search

Ons nieuws van zaterdag 5 oktober 2019

Trailer 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 toont lot Federation
Series / Trailer

Trailer 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 toont lot Federation

Binnenkort debuteert alweer het derde seizoen.

Tijdens New York Comic Con is de eerste trailer onthuld voor het derde seizoen van Star Trek: Discovery en de beelden bewijzen dat de Federation nog weinig te melden heeft. Check de trailer hieronder, die verscheen op de officiële Twitter-pagina van Star Trek.

Het nieuwe seizoen van de serie van CBS All Access, in Nederland te volgen via Netflix, gaat bijna duizend jaar verder na het einde van het tweede seizoen. In dit seizoen valt de ontdekkingsploeg van de U.S.S. Discovery uit het wormgat en komt in een onbekende toekomst ver van het huis terecht.

Lees ook: Spock terug in 'Star Trek'?

Zo ver zijn ze nog nooit geweest. In een tijd vol onzekerheid moet de crew van de U.S.S. Discovery samen met de hulp van enkele nieuwe vrienden vechten om weer in een hoopvolle toekomst terecht te komen. Check hieronder de trailer:


Begin 2020 terug?
Er zijn rollen voor onder Sonequa Martin-Green (Commander Michael Burnham), Doug Jones (Acting Captain Commander Saru), Anthony Rapp (Lt. Commander Paul Stamets), Mary Wiseman (Ensign Sylvia Tilly), Wilson Cruz (Dr. Hugh Culber) en David Ajala (Cleveland "Book" Booker).

Het tweede seizoen rondde in april dit jaar af en het is nog onbekend wanneer het derde seizoen start. Mogelijk is dit in januari 2020, vermoedelijk weer met 14 afleveringen.

Lees ook: S3 'Star Trek: Discovery' kijkt naar lot Federation
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lauren Cohan terug in 'The Walking Dead' als Maggie!
Series / Nieuws

Lauren Cohan terug in 'The Walking Dead' als Maggie!

Haar terugkeer is officieel.

Het tiende seizoen van The Walking Dead keert deze maand terug op AMC en daarin zijn een aantal belangrijke gezichten uit de franchise niet meer te zien. Daarbovenop komt dat in het nieuwste seizoen Danai Gurira afscheid neemt als Michonne.

Nu is bekend geworden dat in het seizoen ook een grote terugkeer plaatsvindt. Niemand minder dan Maggie Greene van actrice Lauren Cohan zal weer haar opwachting maken. Brandon Davis van Comicbook.com was aanwezig bij New York Comic Con 2019 en filmde de onthulling aldaar:

Lees ook: Beginscène 'The Walking Dead' seizoen 10 onthuld!


Het personage Maggie verdween eerder tijdens een tijdsprong in de serie, al werd er nooit echt duidelijkheid gegeven of ze ooit zou terugkeren in de zombieserie. Het is uiteraard nog onbekend hoe ze terugkeert.

Morgen te zien op FOX!
Maggie was sinds seizoen twee te zien. Ze kreeg een relatie met het personage Glenn die door Negan werd vermoord. Daarna kreeg Maggie een meer leidende rol in de serie. Morgenavond zie je op FOX de eerste aflevering van seizoen tien.

Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt showdown Carol vs Alpha
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdpersonen bekend 3e 'Walking Dead'-serie!
Series / Nieuws

Hoofdpersonen bekend 3e 'Walking Dead'-serie!

Dit zijn de personages die we vanaf volgende lente kunnen volgen!

Wie zijn nou eigenlijk de hoofdpersonen van de derde Walking Dead-serie, die binnenkort te zien zal zijn? AMC vertelt ons straks het verhaal van de eerste kinderen die geboren zijn in de wereld met zombies. De boel speelt zich tien jaar na het einde van de wereld af.

Variety meldt dat Hope, een van de twee vrouwelijke hoofdpersonen, "een goedhartige regelbreker die in het moment leeft is. Ze is likable en grappig naar andere mensen toe, maar diep van binnen is ze ongelukkig." Ze schijnt ook goede vrienden te zijn met Huck, over wie we nog weinig hebben gehoord.

Lees ook: Bekijk de eerste foto's nieuwe 'Walking Dead'-spinoff!

Meer personages
Er zijn nog meer personages: Elton bijvoorbeeld, die omschreven wordt als een oude ziel met een vriendelijke grondslag die "klein voor zijn leeftijd" is. Maar zijn formaat zegt niks, want hij heeft een zwarte band in karate. Verder zullen we Silas volgen, een personage dat juist "groot voor zijn leeftijd" is. Silas heeft er een hekel aan dat hij andere mensen bang maakt. En dan volgen we nog Leo Bennett, een familieman en gerespecteerd professor die zijn leven riskeert voor de mensen waar hij dol op is.

De tiendelige serie zal in de lente van 2020 te zien zijn.

Lees ook: Wanneer speelt de derde 'Walking Dead'-serie zich af?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen
Series / Nieuws

'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

Schrijver George R.R. Martin lijkt toch niet helemaal tevreden te zijn...

George R.R. Martin heeft een toch wel verrassende uitspraak gedaan. Hij is namelijk van mening dat de serie Game of Thrones in totaal 13 seizoenen had moeten krijgen om trouw te kunnen blijven aan de boeken. De HBO-reeks ging van start in het jaar 2011. Eerder dit jaar verscheen het achtste en laatste deel uit de reeks, maar die kwam volgens George R.R. Martin dus duidelijk (veel) te vroeg.

De eerste seizoenen van Game of Thrones bestonden telkens uit 10 afleveringen. Het moet gezegd dat de eerste seizoenen ook telkens vrij goed aanleunden bij de boeken die als inspiratie voor de seizoenen dienst moesten doen. Echter ging de reeks in première toen Martin het vijfde boek had uitgebracht. Vervolgens nam de schrijver ruimschoots zijn tijd om de verhaallijn verder te zetten en dat had ook zo haar invloed op de HBO-serie. Het voelde voor een geruime tijd dan ook aan alsof de televisieserie haar tijd nam om de boeken niet voorbij te steken.

Lees ook: Maisie Williams schaamde zich voor haar lichaam door personage in 'Game of Thrones'

Meer tijd nodig
Ondanks het feit dat de eerste seizoenen dus telkens uit 10 afleveringen bestonden kwam daar verandering in toen seizoen 7 verscheen. Plots bestond de reeks nog maar uit 7 afleveringen en in het achtste seizoen werden dat er zelfs nog maar 6. Heel wat fans gaven aan dat ze vonden dat de serie meer tijd nodig had om echt goed uit de verf te komen en vooral een mooi einde te krijgen. Het lijkt er nu naar uit te zien dat George R.R. Martin dezelfde mening is toegedaan.

In een recent interview liet George R.R. Martin zich ontglippen dat hij vond dat de HBO-serie niet helemaal trouw is gebleven aan de oorspronkelijke verhaallijnen. Opmerkelijk, mochten ze dat wel hebben gedaan, dan moesten er zeker nog 5 extra seizoenen verschijnen, aldus de schrijver. Hij benadrukte tot slot ook nog dat series die zijn gebaseerd op boeken in de praktijk vaak niet zo eenvoudig te realiseren zijn als mensen denken.

"Ik heb mijn creatieve visie als schrijver, maar het productieteam van de televisieserie van Game of Thrones heeft die uiteraard ook. Als deze beide visies niet overeenkomen kan dat voor problemen zorgen".

Tot slot liet de schrijver nog optekenen dat hij het jammer vindt dat de reeks na amper 8 seizoenen al ten einde is gekomen. Hij had graag nog heel wat meer gezien. Inmiddels heeft HBO wel reeds aangekondigd dat er verschillende spinoffs in de maak zijn. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat HBO nog (lang?) niet klaar is met de wereld die George R.R. Martin heeft gecreëerd.

