Kijkcijfers 'The Walking Dead' dramatischer dan ooit

Kijkcijfers The Walking Dead dramatischer dan ooit

Nog nooit keken er zo weinig mensen live naar een aflevering.

Jim Pedd, 10 oktober 2019 10:25

Het lijkt er niet op dat het echt goed gaat komen met The Walking Dead. De AMC-serie ging zondag van start met zijn tiende seizoen en krijgt er sowieso nog een elfde bij. Maar de kijkcijfers blijven flink teruglopen.

De première van dit tiende seizoen is namelijk de slechtst bekeken ooit in de geschiedenis van de serie. Dat ondanks dat er hard aan gewerkt is om de serie weer nieuw leven in te blazen en spannende nieuwe verhalen te vertellen.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'The Walking Dead' seizoen 9!

Slecht bekeken
Volgens Deadline keken er naar de première, Lines We Cross, slechts 4 miljoen mensen. Dat is 34 procent minder dan naar de première van het negende seizoen vorig jaar oktober en 3 procent minder dan de vorige slechtst bekeken aflevering, The Calm Before, die in maart te zien was.

Daarmee heeft de zender zijn slechtst bekeken aflevering ooit in de serie gekregen. Dat is pijnlijk, want de serie leidt namelijk tot films en een stel spin-offs. Het is de vraag hoe lang het leven van die series gaat zijn en of de films ook echt meerdere worden of dat het blijft bij één poging.

Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt mogelijk een 'musical-aflevering'!?

Bron: Deadline

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Seizoen 10, Angela Kang

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws