegroeid zijn in de wereld vol zombies. Zij hebben een veilig leven gehad en laten alles achter om een gevaarlijke queeste te ondernemen. Sommige kinderen worden helden, anderen slechteriken.

Ook is er al een boel materiaal gelekt rond een set waar we een vliegtuig op zagen liggen. Dat schijnt de opening te zijn van de serie, die in de lente van 2020 te zien is op AMC.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afscheid Michonne 'The Walking Dead' wordt waardig
Series / Nieuws

Afscheid Michonne 'The Walking Dead' wordt waardig

Het afscheid van de heldin is op dezelfde manier benaderd als dat van Rick Grimes.

Scott Gimple is sinds jaar en dag chief content officer van de hele Walking Dead-franchise. Hij vertelde dat Danai Gurira's Michonne een waardig afscheid krijgt in het tiende seizoen van de serie. Na acht seizoenen vond Gurira het namelijk tijd voor een nieuwe stap in haar carrière en neemt ze afscheid van de franchise.

"Het is een van de belangrijkste verhalen die we dit seizoen vertellen," aldus Gimple over het tiende seizoen van The Walking Dead en het naderende afscheid van Michonne. "Danai is een goede schrijfster en dus houdt ze me altijd eerlijk. De druk om mensen niet teleur te stellen, is wat ons allemaal scherp houdt. We willen cast en crew niet teleurstellen, maar ook verhalen vertellen die de moeite en de tijd die het kost waard zijn; dus dit ongelofelijke verhaal voor haar laatste seizoen is een zegen."

Lees ook: Klassiek horrorgevoel terug in 'The Walking Dead' seizoen 10

Belangrijk moment
Het afscheid van Michonne is belangrijk in de serie. Showrunner Angela Kang vertelde dat het moment op dezelfde manier benadert wordt als het vertrek van Rick Grimes ergens halverwege het negende seizoen. Hoe we afscheid van haar nemen is niet zeker, mogelijk is het ook niet definitief.

Het gerucht gaat namelijk dat Michonne een rol krijgt in de aanstaande filmreeks rond Rick. Vanaf 6 oktober is TWD weer te zien.

Lees ook: Vertrek bij 'The Walking Dead' valt Danai Gurira zwaar
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Television wordt mogelijk compleet gesloten
Series / Nieuws

Marvel Television wordt mogelijk compleet gesloten

In ruil voor Marvel Studios, dat volop met series aan de slag gaat.

Dagen nadat Hulu besloot een punt achter Ghost Rider te zetten, krijgen we duidelijkheid over de reden hiervoor. Het blijkt dat Marvel Television vermoedelijk helemaal gaat stoppen met het maken van live-action televisieseries en dat de divisie zijn werk moet overdragen aan Marvel Studios.

Variety schrijft dat er meerdere bronnen binnen het bedrijf met journalist Joe Otterson praatten. Zij vertelden dat binnen de industrie nu gedacht wordt dat "de live-action producties vooral of bijna geheel bij Marvel Television weggenomen wordt. Producent Jeph Loeb zal daar minder mee bezig gaan zijn, terwijl de unit onder Kevin Feige juist opschaalt."

Zes live-action series
Kevin Feige maakt nu zes live-action series voor Disney+, die zich allemaal af gaan spelen in het MCU en direct verbondenzullen zijn aan de films. Het gaat om deze series: The Falcon and The Winter Soldier, Loki, WandaVision, Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk.

Gedacht wordt dat Marvel budgetten van zo'n 150 miljoen dollar per keer beschikbaar heeft voor de televisieseries. Dat is enorm veel, want de gemiddelde serie heeft nog geen honderd miljoen beschikbaar voor een volledig seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
(Tijdelijk?) afscheid in première aflevering nieuw seizoen Hawaii Five-0
Series / Nieuws

(Tijdelijk?) afscheid in première aflevering nieuw seizoen Hawaii Five-0

De deur staat echter op een kier voor een terugkeer...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Meteen van zodra de synopsis ("say goodbye to one of their own,") van de eerste aflevering van het tiende seizoen van Hawaii Five-0 bekend werd gemaakt was duidelijk dat het team afscheid zou moeten nemen van één van hun teamleden. Gedurende enige tijd bleef onduidelijk om welke acteur het precies zou gaan. De première-aflevering van het tiende seizoen heeft meteen duidelijkheid geschept.

