Tienerspion 'Alex Rider' is terug in eerste teaser voor nieuwe serie

Tienerspion 'Alex Rider' is terug in eerste teaser

In 2006 werden de boeken al eens met weinig succes verfilmd.

Zilko Tarici, 1 oktober 2019 om 09:18

De boekenreeks van Anthony Horowitz over tienerspion is met 20 miljoen verkochte exemplaren al jaren populair onder de lezers van ‘young adult’-boeken. Een eerdere verfilming genaamd Stormbreaker uit 2006, waarin Alex Pettyfer en Ewan McGregor de hoofdrollen speelden, was echter een flop bij zowel critici als het publiek.
Lees ook: Sony maakt tv-serie over tienerspion 'Alex Rider'

Een nieuwe versie is nu gemaakt in de vorm van een achtdelige dramaserie die simpelweg Alex Rider heet. In de productie van Eleventh Hour Films en Sony Pictures Television wordt Rider gespeeld door Otto Farrant. De serie is een verfilming van Point Blanc, het tweede boek in de reeks. In dit verhaal zien we hoe Rider van scholier in Londen de overstap maakt naar tienerspion die een missie in de Franse Alpen moet voltooien.

Sony heeft er vertrouwen in
Guy Burt, scenarist van The Borgias, werd ingehuurd om het script te schrijven van de serie, die gefinancierd werd door Sony zonder verdere inbreng van externe partijen. Nu de serie is gemaakt, zal hij verkocht worden aan een netwerk of streamingdienst. Naast de eerder genoemde Farrant zien we in de serie ook acteurs als Brenock O’Connor, Stephen Dillane, Vicky McClure, Andrew Buchan, Ronke Adekoluẹjo, Ace Bhatti en Nyasha Hatendi. De regie is in handen van Andreas Prochaska.


Bron: Sony Pictures Television

Lees meer over: Alex Rider, Otto Farrant, Stephen Dillane, Andreas Prochaska, Alex Pettyfer, Stormbreaker

Populair nieuws