Lees ook: Kit Harington: "Game of Thrones heeft een prima einde!"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer vreemde trailer 'Servant' van M. Night Shyamalan
Series / Trailer

Zeer vreemde trailer 'Servant' van M. Night Shyamalan

''What do you believe?''

Apple TV+ trapt af op 1 november en aan het einde van die maand stelt de online betaalzender de serie Servant beschikbaar. Hieronder zie je een wat merkwaardige teaser voor de serie van bedenker en regisseur M. Night Shyamalan.

In de phychologische thriller zijn er rollen voor Toby Kebbell als Sean Turner, Lauren Ambrose als Dorothy, Nell Tiger Free als Leanne Grayson en Harry Potter-ster Rupert Grint als Julian Pierce. Check hieronder de nieuwe teaser met de titel ''Solitude''.



Mysterieuze kracht
De serie laat zich als volgt omschrijven: Een stel uit Philadelphia is in rouw nadat een onuitsprekelijke tragedie een breuk in hun huwelijk veroorzaakt en de deur opent voor een mysterieuze kracht om hun huis binnen te komen.

Vanaf 28 november kun je de eerste serie van Shyamalan bekijken op Apple TV+!

Lees ook: Twee bizarre promo's Shyamalans 'Servant'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beginscène 'The Walking Dead' seizoen 10 onthuld!
Series / Video/clip/featurette

Beginscène 'The Walking Dead' seizoen 10 onthuld!

Zo start het nieuwe seizoen.

Na negen veelbesproken seizoenen keert vanavond The Walking Dead terug voor het tiende seizoen, op een moment dat de franchise groter is dan ooit. Naast Fear the Walking Dead verschijnt er spoedig ook een tweede spin-off en er wordt ook gewerkt aan een trilogie tv-films.

Hieronder zie je de aftrap voor het tiende seizoen dat zich enkele maanden na het einde van het voorgaande seizoen afspeelt toen de groep overlevenden het grondgebied van Whisperer over durfde te steken tijdens de strenge winter. In seizoen 10 keert Alpha en zijn vele volgers terug.

Lees ook: Klassiek horrorgevoel terug in 'The Walking Dead' seizoen 10

Aflevering 1
De synopsis voor de eerste aflevering: Het is lente. De gemeenschappen hebben te kampen met de nasleep van Alpha's afschuwelijke vertoon van macht. Ze respecteren de nieuwe grenzen, maar gaan over tot het vormen van milities. Het Nederlandse FOX zendt de eerste aflevering aanstaande maandag uit om 03.30 uur en om 22.00 uur.



Wil je weten welke acteurs allemaal te zien zijn in dit nieuwste seizoen? Dit zijn onder meer Norman Reedus, Danai Gurira, Melissa McBride, Cailey Fleming, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Ross Marquand, Khary Payton, Cooper Andrews, Jeffrey Dean Morgan, Avi Nash, Nadia Hilker, Lauren Ridloff, Angel Theory, Dan Fogler, Samantha Morton, Ryan Hurst, Thora Birch en Kevin Carroll.

Lees ook: Waarom Rick Grimes [spoiler..] moest in 'The Walking Dead'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom stopte Christopher Eccleston als 'Doctor Who'?
Series / Nieuws

Waarom stopte Christopher Eccleston als 'Doctor Who'?

De acteur zag het wel zitten, maar het kon gewoon niet meer.

Christopher Eccleston wist meer dan tien jaar geleden Doctor Who nieuw leven in te blazen. Hij zorgde ervoor dat de serie het goed deed, maar vertrok al na 1 seizoen. Veel te vroeg natuurlijk en fans vonden het daarom des te vervelend dat hij ook niet terugkeerde in de special voor de 50ste verjaardag van de franchise.