De eerste aflevering van het tiende seizoen van Hawaii Five-0 bracht meteen enkele memorabele momenten met zich mee voor fans van de CBS reeks. Het werd meteen duidelijk dat het Jerry (gespeeld door 'Jorge Garcia') was die was getroffen door de rondvliegende kogels aan het einde van het negende seizoen. In tegenstelling tot wat in eerste instantie werd verwacht gaat de acteur echter niet dood in de reeks. In plaats daarvan brengt hij de volledige eerste aflevering door op de recovery. Zijn belangrijkste zorg? Dat hij zijn Dungeons & Dragons team in de steek laat!

Lees ook: Dan toch géén afscheid belangrijk personage 'Hawaii Five-0'?

Boek
De tijd die Jerry op de recovery door moest brengen heeft hij gebruikt om na te denken over zijn leven. Aan het einde van de aflevering geeft Jerry aan het team aan dat hij (voorlopig?) niet van plan is om terug te keren naar Five-0. Hij wil het team verlaten om tijd vrij te hebben om te werken aan een boek. In een reactie op zijn vertrek liet de acteur nog het volgende optekenen:

"Ik ben dankbaar voor mijn tijd in Hawaii Five-0. Ik hield er van om terug te keren naar het eiland en vorm te geven aan een personage dat een connectie had met zoveel verschillende mensen. Jerry spelen was echt fantastisch. Ik kijk er nu al naar uit om in de toekomst terug te keren."

In de tien seizoenen van Hawaii Five-0 moesten fans afscheid nemen van heel wat verschillende personages. Echter, zoals de showrunner van de serie 'Peter M. Lenkov' eerder al liet optekenen, wanneer een personage niet sterft is de kans altijd aanwezig dat hij of zij in de toekomst terugkeert.

Lees ook: Bloedmooie 'Arrow'-actrice 'Katrina Law' gecast voor tiende seizoen van Hawaii Five-0!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'The Vampire Diaries' stopt ook 'The Originals' (Dvd)
Series / Blu-ray Review

Na 'The Vampire Diaries' stopt ook 'The Originals' (Dvd)

Verhaal rond Half vampier/weerwolf Klaus Mikaelson is voorbij.

Bedenker: Julie Plec | Cast: Joseph Morgan (Klaus Mikaelson), Daniel Gillies (Elijah Mikaelson), Phoebe Tonkin (Hayley), Charles Michael Davis (Marcel Gerard), Leah Pipes (Camille O'Connell), e.a. | Uitzending serie: 2015 - 2018 | Tv-release: The CW

In 2017 werd er na acht seizoenen een punt gezet achter The Vampire Diaries, maar de spin-off The Originals bleef nog even bestaan. Maar ook deze serie had geen lang leven meer. In 2018 kwam de serie rond de half vampier/weerwolf Klaus Mikaelson, gespeeld door Joseph Morgan, tot een einde. Na vijf seizoenen.

Onlangs verscheen seizoen 5 van The Originals op Dvd, inclusief wat bonusmateriaal. Check de details hieronder, met als eerste de trailer en de synopsis.



In Seizoen 5 krijgt Klaus een bericht dat er iemand in New Orleans iets plant dat een bedreiging vormt, gaat hij samen met zijn broer en zus op onderzoek uit. Dit is de eerste keer dat ze weer in New Orleans zijn sinds 1919. Ze hebben de stad in feite opgebouwd, maar ze moesten vluchten vanwege hun wraakzuchtige vader. In hun afwezigheid heeft Marcel, Klaus' protegé, de controle over de stad genomen inclusief de heksen en de weerwolven.



Serie: The Originals - Seizoen 5 | Release: augustus 2019 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232682 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het vijfde seizoen van The Originals zitten vastgeklikt in een standaard doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de keepcase staan de titels van de afzonderlijke afleveringen, inclusief het overzicht van de extra's.

