'Pretty Little Liars'-spinoff na 1 seizoen alweer geschrapt

'Pretty Little Liars'-spinoff nu alweer geschrapt

De spinoff kon de vooropgestelde verwachtingen niet waarmaken...

Geoffrey Ketels, 30 september 2019 om 21:03

De verwachtingen waren hooggespannen toen bekend raakte dat er een spinoff zou verschijnen van de populaire serie Pretty Little Liars. Het eerste seizoen van The Perfectionists verscheen eerder dit jaar en bestond in totaal uit 10 afleveringen. Het succes dat werd verwacht bleef echter uit waardoor Freeform nu meteen een drastische beslissing heeft genomen.
Freeform maakte de productie van de spinoff bekend in mei 2018, ongeveer een jaar nadat het zevende seizoen van Pretty Little Liars was afgelopen. De spinoff zou de focus gaan leggen op Alison DiLaurentis en Mona Vanderwaal die ondertussen volwassen waren geworden en aan de slag zijn gegaan bij een universiteit. Bovendien zou de reeks ook nog een groep studenten volgen die les volgen aan diezelfde universiteit.

Geen succes
Al snel werd duidelijk dat The Perfectionists (misschien enigszins verrassend) niet het publiek vonden dat Pretty Little Liars op de kaart heeft gezet. Na één week klokte het nieuwe project dan ook af op minder dan 600.000 kijkers (inclusief uitgesteld kijken). Om maar even te zeggen hoe groot het contrast met de oorspronkelijke serie wel niet was, het laatste seizoen van Pretty Little Liars was goed voor gemiddeld 2 miljoen kijkers per aflevering (inclusief uitgesteld kijken binnen 7 dagen).

Ondanks het feit dat Freeform duidelijk grote verwachtingen had voor de spinoff zijn deze dus nooit echt ingelost kunnen worden. Het resultaat is dat na slechts één seizoen deze serie het al voor bekeken moet houden.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: The Perfectionists, Pretty Little Liars, serie, Freeform

Populair nieuws