Nu vertelt de acteur dat hij wat "professionele trots" moest opofferen om te stoppen. Hij is van mening dat een acteur minstens twee seizoenen een personage moet spelen, om echt in een rol te komen.

Lees ook: Dit was de rol van de negende Doctor in special 'Doctor Who'

De politiek
"Ik vertrok omdat mijn band met de showrunner [Russell T. Davies] en de producenten helemaal kapot ging. Dat was de politiek van de serie," vertelde Eccleston. "Ik ben vertrokken vanwege die drie individuen en de manier waarop ze de serie draaiden. Ik hield van het personage en de wereld. Daarom ben ik begonnen met fanconventies te bezoeken, om duidelijk te maken dat ik het personage zo geweldig vond."

Lees ook: Bijna kwam er een geweldige 'Doctor Who'-reünie

Waar de acteur ooit dacht: ik begin gewoon en doe niks met politiek, "bleek dat echt niet te werken". En dus stopte de acteur ermee, al bleef hij het een moeilijke situatie vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maisie Williams schaamde zich voor haar lichaam door personage in 'Game of Thrones'
Series / Celebrity

Maisie Williams schaamde zich voor haar lichaam door personage in 'Game of Thrones'

Het personage Arya Stark was te mannelijk voor de actrice...

Actrice Maisie Williams heeft in een recent interview tegenover Vogue aangegeven dat ze zich door het spelen van het personage Arya Stark in Game of Thrones beschaamd ging voelen over haar lichaam. De actrice moest dan ook gebruikmaken van verschillende hulpmiddeltjes in de reeks om haar er mannelijker uit te laten zien.

"Ik moet zeggen dat ik me een bepaalde tijd toch wel een beetje beschaamd heb gevoeld. Van zodra de finale aflevering van Game of Thrones was opgenomen heb ik er echter van genoten om mijn vrouwelijkheid te herontdekken. Ik kan nu terug zelf bepalen hoe ik eruit zie en eruit wil zien en dat voelt goed", aldus de actrice in het interview met Vogue.

Lees ook: Kit Harington: "Game of Thrones heeft een prima einde!"

Gecast op 14-jarige leeftijd
Toen Williams werd gecast voor de rol in Game of Thrones in 2011 was ze nog maar 14 jaar jong. Uiteindelijk zou ze de rol van Arya Stark spelen tot ze de leeftijd van 22 jaar had bereikt. Verder in het interview liet de actrice zich ook nog het volgende ontglippen:

"Ergens rond het einde van seizoen 2 of het begin van seizoen 3 begon mijn lichaam volwassen te worden. Dit zorgde er voor dat ik een echte vrouw werd terwijl het net de bedoeling was dat Arya zich mannelijk gedroeg. In de reeks had Arya zelfs nog een sterke afkeer ten opzichte van mannen. Dat was niet altijd even makkelijk.

Nu de opnames van de reeks zijn afgelopen en het verhaal van Arya Stark (samen met de serie in haar totaliteit uiteraard) ten einde is gekomen vindt Williams het fantastisch om haar vrouwelijkheid te herontdekken. Inmiddels zijn er dan ook heel wat prachtige en op en top vrouwelijke foto's van haar op Instagram verschenen.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' wordt ronduit spectaculair
Series / Nieuws

'The Mandalorian' wordt ronduit spectaculair

Bijna, nog anderhalve maand, en dan is de serie te zien.

Als The Mandalorian straks eindelijk te zien is, is dat de eerste live-action serie in de Star Wars-franchise. Volgens acteur Carl Weathers, is het een unieke serie die echt totaal anders zal zijn dan alles wat we tot nu toe gezien hebben. Dat vertelde hij tijdens een interview met de site ComicBook.

"Wat zo spectaculair aan The Mandalorian is, is dat ik me niet kan herinneren dat ik ooit iets op televisie, of iets dat voor televisie gemaakt is, heb gezien dat er net zo uitziet," begon Weathers. "Het is ronduit spectaculair, anders dan dat kan je het bijna niet noemen. De manier waarop ze special effects gebruiken is naadloos, want je kan dat niet alleen doen. Je ziet altijd personages. Ik denk dat het mensen echt weg zal blazen en verwacht dat het er veel zullen zijn. Mijn god, ze zullen blij zijn."

Lees ook: Dit is het schip van 'The Mandalorian'!

Eerste vier
"Ik heb de eerste vier gezien, en wow, ik voelde me echt verbaasd. Ik zit in twee of drie van die afleveringen. Het ziet er echt net zo mooi uit als wanneer je iets op televisie zou zijn. Dat is voor mij ook het wonder van wat we nu doen en de visie van Jon [Favreau] en Star Wars als geheel. Wat ze doen, hoe ze het doen en hoe ze het blijven doen. Ik ben echt dolblij dat ik hier onderdeel van uit mag maken," concludeerde Weathers.

Lees ook: Star Wars 'The Mandalorian' verkent oorsprong First Order

De serie is vanaf 12 november te streamen op Disney+!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Snowpiercer' krijgt weer een tegenslag te verwerken
Series / Nieuws

'Snowpiercer' krijgt weer een tegenslag te verwerken

Het gaat ook echt niet makkelijk voor de makers.

Het blijft ingewikkeld om Snowpiercer op televisie te krijgen. De serie heeft er al een lange reis op zitten, maar lijkt een nieuwe hobbel in de weg getroffen te hebben. Vandaag horen we namelijk dat de serie toch terug gaat naar TNT, waar de boel ooit in ontwikkeling ging.

Snowpiercer werd enkele jaren gemaakt door TNT, maar werd begin dit jaar verplaatst naar TBS. Volgens Variety zal dat gebeuren en komt de serie er daarna echt: in de lente van 2020. Daarna moet deze dan eindelijk, na jaren, te zien zijn.

Alles goed maken
"We hebben de unieke kans gehad, om uitgebreid te testen en te kijken hoe deze serie valt en het best zal presteren," aldus Kevin Reilly, de Chief Content Officer van HBO Max en voorzitter van TNT, TBS en TruTV. "Alhoewel we steeds meer dramaseries naar TBS brengen, hebben we na zorgvuldig onderzoek besloten om Snowpiercer op TNT te houden. Nu we deze ongelofelijke, post-apocalyptische serie eindelijk in zijn geheel gezien hebben, begrijpen we ook welk publiek hier het meest aan zal hebben en dat is volgens ons TNT."

In 2020 dus eindelijk te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'His Dark Materials' krijgt epische nieuwe trailer
Series / Trailer

'His Dark Materials' krijgt epische nieuwe trailer

Dat ziet er echt heel goed uit!

De epische trilogie His Dark Materials van schrijver Philip Pullman komt naar HBO. Binnen een paar weken is de boel te zien op de zender. Vandaag gaf men daarom een nieuwe trailer vrij, die heel wat nieuws onthuld.

De trailer ziet er behoorlijk episch uit. Dafne Keen speelt hierin de rol van Lyra Belacqua, een jong meisje dat centraal komt te staan in een samenzwering rond haar oom Lord Asriel, Mrs. Coulter en diverse ontvoerde kinderen. Het blijkt een groot verhaal te zijn, waarbij het lot van meerdere universa op het spel komt te staan. Overigens speelt de serie zich af in een alternatief universum, waarin ieder mens een dierlijk gezel heeft, een daemon.



Het eerste seizoen van de serie draait om het eerste boek in de trilogie van Pullman, Northern Lights. Eerder werd dat al verfilmd als The Golden Compass, maar dat scoorde niet heel goed in de bioscopen in 2007, waardoor de plannen voor een grote franchise faalden. Nu probeert men het dus opnieuw!

Vanaf 4 november te zien op HBO.

Lees ook: HBO start snel met 'His Dark Materials'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.