Beeld en geluid
De dertien afleveringen staan verspreid over drie schijven en dat zou voldoende moeten zijn voor een nette beeldweergave. Jammer genoeg is de beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave niet beter dan de eerdere uitgaven van de serie. Het beeld is veel te donker en er zijn nog wel wat meer technische onvolkomenheden. Zo is er veel blokvorming te zien en is de kleur te onnatuurlijk. De transfer had sowieso een scherper beeld mogen opleveren.

De geluidstrack is zoals altijd Dolby Digital 5.1 en dat is ruim voldoende voor deze snelle productie die een nog hoger soapgehalte heeft dan de eerdere seizoenen.

Aantal extra's
De extra's op de schijven zijn redelijk basic en beperkt. Er zijn twee korte, aardig ingestoken video's The Originals: Come Visit Georgia van allebei zo'n vijf minuten. Verder is er een registratie van de Comic-Con San Diego-panel uit 2018, een gag reel en enkele verwijderde scènes. Niet heel veel dus voor dit laatste seizoen.

Lees ook: Dvd review 'The Originals' (S4) - de spin-off van 'The Vampire Diaries'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bovennatuurlijke oorlog in trailer 'Charmed' seizoen 2
Series / Trailer

Bovennatuurlijke oorlog in trailer 'Charmed' seizoen 2

De zussen krijgen met meer te maken.

Van 1998 tot 2006 was de serie Charmed een groot succes, met rollen voor onder meer Shannen Doherty, Holly Marie Combs, Alyssa Milano en later Rose McGowan. In 2018 keerde de show terug met drie nieuwe zussen.

In die nieuwe reeks zien we de drie zussen Macy (Madeleine Mantock), Mel (Melonie Diaz) en Maggie (Sarah Jeffery) en het eerste seizoen van de reboot bleek voldoende succesvol om een tweede seizoen te maken. Hieronder zie je de nieuwe trailer waaruit blijkt dat de zussen nog steeds vijanden kunnen maken in het bovennatuurlijke.



Lees ook: 'Charmed' verliest showrunner

Ook een seizoen 3?
De vraag is of deze reboot ook een derde seizoen krijgt. De kijkcijfers van het eerste seizoen kelderde flink, eigenlijk ver beneden respectabele scores voor een The CW-serie. Op 11 oktober keren 'The Charmed Ones' terug op de buis!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klassiek horrorgevoel terug in 'The Walking Dead' seizoen 10
Series / Nieuws

Klassiek horrorgevoel terug in 'The Walking Dead' seizoen 10

Seizoen 10 wordt weer wat "anders'.

Het tiende seizoen van The Walking Dead is officieel in première gegaan tijdens een voorstelling in Hollywood. Op de rode loper onthulde showrunner Angela Kang iets meer over de toon van de zombieserie die in seizoen negen nog de huiddragende Whisperers introduceerde.

"We laten een echt sterk klassiek horrorgevoel in een aantal afleveringen zien," aldus de showrunner. "Ik ben een enorme fan van dat genre. Soms is de show erg actiegericht of meer gericht op mooiere personageontwikkelingen. Maar ik hou van die gewoon goede, griezelige, spannende scènes. We hebben er dit seizoen veel van. Het is geweldig."

Lees ook: Grote verrassing 'The Walking Dead' seizoen 10 al onthuld?

Thema: angst!
Naar verluidt zou het thema van dit seizoen 'angst' zijn. Dit is iets waar de trailers al naar hintten. "Dit seizoen gaat over angst, en hoe die angst eruit ziet en voelt," was te horen in een eerdere promo voor seizoen 10.

Vanaf 6 oktober keert de ooit zo succesvolle zombieserie terug op zender AMC. In Nederland kun je "de lopende dood" volgen op FOX. Er zijn opnieuw zestien afleveringen, verdeeld op twee seizoenshelften.

Lees ook: Gaat 'The Walking Dead' nog 3 jaar door?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.