Zesde seizoen 'The Flash' start met zeer goede kijkcijfers

6e seizoen 'The Flash' start met prima kijkcijfers

De kijkcijfers mogen er wel zijn!

Jim Pedd, 11 oktober 2019 om 10:14

Veel series worstelen met het vasthouden van kijkers. Dat geldt niet voor The CW’s The Flash, dat een sterk begin van zijn zesde reeks kent. De ratings zijn bekendgemaakt door The Wrap en vallen bepaald niet tegen. Er keken zo’n 1,6 miljoen kijkers naar de eerste aflevering van de nieuwe reeks. Dat is een vergelijkbaar aantal met het vorige seizoen, waarmee er nog altijd genoeg interesse is.
Een van de redenen daarachter ligt waarschijnlijk in het feit dat de serie zo intrinsiek verbonden is aan al die andere Arrowverse-series die The CW ons brengt. Een goed uitgekiende strategie, die een mooie 0,6 in het 18-49 leeftijdssegment oplevert en dus 1,6 miljoen kijkers in de Verenigde Staten. Heel rustig wordt er ook opgebouwd naar een megacrossover tussen alle series die er zijn in het Arrowverse, Crisis on Infinite Earths, waarin The Flash de spil in het web vormt.

Lees ook: Crisis on Infinite Earths kostte 10 jaar om te maken

Universum in gevaar
Er staat veel op het spel in The Flash voor Barry Allen en zijn vrienden. “The Monitor verschijnt aan het einde van onze eerste aflevering,” vertelde hoofdrolspeler Grant Gustin al eens in een interview hierover. “Hij vertelt dat het universum in gevaar is en dat, om het te redden, Barry Allen dood moet. Maar wat Barry niet weet, is dat ook Oliver Queen een deal heeft gesloten met Monitor. Dus iemand zal dood moeten gaan.”

Wie dat wordt weten we natuurlijk nog niet, maar hoe dan ook wordt het heftig voor Team Flash, want hun serie bouwt al sinds het eerste seizoen op naar deze crossover. De Crisis zou eigenlijk pas over een paar jaar plaatsvinden in het universum, maar werd flink naar voren gehaald, waardoor iedereen natuurlijk compleet verrast is.

Lees ook: Negative Flash in zesde seizoen 'The Flash'?

Bron: The Wrap

Lees meer over: The Flash, The CW, Kijkcijfers, Seizoen 6, Grant Gustin, Crisis on Infinite Earths

Informatie over de serie: The Flash

Populair nieuws