search
Nieuwe Netflix-serie met Jim Parsons (Sheldon/The Big Bang Theory) in de maak
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie met Jim Parsons (Sheldon/The Big Bang Theory) in de maak

Ryan Murphy ('Glee' en 'American Horror Story') is bezig aan zijn "liefdesbrief aan de Gouden Eeuw van Tinseltown".

Ryan Murphy (Glee en American Horror Story) heeft net zijn grote Netflix- project The Politician gepresenteerd, en nu staan het volgende project alweer klaar. Murphy is bezig aan een serie met de naam Hollywood, dit is zijn "liefdesbrief aan de Gouden Eeuw van Tinseltown".

Volgens Variety heeft de show een flink aantal sterren binnengehaald, waaronder enkele acteurs die al vaker met Ryan Murphy hebben samen gewerkt. Darren Criss, Jeremy Pope en David Corenswet waren al bekend, en nu worden ze vergezeld door Jim Parsons, Dylan McDermott, Samara Weaving, Maude Apatow, Joe Mantello, Laura Harrier en Jake Picking.

Het verhaal wordt nog geheim gehouden, hoewel Criss heeft bevestigd dat de serie zich in de jaren 1940 afspeelt en dat deze naar verwachting in mei 2020 op Netflix te zien is. Murphy heeft de serie samen met Ian Brennan gecreëerd.

Hollywood is de eerste originele serie van de productieve schrijver voor Netflix. Murphy heeft eerder de shows Ratched geschreven met in de hoofdrol Sarah Paulson en The Politician met Ben Platt, hoewel die twee shows tot stand kwamen onder zijn deal op 20th Century Fox Television.

De nieuwe serie Hollywood is weer een samenwerking met Criss, het duo werkte eerder al samen aan shows als Glee, American Horror Story en The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story. Voor de laatste kreeg Criss een Emmy en Golden Globe Award voor zijn rol als Andrew Cunanan. Hij werd ook genomineerd voor een Emmy voor zijn rol in Glee in 2015.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen