search

Ons nieuws van dinsdag 1 oktober 2019

Nieuw op Netflix: De Vlaamse serie 'Eigen Kweek' seizoen 3
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De Vlaamse serie 'Eigen Kweek' seizoen 3

De Vlaamse reeks is één van de populairste van het moment...

Het derde seizoen van één van de populairste Vlaamse series van het moment, namelijk Eigen Kweek heeft haar weg gevonden naar Netflix. Het derde seizoen is dan ook vanaf vandaag, dinsdag 1 oktober 2019 te bekijken bij de populaire streamingdienst.

Eigen Kweek is een populaire, Vlaamse dramakomedieserie welke het verhaal vertelt van de familie Welvaert. De kijker maakt in de reeks niet alleen kennis met Jos en Ria, maar ook met andere leden van de familie zoals Frank en Steven. Reeds vele jaren zijn zij bezig met het telen van aardappelen, maar ze krijgen het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Het resultaat? Dat de familie uiteindelijk beslist om een heuse cannabisplantage op te richten!

Derde seizoen
Het derde seizoen werd aan het begin van dit jaar uitgezonden op de Vlaamse televisie, meer bepaald bij de VRT. De opnames van de zes afleveringen gebeurden opvallend genoeg reeds in het jaar 2016. Waarom het zo lang duurde vooraleer ze daadwerkelijk uitgezonden konden worden is eigenlijk nooit echt bekend gemaakt.

Eigen Kweek is een serie die het behoorlijk goed doet. Dit niet alleen onder kijkers, maar ook bij de critics. Op de gespecialiseerde website IMDB beschikt de reeks op moment van schrijven dan ook over een meer dan degelijke score van 7,9/10.

Ben jij ook benieuwd naar de avonturen van de familie Welvaert? Dan kan je vanaf vandaag, dinsdag 1 oktober 2019 het derde seizoen ontdekken op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Living Undocumented' van Selena Gomez
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Living Undocumented' van Selena Gomez

Selena Gomez doet dienst als executive procuder...

Er verschijnen deze maand heel wat nieuwe, luchtige series en films op de streamingdienst Netflix. Tussen al dit vermaak door is er ook ruimte voor het wat serieuzere werk. Morgen, woensdag 2 oktober 2019 verschijnt dan ook de heftige documentaire Living Undocumented.

Living Undocumented is een gloednieuwe docuserie waarin acht families worden gevolgd welke zonder verblijfspapieren in de Verenigde Staten wonen. De serie moet in het bijzonder het zeer complexe Amerikaanse immigratiesysteem aanklagen. De verhalen van de immigranten die aan bod komen maken meteen duidelijk hoe schrijnend bepaalde situaties wel niet zijn. Veel mensen gaan naar Amerika om er hun Amerikaanse droom na te jagen, maar komen helaas vaak van een koude kermis thuis.

Selena Gomez
Selena Gomez wist vriend en vijand te verbazen door aan te kondigen dat ze was aangesteld als executive producer voor deze gloednieuwe, aangrijpende documentaire. Toch hoeft dit nieuws niet helemaal als een verrassing te komen. Gomez was namelijk eerder al aan de slag voor Netflix als executive producer, meer bepaald voor de reeks 13 Reasons Why.

In een reactie op het nieuws stelde Gomez onder meer dat ze er voor heeft gekozen om aan de slag te gaan voor deze docuserie omdat ze er graag mee voor wil zorgen dat de naam 'immigrant' terug een aanvaardbaar woord wordt.

Ben jij ook wel benieuwd naar de verhalen van de immigranten die mee hebben gewerkt aan de documentaire Living Undocumented en ben je ook stiekem benieuwd hoe Selena Gomez het er (opnieuw) als executive producer van af heeft gebracht? Kijk dan vanaf morgen, woensdag 2 oktober 2019 naar deze gloednieuwe docuserie op Netflix! In afwachting kan je ook alvast even de onderstaande trailer bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Stephen Kings 'Castle Rock' seizoen 2!
Series / Trailer

Eerste trailer Stephen Kings 'Castle Rock' seizoen 2!

Vanaf 23 oktober keren we terug naar het duistere oord van Stephen King.

Hulu heeft vandaag de trailer onthuld van het binnenkort te beginnen tweede seizoen van Castle Rock, de psychologische horrorserie die in de wereld van Stephen Kings verhalen afspeelt. Aangezien Castle Rock een anthology-serie is, wordt de focus ditmaal gelegd op een andere groep personages.

Lees ook: Premièredatum Stephen King-serie 'Castle Rock' S2 onthuld

In het nieuwe seizoen is een centrale rol weggelegd voor het personage Annie Wilkes, de compleet gestoorde verpleegster uit Stephen Kings bekende boek Misery. Lizzy Caplan speelt in de nieuwe afleveringen de rol van Annie, die laat zien dat ze niet alleen schrijvers terroriseert.

Meerdere verhalen van King komen aan bod
Naast Misery bevat de nieuwe trailer ook duidelijke referenties naar andere bekende boeken van King. Kenners zullen ongetwijfeld de verwijzingen naar Salem's Lot, The Sun Dog en Needful Things eruit pikken. Het tweede seizoen begint op 23 oktober a.s.



Lees ook: Eerste seizoen Stephen King-serie 'Castle Rock' [Dvd]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser trailer 'Stranger Things' seizoen 4! Weg uit Hawkins, Indiana?!
Series / Trailer

Eerste teaser trailer 'Stranger Things' seizoen 4! Weg uit Hawkins, Indiana?!

Het vierde seizoen van 'Stranger Things' is officieel aangekondigd met de allereerste teaser.

Het vierde seizoen van Stranger Things is officieel aangekondigd met de allereerste teaser. Tegelijk is bekend gemaakt dat de makers van de serie, Ross en Matt Duffer, een filmdeal hebben gesloten met Netflix.

In de teaser is te zien dat Stranger Things 4 verder gaat dan het kleine stadje Hawkins in Indiana. Deze uitbreiding van de show werd in het afgelopen seizoen al een beetje aangekondigd, met een verhuizing naar een nieuwe, naamloze stad en post-credits in Rusland.

Lees ook: 'Stranger Things' doet aantal Netflix abonnees flink groeien

Netflix heeft ook aangekondigd dat de Duffer broers hebben getekend voor een nieuwe meerjarige tv en filmdeal. "De Duffers hebben kijkers over de hele wereld gefascineerd met 'Stranger Things' en we zijn verheugd om onze relatie met hen uit te breiden en hun levendige verbeelding over te brengen naar andere film- en serie projecten", zei Ted Sarandos. "We kunnen niet wachten om te zien wat de Duffer broers in petto hebben als ze de wereld van The Upside Down verlaten."

"We zijn absoluut verheugd om onze relatie met Netflix door te zetten. Ted Sarandos, Cindy Holland, Brian Wright en Matt Thunell namen een enorme gok met ons en onze show - en veranderden voor altijd ons leven," aldus een van de broers.

"Van onze eerste pitchbijeenkomst tot de release van 'Stranger Things' 3, het hele team van Netflix was ronduit sensationeel en bood ons het soort ondersteuning, begeleiding en creatieve vrijheid waar we altijd van hebben gedroomd. We kunnen niet wachten om nog veel meer verhalen samen te vertellen - te beginnen natuurlijk met een terugreis naar Hawkins!"

Klaar voor de allereerste teaser van het nieuwe seizoen?



Lees ook: 'Stranger Things' heeft nog een LHBTI-personage
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman'-actrice Ruby Rose over haar heftige ongeluk: "Ik was bijna verlamd"
Series / Celebrity

'Batwoman'-actrice Ruby Rose over haar heftige ongeluk: "Ik was bijna verlamd"

Ruby Rose bij Jimmy Fallon's \'The Tonight Show\' over hoe het is om Batwoman te spelen, haar allergische reactie op haar kostuum en hoe ze bijna haar nek brak.

Ruby Rose vertelt bij Jimmy Fallon's The Tonight Show hoe het is om Batwoman te spelen, maar ook over haar allergische reactie op haar kostuum en hoe ze bijna haar nek brak door een stunt op de set.

Eerder maakte actrice Ruby Rose op Instagram bekend dat ze door een stunt gewond was geraakt en het risico liep om verlamd te raken. Waar de Australische actrice precies gewond was geraakt liet ze toen niet weten. In een interview met Jimmy Fallon vertelt ze meer over de stunts, de verwonding en de nasleep ervan.

Lees ook: 'Batwoman'-actrice Ruby Rose raakte zwaargewond

"We dachten dat ik een rib gebroken had [...] maar de chronische pijn ging niet weg. Tot de dokters zeiden dat het mijn nek was, en de pijn uitstraalde naar andere plekken." Rose was op dat moment een film in Roemenië aan het opnemen, en deed nog steeds haar eigen stunts. Uit een MRI bleek vervolgens dat ze "de beschermende lagen in haar ruggengraat gebroken had".

Na de operatie mocht ze tien dagen niet bewegen waardoor ze somber werd. Gelukkig is ze in het interview weer haar opgewekte zelf. En vertelt ze honderduit over haar stoere Batwoman-pak en hoe het is om Batwoman te spelen.



Lees ook: 'Batwoman' lijkt tragisch verhaal te krijgen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-series op Disney+ worden schreeuwend duur
Series / Nieuws

Marvel-series op Disney+ worden schreeuwend duur

Net zoveel als voor een film.

Een gemiddelde film in het Marvel Cinematic Universe kost zo'n $150 tot $200 miljoen, met zelfs ruim $350 miljoen voor de laatste Avengers-film. Eind 2020 verschijnt met Falcon and The Winter Soldier de eerste serie!

Naar verluidt zouden de series van Marvel Studios enorme budgetten krijgen. Volgens Variety zouden de budgetten vergelijkbaar worden met de kosten voor één film in de reeks. Dit zou betekenen dat een serie minimaal zo'n $150 miljoen gaat kosten. En dit is uiteraard een budget waar maar weinig series aan kunnen tippen.

Al zeven series aangekondigd!
In 2020 start Disney+ met de serie rond de personages Falcon en de Winter Soldier, daarna volgen WandaVision (begin 2021), Loki (voorjaar 2021), de animatieserie What If…? (zomer 2021) en Hawkeye (eind 2020). Voor 2021 zijn series rond Ms. Marvel, She Hulk en Moon Knight aangekondigd.

Marvel Studios gaf tot op heden zo'n $4,5 miljard uit aan de reeds 23 verschenen films in de reeks. Deze haalde in totaal zo'n $22,5 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit is exclusief de merchandise-opbrengst en de verkoop van de dvd-uitgaven.

Lees ook: Krijgt Marvels 'Falcon and The Winter Soldier' een serieuze toon door 'Avengers: Endgame'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tienerspion 'Alex Rider' is terug in eerste teaser voor nieuwe serie
Series / Trailer

Tienerspion 'Alex Rider' is terug in eerste teaser voor nieuwe serie

In 2006 werden de boeken al eens met weinig succes verfilmd.

De boekenreeks van Anthony Horowitz over tienerspion is met 20 miljoen verkochte exemplaren al jaren populair onder de lezers van 'young adult'-boeken. Een eerdere verfilming genaamd Stormbreaker uit 2006, waarin Alex Pettyfer en Ewan McGregor de hoofdrollen speelden, was echter een flop bij zowel critici als het publiek.

Lees ook: Sony maakt tv-serie over tienerspion 'Alex Rider'

Een nieuwe versie is nu gemaakt in de vorm van een achtdelige dramaserie die simpelweg Alex Rider heet. In de productie van Eleventh Hour Films en Sony Pictures Television wordt Rider gespeeld door Otto Farrant. De serie is een verfilming van Point Blanc, het tweede boek in de reeks. In dit verhaal zien we hoe Rider van scholier in Londen de overstap maakt naar tienerspion die een missie in de Franse Alpen moet voltooien.

Sony heeft er vertrouwen in
Guy Burt, scenarist van The Borgias, werd ingehuurd om het script te schrijven van de serie, die gefinancierd werd door Sony zonder verdere inbreng van externe partijen. Nu de serie is gemaakt, zal hij verkocht worden aan een netwerk of streamingdienst. Naast de eerder genoemde Farrant zien we in de serie ook acteurs als Brenock O'Connor, Stephen Dillane, Vicky McClure, Andrew Buchan, Ronke Adekoluẹjo, Ace Bhatti en Nyasha Hatendi. De regie is in handen van Andreas Prochaska.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie met Jim Parsons (Sheldon/The Big Bang Theory) in de maak
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie met Jim Parsons (Sheldon/The Big Bang Theory) in de maak

Ryan Murphy ('Glee' en 'American Horror Story') is bezig aan zijn "liefdesbrief aan de Gouden Eeuw van Tinseltown".

Ryan Murphy (Glee en American Horror Story) heeft net zijn grote Netflix- project The Politician gepresenteerd, en nu staan het volgende project alweer klaar. Murphy is bezig aan een serie met de naam Hollywood, dit is zijn "liefdesbrief aan de Gouden Eeuw van Tinseltown".

Volgens Variety heeft de show een flink aantal sterren binnengehaald, waaronder enkele acteurs die al vaker met Ryan Murphy hebben samen gewerkt. Darren Criss, Jeremy Pope en David Corenswet waren al bekend, en nu worden ze vergezeld door Jim Parsons, Dylan McDermott, Samara Weaving, Maude Apatow, Joe Mantello, Laura Harrier en Jake Picking.

Het verhaal wordt nog geheim gehouden, hoewel Criss heeft bevestigd dat de serie zich in de jaren 1940 afspeelt en dat deze naar verwachting in mei 2020 op Netflix te zien is. Murphy heeft de serie samen met Ian Brennan gecreëerd.

Hollywood is de eerste originele serie van de productieve schrijver voor Netflix. Murphy heeft eerder de shows Ratched geschreven met in de hoofdrol Sarah Paulson en The Politician met Ben Platt, hoewel die twee shows tot stand kwamen onder zijn deal op 20th Century Fox Television.

De nieuwe serie Hollywood is weer een samenwerking met Criss, het duo werkte eerder al samen aan shows als Glee, American Horror Story en The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story. Voor de laatste kreeg Criss een Emmy en Golden Globe Award voor zijn rol als Andrew Cunanan. Hij werd ook genomineerd voor een Emmy voor zijn rol in Glee in 2015.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tijdreizen in vierde seizoen 'Stranger Things'?
Series / Nieuws

Tijdreizen in vierde seizoen 'Stranger Things'?

Of krijgen we een special met de kerst?

Er zijn alweer een paar maanden verstreken sinds Netflix het derde seizoen van Stranger Things online zette. Sindsdien wachten fans van de hitserie op nieuws rond een vierde reeks. De kans dat dit seizoen er komt, lijkt groot, maar er is nog niets formeel bekendgemaakt.

Tot vandaag bleef het zelfs stil op de sociale media rond Stranger Things. Daar kwam nu dus verandering in, want we kregen vandaag een nieuwe profielfoto te zien op alle social-accounts van de serie. Die nieuwe profielfoto bestond uit een beeld van een klok, die te zien is in de Upside Down. Op Twitter plaatste men, om dat nog eens duidelijk te maken, dit:



Fans speculeren nu volop op sociale media over wat dit te betekenen heeft. Sommige fans merken op dat de klok op z'n kop staat en op 11 uur staat. Anderen stellen dat de volgende reeks om tijdreizen draait. Dat zou passen binnen de vele films en series uit de jaren tachtig (waar de serie zich door laat inspireren) die om tijdreizen draaien. Nog iemand merkt op dat de klok deels op 12 en deels op 11 staat, en dat dit zou hinten naar 11/12/2019, twee weken voor kerst.

Wat de nieuwe profielfoto te betekenen heeft, blijft voorlopig nog ongewis, maar speculatie is er dus genoeg.

Lees ook: 'Stranger Things' doet aantal Netflix abonnees flink groeien
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Negative Flash in zesde seizoen 'The Flash'?
Series / Nieuws

Negative Flash in zesde seizoen 'The Flash'?

Een setfoto lijkt te hinten naar wat we kunnen verwachten.

The Flash is over een paar weken in een zesde seizoen te zien. De held van Central City krijgt het nog zwaar in dat seizoen. Zo zagen hij en zijn vrouw Iris West Allen hun dochter Nora aan het einde van het vorige seizoen nog uit de tijdlijn verdwijnen. Daardoor werd de Crisis on Infinite Earths van 2024 naar 2019 verschoven.

Daarnaast weten we dat er een nieuwe schurk opstaat in de vorm van Bloodwork, en zijn er nog meer schurken voor Barry Allen (Grant Gustin) om mee om te gaan. Mogelijk komt er zelfs de Negative Flash in voor. Dat is althans het gerucht dat we nu horen.

Lees ook: Barry Allen moet dood in promo 'The Flash' S6

Negative Flash?
Batman News schrijft dat op de set te zien was hoe The Flash zwarte vingers lijkt te krijgen. Dat is in de comics het begin waarop Negative Flash ontstaat. Hoe dat eruit ziet? Nou, dat zie je hieronder in het Twitter-bericht van YVR Shoots, dat ook meteen de setfoto waarop men dit verhaal baseert plaatste.



De serie gaat op 8 oktober weer van start op The CW en in Nederland op Netflix.

Lees ook: 'The Flash' S6 pikt draad direct na einde S5 op
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen