'Gotham' is Dickens-achtig

En wat is de invloed van de comics?

Jim Pedd, 07-07-2014 08:00

Danny Cannon, de regisseur van de pilot van Fox-serie Gotham, sprak met IGN over de sfeer van de serie en de invloed van comics op de verhaallijnen die verteld worden in de serie. Volgens de regisseur wordt de serie totaal anders dan de filmtrilogie die Christopher Nolan ons de afgelopen jaren voorschotelde.
De stad moest zo duister mogelijk zijn, met zo min mogelijk moderne technologie om een ruw gevoel te geven. "In eerste instantie was het angstaanjagend, omdat je pas na drie meesterwerken aan de beurt bent," vertelde Cannon "Uiteindelijk accepteerde ik het feit dat onze pitch inhield dat de serie 20 jaar voor Batman begon. Een wereld waarin je een corrupte stad ziet, die van binnen helemaal verrot is. Het deed ons denken aan het New York van eind jaren '70 en begin jaren '80. Dat was dus onze eerste meeting en we zijn met dat uitgangspunt aan de slag gegaan. Gelukkig was dat niet eerder verkend terrein. Hopelijk is de atmosfeer van het Gotham dat we gemaakt hebben romantisch, gothisch en Dickens-achtig."

Vervolgens werd hem gevraagd naar de comics. "Ik lees alles. Je bereikt een punt waarop je het je eigen moet maken. DC was daar erg ondersteunend in. Want ze weten het als iets wat ze gedaan hebben goed is en wanneer iets slecht is. Tot dusverre hebben ze het goed gedaan, maar je moet deze dingen van jezelf maken. En denken, hou van me of haat me!"


Bron: IGN

Lees meer over: gotham, serie, fox, danny cannon, ign, interview, duister, dickens, gothisch, prequel, batman, christopher nolan

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader