search
S3 'Star Trek: Discovery' kijkt naar lot Federation
Series / Nieuws

S3 'Star Trek: Discovery' kijkt naar lot Federation

Bestaat de United Federation of Planets straks nog wel?

Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery eindigde met een grote schok. De crew van de Discovery moest noodgedwongen vooruit in de tijd springen en eindigde maar liefst 930 jaar in de toekomst. Het derde seizoen speelt zich daarmee 930 jaar in de toekomst af, in het jaar 3187.

Dat is verder in de toekomst van welke andere Trek-serie dan ook. Dat is interessant, want het ruimteschip heeft geen kapitein die aangesteld is door Starfleet (al is Saru waarnemend kapitein en zou hij zomaar definitief de kapitein kunnen worden). Acteur Doug Jones, die de rol van Saru speelt, onthulde wat details over het nieuwe seizoen.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' laat een optimistische toekomst zien

Toekomst Federation
In het derde seizoen van de serie leren we meer over het lot van de United Federation of Planets. Contact met de Federation zou ook de rol van Saru aan boord van de Discovery kunnen veranderen. "We sprongen eind vorig seizoen de toekomst in. Dat is natuurlijk heel wat, want daarmee zijn we gegaan waar nooit eerder iemand is geweest," aldus Jones.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' eind 2020 pas verder?

"Dus we gaan zien wat er in de toekomst gebeurt. Ik ben een commandant, maar ook waarnemend kapitein op het schip, omdat we al onze kapiteins nu kwijt zijn. Dus ik neem het schip over, en houd ik dan de plek van kapitein vast? Of geef ik die positie weg aan een andere Federation/Starfleet-kapitein in de toekomst? Dat zoeken we allemaal uit als we er zijn."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen