Marvel-series op Disney+ worden schreeuwend duur

Enorme budgetten voor Marvel-series op Disney+

Net zoveel als voor een film.

Bram de Groot, 1 oktober 2019 om 10:22

Een gemiddelde film in het Marvel Cinematic Universe kost zo'n $150 tot $200 miljoen, met zelfs ruim $350 miljoen voor de laatste Avengers-film. Eind 2020 verschijnt met Falcon and The Winter Soldier de eerste serie!
Naar verluidt zouden de series van Marvel Studios enorme budgetten krijgen. Volgens Variety zouden de budgetten vergelijkbaar worden met de kosten voor één film in de reeks. Dit zou betekenen dat een serie minimaal zo'n $150 miljoen gaat kosten. En dit is uiteraard een budget waar maar weinig series aan kunnen tippen.

Al zeven series aangekondigd!
In 2020 start Disney+ met de serie rond de personages Falcon en de Winter Soldier, daarna volgen WandaVision (begin 2021), Loki (voorjaar 2021), de animatieserie What If…? (zomer 2021) en Hawkeye (eind 2020). Voor 2021 zijn series rond Ms. Marvel, She Hulk en Moon Knight aangekondigd.

Marvel Studios gaf tot op heden zo'n $4,5 miljard uit aan de reeds 23 verschenen films in de reeks. Deze haalde in totaal zo'n $22,5 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit is exclusief de merchandise-opbrengst en de verkoop van de dvd-uitgaven.

Lees ook: Krijgt Marvels 'Falcon and The Winter Soldier' een serieuze toon door 'Avengers: Endgame'?

Bron: variety

Lees meer over: The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision, Loki, Hawkeye, Daniel Bruhl, Anthony Mackie, Sebastian Stan

Populair nieuws