'South Park' vanaf nu te bekijken via Netflix!

'South Park' vanaf nu te bekijken via Netflix!

De afleveringen zijn ook nog eens beschikbaar in 4K...

Geoffrey Ketels, 30 september 2019 om 19:20

Het is relatief goed mogelijk om bij te houden welke series er op een zeker ogenblik op Netflix zullen verschijnen. Zo nu en dan weet de streamingdienst echter toch nog eens te verrassen. Zo stonden enkele dagen geleden plots 6 seizoenen van de populaire reeks South Park op Netflix.
Ondanks het feit dat de listing van South Park bij Netflix voor de fans natuurlijk fantastisch nieuws is moet het wel gezegd dat er een vrij rare selectie is gemaakt. Zo werd er voor gekozen om het eerste seizoen van de reeks online te zetten, maar ontbreken alle andere tot aan seizoen 16. Seizoenen 16 tot en met 19 staan wel in hun geheel online. Bovendien is er ook nog een speciaal best-of seizoen opgenomen in het aanbod. Het betreft hier een speciaal seizoen bestaan uit 21 afleveringen die weggeplukt blijken te zijn uit de seizoenen 3 tot en met 13.

Lees ook: Is het einde van 'South Park' al in zicht: de makers geven antwoord

Comedy Central
Veel mensen stellen zich ondertussen vragen bij de reden waarom Netflix er precies voor heeft gekozen om de rechten op South Park aan te kopen. In Nederland is de reeks namelijk uiteraard ook te bekijken bij Comedy Central. Dat is inderdaad juist, maar dat geldt lang niet voor alle Europese landen. Om het nu overal in Europa voor fans mogelijk te maken om South Park te bekijken heeft Netflix aldus de keuze gemaakt om de streamingrechten voor de reeks aan te kopen.

De listing van South Park op Netflix is al de tweede keer goed nieuws voor fans van de serie in slechts één week tijd. Eerder werd namelijk door Trey Parker en Matt Stone, de bedenkers van de reeks, aangekondigd dat ze van plan zijn om nog zeker drie jaar verder te gaan. Ook hun contract werd inmiddels met drie jaar verlengd.

Bron: Superguide.nl

Lees meer over: South Park, serie, Netflix

Informatie over de serie: South Park

Populair nieuws